Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért tűnt el a tojásosnokedlim? fórum

Miért tűnt el a tojásosnokedlim? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
73. Ncilány (válaszként erre: 66. - Princes47)
2010. júl. 23. 14:59
Az is igaz, a szaggatón is múlik. Más lesz a toligatóssal, aminek van az a " pohara " vagy mi a frász.. Tartály..
72. b4c06bc553 (válaszként erre: 70. - 322bb776a7)
2010. júl. 23. 14:55
Az is nagyon jó, de azt nem kapok mostanában - elköltöztem vidékre és csak ilyesmi van a környéken.
71. k.tünde78 (válaszként erre: 68. - Szilvamama)
2010. júl. 23. 14:55

Igen Én is így csinálom.

Persze nekünk már több éves rutinunk van benne!


Istenem ,ha tudnátok hogy az első galuskám annó milyen lett,kemény mint a kő!:-))

70. 322bb776a7 (válaszként erre: 67. - B4c06bc553)
2010. júl. 23. 14:54
én a kunságit szoktam ,az is kicsit grízesebb...
69. b4c06bc553 (válaszként erre: 64. - 322bb776a7)
2010. júl. 23. 14:53
:)))))
2010. júl. 23. 14:53

Interaktív nokedli :)


Én azt szoktam nézni, hogy a nokedliszaggatóról már majdnem lefollyon, de azért mégsem ...

2010. júl. 23. 14:53

Különben ha a liszted zacskóját megnézed, akkor lehet hogy rájössz a hibára, mert nem mindegyik fajta liszt jó. A tacskós pld. határozottan málós, ragadós nokedlit (palacsintát) eredményez. Azon kívül vannak kenyérsütéshez való lisztek... nem ilyent vettél véletlenül?

A nokedli készítéshez az @lföldi búzalisztet, vagy a réteslisztet használom. Neked is ajánlom a réteslisztet, mert az jobb talán egy kezdő háziasszonynak.

2010. júl. 23. 14:52
Nekem van nagyon jó nokedli szaggatóm. Szerintem ezen múlik minden.
65. Ncilány (válaszként erre: 61. - B4c06bc553)
2010. júl. 23. 14:51
Szerintem pont jól írtad körül a tészta állagát.
64. 322bb776a7 (válaszként erre: 63. - B4c06bc553)
2010. júl. 23. 14:51
:)))majd kitakarítunk utána???:D
63. b4c06bc553 (válaszként erre: 59. - Punkvirág)
2010. júl. 23. 14:49
Keverd itt előttünk! :) és nem kell szaladgálnod. :)
2010. júl. 23. 14:49
Ja és az a kemény tészta olyan szakadós nem túl kemény.. Kizárolag erre a célra van 1 kanalam még a régi szép időböl származik....
2010. júl. 23. 14:49
Olyan híg legyen, hogyha felemeled a fakanalat egy adag tésztával, akkor az nyúljon kicsit, és úgy essen le néhány darabban (ne egyben follyon, és ne egy darabban pattyanjon vissza a tálba) :)
2010. júl. 23. 14:48
Egyébként nokedli szaggatóval vagy kanállal szaggatod?
2010. júl. 23. 14:47
értem! akkor megyeka konyhába.
58. Ncilány (válaszként erre: 51. - Szilvamama)
2010. júl. 23. 14:47
A meleg víz pillanatnyilag szinte forró, nálunk. Azért csodálkoztam amit írtál. Van időszak amikor épp meleg a víz..
57. b4c06bc553 (válaszként erre: 53. - Punkvirág)
2010. júl. 23. 14:47
Nem! Ez nagyon kemény, nem tudod átnyomni a szaggatón!
56. k.tünde78 (válaszként erre: 53. - Punkvirág)
2010. júl. 23. 14:47
ez nem jó,túl kemény,kell hozzá kis víz
55. 322bb776a7 (válaszként erre: 50. - Punkvirág)
2010. júl. 23. 14:47
mint a gyúrma???...tudod keverni a villával???ha nem ,sok benne a liszt.akkor tegyél bele egy kis vizet..olyannak kell lennie.hogy kicsit nyúljon..annyira legyen lágy ,hogy tudd szaggatni.
2010. júl. 23. 14:46
vagy öntsek még hozzá kis vizet inkább? :D
2010. júl. 23. 14:46
feltudom emelni a tálbol egy az egybe. jó lesz így? a víz már forr :)
52. k.tünde78 (válaszként erre: 50. - Punkvirág)
2010. júl. 23. 14:46
nagy gyurma?Úgy érted akár kézzel is megtudod fogni és formázni?
51. Szilvamama (válaszként erre: 47. - B4c06bc553)
2010. júl. 23. 14:44
Annyira nem forró ami a csapból folyik, lehűl, mire a tálba ér :) De legközelebb hideggel kavarom ki, hátha jobb lesz :)
2010. júl. 23. 14:44
most olyan a tésztám mint egy nagy gyurma. tiszta ragacs. nem mint az előbb. az jó?
49. Ncilány (válaszként erre: 24. - Szilvamama)
2010. júl. 23. 14:40
Én hideggel keverem ki a tésztát..
48. Ncilány (válaszként erre: 22. - K.tünde78)
2010. júl. 23. 14:38
Így van.
47. b4c06bc553 (válaszként erre: 44. - Szilvamama)
2010. júl. 23. 14:37
:) Így már félig megfőzöd a keverőtálban! :)
46. Ncilány (válaszként erre: 14. - Punkvirág)
2010. júl. 23. 14:37

Lisztet teszel még bele.

Én konkrétan sose mérem ki a hozzávalókat. 3 tojással, 1 bögre vízzel, kb 2 dl a bögre. Beleteszem a sót is 1 kávéskanállal. Kicsit elkavarom hogy a sárgája elkeverdejen. És annyi lisztet teszek hozzá folyamatosan, hogy kemény legyen a tészta. ( ez az én adagom )

Lobogó vízbe szaggatom. És nagy lángon van végig. Keverem míg felforr. persze a szaggatás között is belekverek, ne ragadjon le..

Ha felforrt, leszűröm, hideg folyó vízzel leöblítem. hagyom csepegni. Át szoktam keverni, biztosan ne álljon össze.

Feltöröm a tojást, 4 biztosan, sózom. felverem. felteszem a megfeleő nagyságű lábost olajjal. Ha jó meleg, nem forrósítom fel, beöntöm a tojást. És ráborítom a tojásra. Elkeverem, és megsütöm folyamatosan keverem.

A szűrőbe azért is keverem elő a nokedlit, nehogy meginduljon, és le tud forrázni rendesen.

Hirtelen ennyi.

Bocs ha túl magyaráztam..

45. 322bb776a7 (válaszként erre: 43. - B4c06bc553)
2010. júl. 23. 14:35
aha..hideg kell hozzá ha közvetlen a tojásra önti:)
44. Szilvamama (válaszként erre: 43. - B4c06bc553)
2010. júl. 23. 14:34
Akkor már elkevertem a liszttel, nem szokott.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook