Miért tűnt el a tojásosnokedlim? (tudásbázis)
Igen Én is így csinálom.
Persze nekünk már több éves rutinunk van benne!
Istenem ,ha tudnátok hogy az első galuskám annó milyen lett,kemény mint a kő!:-))
Interaktív nokedli :)
Én azt szoktam nézni, hogy a nokedliszaggatóról már majdnem lefollyon, de azért mégsem ...
Különben ha a liszted zacskóját megnézed, akkor lehet hogy rájössz a hibára, mert nem mindegyik fajta liszt jó. A tacskós pld. határozottan málós, ragadós nokedlit (palacsintát) eredményez. Azon kívül vannak kenyérsütéshez való lisztek... nem ilyent vettél véletlenül?
A nokedli készítéshez az @lföldi búzalisztet, vagy a réteslisztet használom. Neked is ajánlom a réteslisztet, mert az jobb talán egy kezdő háziasszonynak.
Lisztet teszel még bele.
Én konkrétan sose mérem ki a hozzávalókat. 3 tojással, 1 bögre vízzel, kb 2 dl a bögre. Beleteszem a sót is 1 kávéskanállal. Kicsit elkavarom hogy a sárgája elkeverdejen. És annyi lisztet teszek hozzá folyamatosan, hogy kemény legyen a tészta. ( ez az én adagom )
Lobogó vízbe szaggatom. És nagy lángon van végig. Keverem míg felforr. persze a szaggatás között is belekverek, ne ragadjon le..
Ha felforrt, leszűröm, hideg folyó vízzel leöblítem. hagyom csepegni. Át szoktam keverni, biztosan ne álljon össze.
Feltöröm a tojást, 4 biztosan, sózom. felverem. felteszem a megfeleő nagyságű lábost olajjal. Ha jó meleg, nem forrósítom fel, beöntöm a tojást. És ráborítom a tojásra. Elkeverem, és megsütöm folyamatosan keverem.
A szűrőbe azért is keverem elő a nokedlit, nehogy meginduljon, és le tud forrázni rendesen.
Hirtelen ennyi.
Bocs ha túl magyaráztam..
További ajánlott fórumok:
- Eltűnt emberek nyomában, szerinted miért tűnik el ennyi ember? Beszélgessünk...
- Miért tűnt el a West Balkános téma a fórumról? Vagy csak én nem találom?
- Miért lett zöld árnyalatú a hajam, hogy tüntethetem el?
- Miért tüntek el S.Norbi termékei, a nagyáruházak polcairól?
- Eltűnt a fórum amit indítottam egy spánielről, nem értem hogy miért.
- Miért tűnt el ez a Tudásbázis kérdés?