Miért tartják többre a fiú utódot, mint a lányt? (beszélgetés)
Falra tudnék mászni,a mikor valaki szül, és megkérdezik: Mi lett? Leány vagy gyerek? Ilyenkor mindig ingerülten megkérdezem: miért, a lány nem gyerek?
Vagy amikor valamivel kapcsolatban ez hallom: Ember volt vagy nő? áááááááááááááááááááááááááááá
en meg ilyet nem hallottam
marmint Magyarorszagon, a kornyezetemben, a csaladunkban, a barataim koreben, 2007ben.
csak olyat, hogy egeszseges legyen
Nekem is volt aki így dicsérte meg a kislányomat: legalább szép, ha már lány! Én meg döbbenten mosolyogtam, mert a kisfiam után lányt szerettem volna. Bár eleve 2 gyermeket terveztünk, simán bevállaltam volna egy harmadik terhességet ha második gyerekem is fiú, csak azért hátha az lány lenne.
Amúgy sajnos tényleg sokak szerint csak a fiú a gyerek :S
Sziasztok!
Az én párom mindig is egy tündéri kislányra vágyott és a környezetemben is több ilyen pasi van.Ja és lányunk született és a föld felett jár mindig,ha vele van.
Szerintem ez meg a regi idokbol maradt fenn, mikor a fiu orokolte a vagyont, a foldet, stb.,de ha a lanyt ferjhez akartak adni, le kellett tenni a kauciot.
Tehat a lanygyerek penzbe kerult, a fiugyerek viszont penzt hozott a hazhoz.
Hat persze, hogy a szulok fiut akartak!..)))
De szerintem ez szülői nevelés is. Még a mai világban is meg lehet és meg kell nevelni őket, nem kell olyan nagyon szabadjára engedni őket. Lehet egy szülő laza, nem azt mondom, de...
Nekem is megvannak az elveim és remélem, be is fogom tartani őket. Eddig sikerült! :) Igaz, még ici-pici a lányom, de betartottam mindent, amit megfogadtam...
viszont reális!
a ma társadalma eléggé szabadjára engedte a közerkölcsöket!
eléggé korán kezdik a szexet a fiatalok, valós lelki érettség nélkül!
a tárgyi tudás pedig max az örömszerzésre koncentrálódik, a test működése, a különböző betegségek, az esetleges gyerekvállalás, mind mind olyan mélységben vannak, amit egy mai 14 éves hírből sem ismer!
persze nem is kell neki ismernie, mert nem kellene szexelnie sem!
de szexel!
tegnap hallottam a rádióban, egy kétsébeesett apa írt egy sms-t, hogy mit kezdjen a 14 és fél éves lányával, mert állandóan napi szinten más fiúja van... és azt mondta az apjának aki kérte hogy fejezze be: " kívánja a szexet!" azért csinálja...
beszarás... nekem nincs 14 éves lányom, de ez valahol szülői probléma is!
na jól elmentem a témától, de eszembe jutott....
Szerintem is egyformán kell őket félteni. A fiúk is nagy marhaságokat tudnak csinálni.
Igen, vicceseket tudnak mondani ezek az öregek...
Az dúrva, hogy 14 évesen apuka/anyuka. Akkor tényleg nem lesznek öregek, ha unokák lesznek. Hú...
szerintem egyformán kell félteni mindkét nemű gyermeket!
aki nem félti a fiát??? hmm....
én láttam már 14 éves apát!
ez azért elég gáz....
annak is akinek gyereket csinált a szerencsétlen, meg annak is aki nyilván hasonló korú lány létére megszülte azt.
persze jó ha 35 évessen nagymama lesz / nagypapa lesz, / lesznek, de azért ez símán , és törvényszerűen tönkre is teszi az ilyen elhamarkodott, és becsúszott................
szóval nem könnyű ez,,,
ez a "nem baj" ez viszont tetszik,,,
A férjem falun nőtt fel és ott tényleg nagyra tartják, ha fiú születik. Sőt, az a gyerek... kiakasztó...lányunk lett. :))))))
Terhességem alatt jártunk ott és megkérdezték tőlem, hogy milyen nemű lesz. Mondtam, hogy lány. Erre a válasz: "nem baj".
Nem baj???? Persze, hogy nem, hisz lányt akartam. De vicces, nem? A férjem is nagyon-nagyon fiút szeretett volna, megkérdeztem, hogy miért. Azt mondta, hogy a fiút nem kell nagy korában annyira félteni, mint egy lányt, mert mi lesz, ha megy buliba/discoba, stb.
Van még jó pár évünk ezen gondolkodni... de én nem izgulok ilyenen jelenleg...:)
aki azt írta, hogy könyöklés miatt csak..
aki azt írta, hogy mer... :D
További ajánlott fórumok:
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- Nem tudja valaki, idén hol tartják a Cannes-i Filmfesztivált? :D
- Mi a véleményetek arról a gyermektelen párokról, akik a kutyájukat macskájukat "gyerekként" tartják?
- Miért tartják a magyarokat depressziós népnek?
- Olyan lehetetlen időpontban tartják a ballagásokat, ma is...
- Vajon miért tartják vonzónak őket?