Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért nem tudnak a férfiak bocsánatot kérni? Számít, hogy kimondja, vagy elég ha cselekszik? fórum

Miért nem tudnak a férfiak bocsánatot kérni? Számít, hogy kimondja, vagy elég ha cselekszik? (tudásbázis)

1 2
2010. aug. 25. 09:30

Nekem is volt olyan pasim,aki nyámnyila volt,viszont kegyetlenül megbántott kétszer is.Bocsánatkérés sosem volt,és a második megbántást szerintem nem is tudta...

Hálaistennek hamar vége lett,3hónap után.De tanulópénznek jó volt.

Ma már nekem is olyan párom van,aki tud bocsánatot kérni,méltón,emberséggel,férfiasan vállalva azt.

16. adb20ce52a (válaszként erre: 15. - Nzs2001)
2010. aug. 25. 09:24
Értem én. :) Csak ez emberfüggő és ha választanom kéne a bocsánat szó, vagy egy kedves gesztus között, inkább az utóbbit választanám, az jobban kifejezi a megbánást.
15. nzs2001 (válaszként erre: 10. - Adb20ce52a)
2010. aug. 25. 09:21
Ebben igazad van, de ez a rutinból odavetett "bocs" szerintem nem is igazi bocsánatkérés. Én arra gondoltam amikor valaki tényleg beismeri, hogy nem volt igaza, vagy helytelenül cselekedett és változtatni is akar.
2010. aug. 25. 09:18
Nem csak a férfiak nem tudnak. Elég sok nőt ismerek akinek nehezen megy. Igazából engem is a párom tanított meg rá. Próbáld meg Te is. Beszéljétek meg, hogy nem szégyen elismerni ha hibáztunk vagy nem volt igazunk. Nekem sokkal jobb most, és nagyon jó érzés, hogy ki tudom mondani "ne haragudj.....". Persze ehhez az is kell, hogy a bocsánatkérést el kell fogadni, és ezzel le kell zárni a dolgot. (persze ha olyan történt ami megbocsátható)
2010. aug. 25. 09:17
nekem tud bocsánatot kérni és szokott is....sőt, ha összekapunk nem órákon át duzzogunk hanem max fél óra és jön, bocsánatot kér:)) van úgy hogy nem is ő a hibás:P de én makacsabb vagyok és neki fontosabb a béke:DD
2010. aug. 25. 09:14
Inkább a tettek, de leginkább az lenne az igazi, ha nem bántana meg többet ezzel.
11. erika84 (válaszként erre: 8. - Erika84)
2010. aug. 25. 09:12
legalább is eddig :))) 6 éve vagyunk együtt
2010. aug. 25. 09:11

Inkább ez, mint a fordítottja.

Mármint vannak férfiak, akik minden gond nélkül elintézik azzal az ilyen eseteket, hogy "BOCS". És nincsenek mögötte tettek, gesztusok, hogy tényleg megbánta.

Én sokszor örülnék, ha a "bocs" meg a "szeretlek" és a "hiányzol" nem csak üres szavaknak tűnnének. Inkább ne lennének szavak, hanem némaságba burkolt megbánás tettekben.

9. erika84 (válaszként erre: 5. - Johannia)
2010. aug. 25. 09:11
tényleg fontos a neveltetés!!!
2010. aug. 25. 09:10

Nekem is nagyon fontos hogy bocsánatot tudjon kérni! Alap!!! A párkapcsolat akkor működik szerintem ha:

1. meg tudtok beszélni mindent, azaz NINCS egymás előtt TITOK

2. a Bocsánatkérés- szóban is!!! A legtöbb férfi büszkesége ezt nem engedi

3. egyenrangú félnek tekintse az ember a másikat

Ahol a egyensúly felborul ott kezdődik a baj.

Biztos vannak még nagyon fontos dolgok, nekem ez az alap. Mikor megismerkedtem a férjemmel, felállítottam ezt a 3 alapszabályt és működik.

7. Kincsek (válaszként erre: 6. - 448f1a930a)
2010. aug. 25. 09:10
még soha nem tette
2010. aug. 25. 09:08
Tudnak,csak baromi nehezen,egyszer várd meg míg kibuggyan belőle,kileheli,hogy sajnálom.Megéri,nálam bevált:-)
2010. aug. 25. 09:06

az én párom tud bocsánatot kérni.

de ez neveltetéstől is függhet. erősen beléjük van szocializálva, hogy nem szabad gyengének, érzőnek mutatkozniuk. lehet belülről az illető marcangolja magát, közben meg mint a szikla, olyan az arca. kimondani meg képtelen, amit érez (mivel ezt nem tanulta soha). és cselekvéssel próbálja elintézni a dolgot.

2010. aug. 25. 09:04
Hétvégén rettentően megbántott (igaz csak szavakkal) a párom. Legutoljára ígéretet tett, hogy nem fog többet így beszélni velem. Mégis megtette és nagyon rosszul esett. Régebben sem tudott bocsánatot kérni, most sem tette, csak estefelé megcsinált pár dolgot helyettem, amit nem szokott. Én vagyok elégedetlen, vagy tényleg elvárható lenne egy "sajnálom"?
2010. aug. 25. 09:04
Nekem fontos,hogy bocsánatot kérjen,de nem minden apró dolog miatt!Legjobb ha bocsánatot kér,és utána cselekszik! :DDD
2010. aug. 25. 09:03
szerintem mindkettő kell, úgy, h el is hitesse veled, éreztesse, hogy megbánta amit tett vagy mondott...
2010. aug. 25. 09:02
Miért nem tudnak a férfiak bocsánatot kérni? Számít, hogy kimondja, vagy elég ha cselekszik?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook