Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért nem akar a szenvedélybetegek nagyrésze orvoshoz fordulni? fórum

Miért nem akar a szenvedélybetegek nagyrésze orvoshoz fordulni? (beszélgetés)

1 2 3
2009. dec. 18. 07:38

"Én úgy látom, hogy ezt az utat a józanságig csak a határtalan SZERETET tudja megerősíteni. De az megtudja!!!

Ha van egy szeretett párod, és ő függő: legyél te az ő kapaszkodója!"

Bárcsak így lenne!

Akkor még most is élne az, akit mindenki szeretett. Anyja, apja, gyerekei.....

11. f674d22444 (válaszként erre: 1. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 18. 07:18

"Sokkal tartozom, kedvesem

Mert erőt adtál, s így jó nekem

Mély megnyugvás, mit magamban látok

Az égig emeltél kezeddel

Hogy lássak én is a szemeddel

[...]

A bűnös függés volt a kegyetlen átok

Felébredtem mély álmomból

Felráztál engem most századszor

[...]

Őrangyalként lebegsz felettem" :)

10. Sirga (válaszként erre: 1. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 18. 07:08
Teljes mértékben egyetértek! :) És büszke vagyok rá, hogy kitartottam, és eljutottunk arra a pontra, hogy boldogabbak vagyunk, mint valaha. Ő is megdolgozott érte, meg persze én is.(Mondják: "Kutyából nem lesz szalonna" - félve, csak halkan merem még gondolni is, hogy az enyémből bizony lett!)Viszont azt hozzá kell tenni: BORZASZTÓ NEHÉZ utat választ, aki kitart!
2009. dec. 18. 02:14
Két külön dologról beszélünk! Kocsmába megy v. eldugja a szekrény mélyére az üveget, mert már szüksége van az italra. De mivel ez nagyon összetett dolog, van lelki háttere is, az embert kell megtalálni benne és ha az alap problémájában történik előre lépés, esetleg sikerülhet, hogy betegség tudatot ébresszünk benne. Nagyon nehéz feladat ez és a siker egyáltalán nem biztos. Egyébként az adiktológusok azt mondják, nincs gyógyult szenvedélybeteg, mindig betegek maradnak, csak mivel felismerték a betegségüket, megtanulnak ital stb. nélkül élni.
2009. dec. 18. 01:58
Nem igy van!Nagyon jól tudják,hogy mi a gondjuk.Csak szégyelik magukat.Nézd meg őket reggel a kocsmában.
2009. dec. 18. 01:55
Mert nem ismeri fel, hogy beteg. Ameddig nem jut el arra a pontra, hogy felismerje, hiábavaló minden próbálkozás!
2009. dec. 18. 01:52
igazad van.Büszkeség,és szégyen!DE ehhez,hogy valaki idejusson,két ember kell!Én már csak tudom.Sajnos.
2009. dec. 18. 01:43

Büszkeségből,vagy szégyenből nem ismeri be,hogy elvesztette élete felett az irányítást.

Valamilyen hiányt pótol a szenvedélyével,ez a mankója,erre építette az életét,vigaszt ad neki,kötődik az érzéshez amit nyújt neki.Nem tudja elképzelni,hogy más alappal hogyan működne az élete.

2009. dec. 18. 01:07
Nekem most ment tönkre a kacsolatom,mertnem hallgatam a páromra.
3. Aysel (válaszként erre: 1. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 18. 01:02

Szerintem ez egy összetett kérdés. Ha ő akarja és a családja nem támogatja nem fog menni, de ha ő nem akarja és a családja igen akkor sem.

És azt is ki kell deríteni, hogy mi okozza a függőséget, mert ha az nem változik, akkor szintén marad minden a régiben, hiszen ez egy betegség!

2009. dec. 18. 00:50
Mert saját magát tartja a legokosabbnak, minden orvost és mindenki mást hülyének, olyannak, aki neki ártani akar.
2009. dec. 18. 00:43

Nagyon rövid lesz a kezdő véleményem.

Mert nem ott látja a kiutat!!!

Azt mondja: Ha én eldöntöm, akkor leszokom (a szeszről, a narkórol).

És a megdöbbentő: NAGYON IGAZUK VAN!!!

Tehát: Mi, a környezete hassunk azirányba, hogy ő döntsön a szenvedéje ügyében. (Aztán, higyjétek el, már "rohamosan" rendeződik a dolga.)

De az út a segítő részéről (addig, míg ő eldönti a tisztaságot), RETTENTŐEN NEHÉZ. Én úgy látom, hogy ezt az utat a józanságig csak a határtalan SZERETET tudja megerősíteni. De az megtudja!!!

Ha van egy szeretett párod, és ő függő: legyél te az ő kapaszkodója!

FT

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook