Miért nem akar a szenvedélybetegek nagyrésze orvoshoz fordulni? (beszélgetés)
"Én úgy látom, hogy ezt az utat a józanságig csak a határtalan SZERETET tudja megerősíteni. De az megtudja!!!
Ha van egy szeretett párod, és ő függő: legyél te az ő kapaszkodója!"
Bárcsak így lenne!
Akkor még most is élne az, akit mindenki szeretett. Anyja, apja, gyerekei.....
"Sokkal tartozom, kedvesem
Mert erőt adtál, s így jó nekem
Mély megnyugvás, mit magamban látok
Az égig emeltél kezeddel
Hogy lássak én is a szemeddel
[...]
A bűnös függés volt a kegyetlen átok
Felébredtem mély álmomból
Felráztál engem most századszor
[...]
Őrangyalként lebegsz felettem" :)
Büszkeségből,vagy szégyenből nem ismeri be,hogy elvesztette élete felett az irányítást.
Valamilyen hiányt pótol a szenvedélyével,ez a mankója,erre építette az életét,vigaszt ad neki,kötődik az érzéshez amit nyújt neki.Nem tudja elképzelni,hogy más alappal hogyan működne az élete.
Szerintem ez egy összetett kérdés. Ha ő akarja és a családja nem támogatja nem fog menni, de ha ő nem akarja és a családja igen akkor sem.
És azt is ki kell deríteni, hogy mi okozza a függőséget, mert ha az nem változik, akkor szintén marad minden a régiben, hiszen ez egy betegség!
Nagyon rövid lesz a kezdő véleményem.
Mert nem ott látja a kiutat!!!
Azt mondja: Ha én eldöntöm, akkor leszokom (a szeszről, a narkórol).
És a megdöbbentő: NAGYON IGAZUK VAN!!!
Tehát: Mi, a környezete hassunk azirányba, hogy ő döntsön a szenvedéje ügyében. (Aztán, higyjétek el, már "rohamosan" rendeződik a dolga.)
De az út a segítő részéről (addig, míg ő eldönti a tisztaságot), RETTENTŐEN NEHÉZ. Én úgy látom, hogy ezt az utat a józanságig csak a határtalan SZERETET tudja megerősíteni. De az megtudja!!!
Ha van egy szeretett párod, és ő függő: legyél te az ő kapaszkodója!
FT
További ajánlott fórumok:
- Miért félünk orvoshoz fordulni? (általános)
- 50 éves korban 160-as vérnyomással mennyi idő után kell orvoshoz fordulni?
- Köldöktől jobbra állandó fájdalom nem túl erős de állandó.Szükséges orvoshoz fordulni, vagy mitől lehet?
- Patkányharapással orvoshoz kell fordulni?
- Pattanásos bőrrel és túlzott szőrösödéssel melyik orvoshoz érdemes fordulni? Bőrgyógyász vagy nőgyógyász?
- Viszeres problémával milyen orvoshoz érdemes fordulni?