50 éves korban 160-as vérnyomással mennyi idő után kell orvoshoz fordulni? (tudásbázis)
Kedves Fórumindító!
Hogy vagy? Milyen értékeket mértél a napokban?🙂
Egy idős kínai orvost hallgattam egyszer aki azt mondta, a kínai orvoslás nagyon sokra képes. A nyugati is, de mindent egyik sem gyógyít. Viszont a kettővel együtt csodákat lehetne tenni.
Én a megelőzés híve vagyok, azt is tudom, igen szerény hozzá a tudásom. Fejlesztem magamat. Amit tudok azt megteszem. legalább e miatt ne legyen lelkiismeret furdalásom ha egyszer mégis elkap a gépszíj.
Ő a reiki-ben profi.
Masszírozásban is.
Csikungra is járt sokáig.
Csinos, mint 1 negyven éves,
Szép a bőre,nincs egy szál őszhaja sem.
Mivel inkább hisz a segíts magadon, előzd meg, amit lehet dolgokban keresi ő is a legjobbat.
Ja 70 év feletti fitt nő.
De akkor is tud jót nevetni, ha minden szándéka ellenére nem jön össze így a gyógyulása.
Azt tudod a humor, a nevetés is gyógyít.
Nem szereti a gyógyszert, de tudja meddig mehet el gyógyszer nélkül.
Ha lenne profimódszer mindenki számara, nem lennének beteg emberek a földön, se keleten, se nyugaton.
A genetika a legfőbb kincs, vagy átok. A mozgás, étkezés a bónusz.
Nem degradáltalak le. Főleg nem az ismerősöm.
Az 1001 természetesen költőitúlzás volt.
Nagyon sok évig tanult nem gyorstalpalón,gyógyíthatna is pénzért.
Ő sosem tenné ezt meg, egy angyal, aki azt mondja egészséget nem pénzért kell adni.
Az írás nem úgy megy át, mint a szó.
Nem érzed a hanglejtést, nem látod a mosolyt az arcomon, és nem a cinizmust.
Ismerősöd azt gondolhatta ha 1.002 féle dologba belekap, hamarabb és többet fog tudni. Az én jelmondatom az, hogy kis lépésekben haladj!
Ez az egyik amiből látszik, nem én voltam az ismerősöd.
A hit mellé nem árt helyesen végezni a gyakorlatokat, mert különben hiába hiszel. Nem mindegy kitől, milyen tudású mestertől tanulsz. Amit én egy kínai egyetemen végzett orvostól tanulok az is tudományosan bizonyított és nekem megfelel. Őszintén, kicsit sért hogy degradálod. Bizonyíték erre hogy gyógyulnak általa csecsemők és állatok is egyaránt. Saját tapasztalatról neked hiába is írnék, a hitemre fognád az eredményt miközben nem tudod hogy én csak azt hiszem amit megtapasztalok. Előtte próba, hátha...
Ha ilyen komolysággal veszitek a több ezer éves tudást ahogy írsz róla, valóban lófüttyöt sem ér.
Ezentúl meggondolom jobban hogy mit írjak ide.
Van egy ismerősöm, pont olyan, mint te.
Eleinte azt gondoltam, ő ua.Judittal.
De ő jól áll anyagilag nagyon, így eljár tanfolyamkra is.
Megosztja velem a tudományát, tapasztalatait.
1001 féle helyre járt. 1002 féle módszert próbált.
Csikungozott is.
Imádom a csajszit.
Amiért ilyen nagy körítést kerítettem a mondandómnak, kopogtatást is tanult.
Mindig azt mondta, ha magas a vérnyomásom, magas a pulzusom kopogtassak.
Aztán neki jött elő ilyen probléma, mindig felhív, ha nincs jól.
Mondtam neki, kopogtass N.
Jobban leszel.
Persze, hogy lófüttyöt nem ért, de az igen, hogy nagyon nevettünk, hogy mennyit ér az ilyen-olyan tudománya, ha valódi nagy gond van.
Természetesen pszichésen , ha az ember hisz valamiben jótékonyan hat, ez tudományosan bizonyított.
Természetesen törekedni kell a helyes táplálkozásra. A minél kevésbé feldolgozott élelmiszer fogyasztásra.
Részemről nem vásárolok a panírozott, konyhakész húsfélét. Nem sütök olajban, zsírt használok. A húsféléket közvetlen a termelőtől szerzem be. Ami a kertből kikerül fagyasztom.
Ami a legfontosabb, főzök.
Tudom, keveseknek van idő erre ebben a rohanó világban, de a mai készétel árak mellett még gazdaságosabb is.
Nem szúrt le ,hogy bevettem a gyógyszert😊Nem hallgatta meg a szívemet.
Felületes egy doki.
At ekg készülék ötletedet köszönöm ,majd utána nézek.
Szuper nő vagy ,örülök ,hogy vannak még hozzád hasonló emberek.
Örülök, hogy lement. Nem szúrt le, hogy bevetted a gyógyszert ugye?
A szíved meghallgatta? Ha igen lehet nem hallott semmi szabálytalanságot, és szoktak véroxigént mérni, ott is látszik mennyire szabályos az egy elvezetéses görbe.
Ha van Neked ilyen otthon, úgy érzed valami nincs rendben, akkor vedd a mobiloddal videóra, és mutasd meg kardiológusnak.
Szomszédom, járt orvoshoz, de sosem kapták el neki a problémáját.
Ezt tanácsoltam neki, így vették komolyan, kapott otthonra csuklójelzőt, ami probléma esetén a kórháznak küldte az adatokat.
Lehet okos telefonhoz kapni "EKG" készüléket.
Most néztem, éppen hiánycikk, de ez is megnyugtató, ha valakinek problémája van. Van másfajta is, de most ezt linkelem be, hogy akit érdekel legyen fogalma róla, miről írok.
Sziasztok. Nekem is utóbbi pár hónapban gondol egyet és 160-on van a vérnyomás, hozzá teszem nyugalmi helyzetben. De elő szokott fordulni leesik a cukorszintem annyira cukros vizet kell inni. Azt már segítséggel olyan hirtelen esik le a cukor.
Ilyenkor mi a teendő, mitől lehet?
Szia😊
Köszönöm kérdésed
Este miután bevettem Tensiomint lement 147 re.
Ma reggel pedig 145 volt.
Voltam doktornál ,kiirt gyogyszert es majd laborba kell mennem.
Ekg-t nem ajánlotta fel.
Jó reggelt!
Hogy telt az éjszakád, milyen értékeket mértél?
A háziorvosom adott először Tensiomint, mikor labor beutalóért mentem hozzá. Ilyenkor méri a súlyt, cukrot, vérnyomást és EKG készit. Az enyém is 200 fölött volt.
Nem éreztem semmit. Még csak olyan izgalmam sem volt, hogy "jujj orvosi rendelő!"
Azóta szedek Coverex AS 5mg-ot naponta 1 szemet.
Mérem naponta többször is a vérnyomásom ezt excelben rögzítem és grafikonnal is ábrázolom.:)
Ezt kinyomtatva megyek fél évente laborba.
Tapasztalatból mondom, hogy a vérnyomást legjobban a mozgással lehet karbantartani. Aki teheti járjon el kardio mozgást végezni. Aki teheti menjen ki a kertbe és töltsön egy kis meditatív időt gyomlálással.:) Aki teheti vegye a macskáját az ölébe kis simogatásra vagy amilyen gyakran csak tud, sétáljon a kutyájával!
Felkaros mérőm van .
Okosóra tényleg nem jó ,az akkor is mér vérnyomast ha csak az asztalra lerakom.
Ez elég fura.
Milyen érdekes h ilyet még nem is hallottam.
Most bocsanat ha én is kérdezem h hogy nem lett bajod 260 as vérnyomással " hála istennek"
Most mértem a vérnyomasom lejjebb ment ,köszönöm Neked ,bár nemtudtam h nyelv alá kell tenni ,lenyeltem.
Pontosan.
És nem lenyelni kell, hanem összerágni, tartani kicsit szájban, hogy a nyálkahártyán keresztül szívódjon fel.
Remélem jobban leszel.
Leírom a történetem okulásul.
Állandó alacsony vérnyomással küszködtem. 90/60 - 85/55.
Sokszor láttam a csillagokat, nappal is.
Mindig azt kérdezték, hogy lehet ilyen vérnyomással élni?
Aztán 35,5 éves lettem, felment a vérnyomásom 120-130-ra.
Mentem orvoshoz, hogy nem érzem magam jól, magas lett a vérnyomásom, naná, hogy röhögtek rajtam. Az tökéletes mondták. De ugye az nekem 30-40-el több volt a megszokottnál.
Eltelt így 1/2 év.
Aztán olyan vérnyomást mértem, amiről azt hittem ember nem élheti túl, 260/130 ....kórházban (IS) mérték.
Túléltem.
Azért írtam le, hogy kell figyelned, de ne pánikolj rá.
Köszönöm Enissa ,bízom benned.
Bevettem.
Tűzoltásra ezt használják, pont azért van, hogy gyorsan levigye.ű
Ez nem állandójelleggel szedhető tabletta.
Nem kell,,nem igy hat hogy bekapok egy felet és lemegy.
Az orvos majd ír neked valót.
Párpercig pihensz, mielőtt méred?
Szívmagasságban van a mandzsetta, illetve, ha csuklós a szívmagasságban van a vérnyomás mérő?
Mind a két karodon egyforma, vagy közel azonos értéket mérsz?
És igen beveheted a gyógyszert, sürgősségin is azt adják, azt javaslom, vedd be a felét, majd mérj rá kb. 1/2 óra múlva, mennyit ment le, ha nem mozdult lefelé, akkor vedd be a második felét.
Jobbulást!
További ajánlott fórumok:
- 33 évesen 135/85 vérnyomás magas vagy jó?
- 18 évesen mitől lehet ilyen alacsony a vérnyomásom?
- Szerintetek mennyi egy 32-éves nő átlag vérnyomása?
- 50 éves cukorbeteg férfinak, karbantartott szénhidrátbevitellel, inzulinadagolással a vérnyomása 130/65. Mitől lehet?
- Több mint 20 éves OMRON vérnyomásmérő új elemekkel nagyon rossz értékeket mér, mi lehet a baj?
- Anyukám 62 éves, egy ideje ingadozik a vérnyomása, vagy magas, vagy nagyon alacsony. Van valakinek ilyen téren tapasztalata?