Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek? fórum

Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
2007. nov. 23. 07:38

Nem őt kezelik alacsonyabb rendűnek, hanem alacsonyabb rendűnek érzi magát az illető.

Ez olyan kérdés, mint az irigység. Ha valaki irigy rád, akkor mit csinálsz vele?

2007. nov. 20. 16:52
Aki így viselkedik annak valamilyen komplexusa van...
2007. nov. 16. 18:19
Szerintem sem a diploma számit,a müveltség elöbb kezdödik
2007. nov. 16. 17:48
Látom mindenki kap itt hideget, meleget.Az az igazság hogy lehet valaki diplomás vagy nem diplomás,ha otthon a jó édes anyukájától nem kapott megfelelő nevelést és nem tanították meg otthon az illem alapvető szabályaira, na ott kezdődik a gond!Később minden azon múlik szerintem, ki milyen közegbe kerül az élete során és mivé formálódik.Vagy tahó lessz belőle, vagy udvarias kellemes jelenség.
2007. nov. 15. 13:28
Némelyik emberre ráfér ,de ezért helytelennek tartom ,mindenkit olyannak fogadok el amilyen !
20. spinneli (válaszként erre: 9. - Erika1012)
2007. nov. 6. 15:22
Én szociális munkás vagyok, szerinted?:)))
2007. nov. 6. 14:56
Diploma vagy nem diploma az teljesen mindegy, itt es az ilyen embereknel a het ev otthoni neveles hianyzik, "ures kalasz fenn hordja a fejet", ezeket az embereket csak sajnalni tudom es van reszem boven beloluk mivel kozigazgatasban dolgozom, bejonnek az irodaba egy hogy nem koszonnek 2. hogy leis tegeznek, ezeket finoman helyre szoktam tenni, ugy hogy o erezze magat kellemetlenul, aztan meg jellemzo azokra akik hirtelen lettek a semmibol vkik es lehet hogy nem tisztesseges uton, de ezekre az idot nem szabad pazarolni inkabb csak megmosolyogni.Habar meg en sem tudom annyira toleralni oket hogy az elso reakciom ne a duh legyen, de ezen igyekszem javitani, mert kar az energiat rajuk pazarolni, ok azok akik sose ertik meg a dolgok miertjet, mennyivel arrogansak, parasztok, neveletlenek annyi erovel a jot is produkalhatnak embertarsaik fele es lehet hogy boldogabbak lennenek, ugyis eljon az eletben az az idoszak amikor mindenki egyforma lesz, es a diplomas a gazdag is odajut ahova a szegeny vagy a nem diplomas- ezt kellene megerteni mar hogy tolunk szep a vilag vagy eppen ronda
18. d606bc0fd7 (válaszként erre: 11. - E8059b203f)
2007. nov. 6. 08:30
Én az ilyen helyzeteket élvezni szoktam, mivel nem szeretem a bolti eladók nyálas, pióca modorát (tisztelet a kivételnek).
17. szimba (válaszként erre: 10. - Csibe78)
2007. nov. 6. 06:31

A nemdiplomások esetleg nem vennék már észre, hogy csak őket foglalkoztatja ez a diploma kontra nem diploma-dolog? És pont az ellenkezőjét mondják...

Ezen az oldalon (vagy az életben) egy diplomással sem találkoztam még, aki leszólt volna nemdiplomást AZÉRT, mert nincs neki.

Mi viszont folyton le vagyunk bunkózva, tahózva...

16. Donyta
2007. nov. 6. 05:49
Én ezt úgy fogom fel, hogy hiába tanúlt valaki ha az inteligenciája, nulla. Lehet, hogy valamiben többet tudhat, de a lekezelő mód nem vall tanúlt inteligens emberre.
2007. nov. 2. 19:13
Az én véleményem és tapasztalatom pedig az,hogy az ilyen emberek saját tudatlanságugat és kissebbségi érzésüket igy próbálják takargatni na meg a bunkoságukat.Én amit tanultam azt nem iskolában tanultam meg de egyenértékűnek érzem magam azzal aki egyetemre vagy főiskolára jár vagy járt.A műveltség és inteligencia nem magasabb iskolai végzettségtől függ!! Aki esetleg lenéz az nem is érdemes arra,hogy tudomást vegyek róla!
2007. okt. 30. 12:37
Regebben engem is duhitett, ha leneztek, megalazoan viselkedtek velem. Aztan rajottem, ezt csak en erzem, csak rajtam mulik, hogy magalazottkent viselkedem-e, vagy nem. Egyszeruen tudomast sem veszek az idiota viselkedeserol, meg akkor sem, ha nem koszon vissza. Azota tokelyre igyekszem fejleszteni a mosolygos-szurkalos visszaszolasaimat, megpedig ugy, hogy o menjen ki mosolyogva (vagy en, attol fugg..). Mar egyre tobbszor sikerul :)
2007. okt. 30. 12:29
Én azt szoktam mondani:Nagy az isten állatkertje,és alacsony a kerités
2007. okt. 18. 19:52
Engem meg az szokott dühíteni, amikor egy férfi néz le egy nőt. Itt van egy példa rá: fogadtunk fel kőműveseket, hogy bepucoltassuk a házunkat, és a vezetőjük sokszor még arra sem méltatott, hogy köszönjön amikor jöttek dolgozni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy velem nem is volt hajlandó szóba állni amikor valami gond merűlt fel, pl. elfogyott az anyag, eszébe sem jutott, hogy talán én is el tudom intézni nő létemre. Csak a férjemmel volt hajlandó szóba állni, ha dolgozni volt, akkor is fel kellett hívnom és átadni a telefont az ürgének. Az, hogy később én intéztem el mindent és velem is beszélhetett volna fel sem tünt a begyepesedett agyának.
2007. okt. 17. 14:23
Engem például az zavar nagyon amikor be megyek egy drága ruha boltba nézelődni és nem úgy vagyok fel öltözve ahogy éppen ott elvárják akkor máris (ki néznek) az üzletből.És arról meg is feledkeztem hogy amikor be megyek egy ilyen helyre és hangosan köszönök az eladónak még annyit sem bír ki nyögni hogy szia!Ha pedig valamit kérdezni szeretnék úgy el megy mellettem mint ha ott sem lennék!
10. Csibe78 (válaszként erre: 1. - Erika1012)
2007. okt. 17. 13:43

Sziasztok!

A mai világban sajnos, ha emberek között dolgozol, akkor biztos találkozol olyanokkal, akik felsőbbrendűnek képzelik magukat, főleg az elkényeztetett apuci kisfiai, kislányai. Akik, ahhoz hülyék, hogy köszönni tudjanak, dehát apuci pénzével villogni az nagyon megy.

A másik ilyen embercsoporthoz tartoznak (és bocsi, nem akarok senkit megsérteni) a diplomások!

Ők is úgy vannak vele, hogy akinek nincs diplomája, az csak hülye, degenerált lehet. Erre példa az egyik fórumban (hogyan szerezzek 150 ezer forintot?)folytatott beszélgetés!

Nekem sincs diplomám, de érzem magam annyira intelligensnek, sőt....mint akinek 2-3 van!

2007. okt. 12. 22:00
Látom mindenki szinte a kereskedelembe dolgozik.Ezekszerint csak az eladőkat találják meg az ilyen emberek?
8. 0c97fbb607 (válaszként erre: 7. - Tami2)
2007. okt. 10. 14:29
..és ezáltal te válsz a legbutábbá,ha így kezeled a helyzetet.....
2007. okt. 10. 14:25
van amikor egyesek kiérdemlik ezt a kezelési módot, főleg ha egy buta ember hordja fönnt az orrát
2007. okt. 10. 14:23
Saját kisebbrendűségi érzésüket ellensúlyozandó...
2007. okt. 9. 20:09
Én is emberekkel dolgozom, tehát kell a türelem,viszont amikor muszály akkor helyre kell tenni a bunkókat.Azt szoktam alkalmazni,hogy finoman de határozottan rendreutasítom az ügyfelet,vagyis rávezetem mekkora bunkó!
2007. okt. 9. 19:46
Ez a falyta emberpeldany mindenhol megtalalhato , nem csak a kereskedelemben ! Viszont a kereskedelemben,vendeglatoiparban ott van az iratlan szabaly hogy ; mindeg a vendegnek van IGAZA !/barmakkora bunko is ! ? / Mivel en is sokevi tapasztalattal rendelkezek a vendeglatoknal az a velemenyem hogy sokszor az efele vendegböl a kissebbsegi erzes es egyebb elfolytott indulatok beszelnek ! Elvegre "fizetö!" vendeg , es ilyenforman akarja kielni szadista hajlamait.....DDD
2007. okt. 9. 19:14
Szióka! Én hentes vagyok, eredeti szakmám szerint, de pont az ilyenek miatt nem dolgozom a kereskedelemben.
2007. okt. 9. 18:56

SZIO!

Tudom,hogy mit erzel... en is a kereskedelemben dolgozom,de van,hogy vissza szoktam szolni az ilyen vevonek,hogy tudja,hogy azert mert a kereskedelemben dolgozom,nem olyan alacsony az inteligencia szintem,mint hiszi... persze udvariasan es szepen,hogy Ő erezze magat hulyen es hulyenek!

2007. okt. 9. 18:43
Nem is értem miért gondolja némelyik ember hogy ő sokkal jobb vagy többet ér a másiknál? A kereskedelemben dolgozom,és ma az egyik vevő mikor fizetett,úgy vágta oda elém a pénzt,mint kutyának a koncot csak úgy repült,azzal a bizonyos nesze itt van kifejezéssel az arcán, és 1 köteg tízezressel a kezében, közben lekicsinylő szöveget nyomva hogy még hüjének is érezzem magam.Legszivesebben eligazítottam volna de érzem magam annyira toleránsnak hogy azt gondoltam ha neki ez jó hogy ekkora bunkó legyen vele boldog.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook