Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek? (beszélgetés)
Mert mindenki, aki felmagasztalja magát megaláztatik, aki pedig megalázza magát felmagasztaltatik.
(Lk 18, 9-14).
khm.....
nem az 1984 hanem az Állatfarm:) butus vagyok.
és egyenlőbb az egyenlőknél:))))
:DDD
Tisztelni csak azt lehet aki tiszteletre méltó.
Hiába ,gazdagabb,okosabb,műveltebb,magasabb rangú a munkahelyen valaki,nem feltétlen kell tisztelni.
Csak ennyit akartam kihozni az egészből.
Az alá és fölé rendeltségi viszony nem egyenlő,az egyen vagy másodrangúsággal.
Egyszerűen van,a mai társadalom alapja.
Harcolj hogy feljebb juss!
Egy frászt.
Mindenki ott van ahol lennie kell, és senki nem felsőbbrendű senkinél.
na ugye:)
Akkor itt már megdőlt a tekintélyelvűséged:D
Ha két ismeretlen ember találkozik, hogyan dől el hogy melyik hová tartozik? Szerintem rögtön eldől, amint megszólalnak.
Az eggyik mindenféleképpen eggy idő után át fogja venni a domináns szerepet, a másik pedig visszahúzódik, és már el is dőlt ki viseli a nadrágot.
es ha azt gondolja, akkor mi van? Te miert erzed magad ettol kevesebbnek? Nem o kezel le, te ebbe a lekezelesbe "beleegyeztel". Az ilyen csapkodas, penzkivigas szinten csak a kisebbsegi erzes lekuzdese. Lehet, szar napja volt, ot cseszegtette a fonoke, s ugy gondolta, rajtad leveri. Ne vedd magadra :)
Amugy a hierarchiarol, a dominanciakuzdelmekrol az allatvilagbol is jo peldakat lehet talalni. Ez a verunkben van.
de a legjobb, amikor még nem is vállalkoztam ,asszisztens voltam egy médiával foglalkozó kis cégnél és a főnök szólt, hogy az egyik multi-mozivállalat angol fő-főnöke jön, fogadjam majd, ő is siet vissza, és én rettegve nyitottam az ajtót a megadott időpontben, mert valami öltönyös, pöpecszigor úriembert vártam, erre egy kb. 160cm magas, deszkás cuccokban lévő, szakadt farmeros srác állt az ajtóban :DDD Olyan zavarba jöttem, majdnem hangosan röhögtem :)))
A mási kkedvencem a szakadt ruhás, nemfürdött, ápolatlan etológus, aki apámékhoz beslattyogva a műszaki boltba (a biztiőr csak azért nem kísérte ki, mert pisilni volt...), otthagy 6 millát, mert éppen bevásárol a megfigyelésekhez :DDD
Szóval amíg nem beszélek valakivel igyekszem én sem beskatulyázni :)))
De a Náray az az aminek elsőre láttam :)))
Hátakkor te maradsz a recepción és más lesz az asszisztensem :D hm....csini izmi pasikat felveszek asszisztensi feladatok ellátására :DDD
bár a recepción is jobb reggel egy szép, frissen borotvált arcélt nézegetni...hmmm-hmmm :DDD
Ezért írta margaréta nagyon találóan ,hogy HISZIK magukról az emberek,hogy ezek,vagy azok.De mihelyts valami oknál fogva felül tudnak emelkedni a kisebbrendűség érzésén rájöhetnek,hogy semmivel sem érnek kevesebbet,mint az általuk felsőbbrendűnek titulált valakik.
Ennyin múlik az egész.
Csak azt akartam ezzel mondani,hogy hiába érzik magukat egyesek felsőbbrendűnek ,én érezhetem magam büszkén ,hogy ezt ne tűrjem el.
Abban a pillanatban pedig ,nincsen fölöttem hatalmad.
Nnna, akkor a vitát egyszer s mindenkorra lezárom: ÉÉÉÉNNNNN vagyok itt a legmagasabb szinten és azt mondom, hogy NINCS semmiféle felsőbbrendűség, úgyhogy el kell fogadnotok. Punktum.
NNna.
:DDD
Ha ez azt szerette volna érzékeltetni ,hogy van alá-fölé rendeltségi viszony ,akkor mi a helyzet akkor ,ha én viszem a forró kávét és a nyakadba burítom?:)))
Szerintem abban a pillanatban összeomlik a hierarhia:)
További ajánlott fórumok:
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha a férfi alacsonyabb...
- Magas nő, alacsonyabb férfi?
- Gyárakban , üzemekben, egyre alacsonyabb a színvonal a dolgozókat illetően.
- Emberek miért viselkednek így a másikkal? Ennyire semmibe veszik a másikat?
- Molitor Mária - avagy miért szeretik az emberek a másikat lealázni az interneten?