Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek? (beszélgetés)
A fájdalom fogalmát?
Megpróbálom.Itt elsősorban lelki fájdalmakra gondoltam.Már gyerekkorban elkezdik a szülők,"nemleszbelőledsemmi"-kel,és még sorolhatnám,amikkel tönkreteszik egy ember önbecsülését.Ha nem tudja ezt a dolgot helyre rakni később,felnőttkorban,akkor ha hatalmat kap a kezébe kamatostúl veri le az alattaállókon,és bár úgy tűnik lekezelő,és lenéző másokkal szemben,de belül ő érzi magát alacsonyabb rendűnek,én így látom a dolgot.
Az egy dolog, hogy saját magát hogy kezeli, de egy másik ember miért nézi le bármi miatt is, vagy kezeli alacsonyabbrendűnek. A kettőnek nem kéne összefüggésben lennie.
Ha alacsonyabbrendűnek érzi magát egy másik ember hogy jön ahhoz, hogy lenézze bármi miatt is?
Lehet ,hogy igazad van,az elnyomott oldal ,mindig átcsap a túlzásokba,bosszúba,és mindenfajta negatív érzésekbe.
Épp ezért olyan rossz ,olyan embernek hatalmat adni,aki tele van fájdalmakkal.
Szerintem meg örök igazságok ezek.
Csak gondolj bele,adj hatalmat valaki kezébe,és egyből megtudod, milyen ember is valójában.
Van mégegy ,ami talán jobb is:))
Semmi nem fejlesztheti ki gyengeségeinket inkább, mintha hatalomhoz jutunk.
(Eötvös József)
Ki a hatalmat többre tartja, s a vagyont
a jóbarátnál, az veszekedett bolond.
(Euripidész)
ez kimaradt:
különös ismertető jelük a felsőbbrendűségi érzéssel megáldott embereknek, hogy a szótárukból hiányzik a KÉREM, és a KÖSZÖNÖM... :ooo
A gond evvel az, hogy csak hiszi, hogy jobb, vagy több a másiknál, valójában nem is.
Én ráhagyom az ilyen emberekre a lenézősdit, tegye, ha ettől jobb kedve lesz (de nem lesz több ettől nálam... jól mondod ugyanolyan büdöset sz@rik - már bocs).
Ekkor két eshetőség van, bedühödik és még jobban próbálkozik, látván, hogy nem lesz rossz napom, hogy lenéz valami dolog miatt (ami igazándiból csak attól alacsonyabbrendű, mert nem ismeri, vagy nem érdekli a valós dolog), és jobban még több ponton próbálkozik. Szerencsére ebből van kevesebb :).
A másik eshetőség, hogy abbahagyja :) és akkor mosolyszünet.
Amúgy, amit megfigyeltem, aki a legjobban hangoztatja, hogy na ő nem néz le senkit, valójában igenis sokmindenkit lenéz, vagy alacsonyabb rendűnek tart.
jó, hiányoznál, ha csak ezt akarod hallani...ha meg maradni akarsz, írd alá a szerződés kiegészítést, amiben benne foglaltatik, hogy napi 3xtisztára nyalod a talpam önként jelentkezve a feladatra...1 hét után megduplázom a fizudat...ezt is belefoglalhatjuk.
:))))
de komoly, sosem tudnék így beszélni egy emberrel...
vazze, azt hittem bepisiltem :DDD
hozz egy másik kávét! meg egy tiszta blúzt is...utána összepakolhatsz..nem érdekel, hogy most felmondasz...van felmondási időd...szerződést szegsz??? hozz egy másik kávéét!
;D
(énvagyok a elképzelt elrettentő példa)
További ajánlott fórumok:
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha a férfi alacsonyabb...
- Magas nő, alacsonyabb férfi?
- Gyárakban , üzemekben, egyre alacsonyabb a színvonal a dolgozókat illetően.
- Emberek miért viselkednek így a másikkal? Ennyire semmibe veszik a másikat?
- Molitor Mária - avagy miért szeretik az emberek a másikat lealázni az interneten?