Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek? fórum

Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
55. erika1012 (válaszként erre: 51. - Spinneli)
2008. jan. 27. 13:51
Igen a skatulyák némely embereknél nagyonis működnek, de nem muszály éreztetni a szerencsétlenebel, hogy ő az ami.
54. spinneli (válaszként erre: 53. - Spinneli)
2008. jan. 27. 13:51

de például a szép elv ellenére, sajna sokszor belesek én is skatulya hibájába.

sztem ezzel sokan vannak így.

53. spinneli (válaszként erre: 50. - 0c97fbb607)
2008. jan. 27. 13:50
szerintem az a lényeg, hogy más szinteken élünk a hangsúly a szinten van, ami nem alá és fölé rendezdik, hanem egymás mellé.
52. erika1012 (válaszként erre: 50. - 0c97fbb607)
2008. jan. 27. 13:49

Teljesen eggyetértek veled!!!!!!!!!

Remélem Kleca nem azért ír ilyeneket mert diplomás!?

2008. jan. 27. 13:48

ugyanmár mindenki besorolja magát egy bizonyos szintre, és akit ez alatt itél meg, mert az életét nem azon szempontok szerint éli azt automatice alacsonyabbrendűnek értékeli, mégha nem is pontosan ezt a kifejezést használja.

Amit ez eldönti szerintem sokkal érdekesebb, hiszen mindannyian mást tartunk fontosnak az életünkben, van aki azért érzi magát többnek, mert több pénze van, van aki ezért mert műveltebb...stb.

Csak a szempontok mások a skatulyák ugyanúgy működnek.

50. 0c97fbb607 (válaszként erre: 45. - Ec63a7fc29)
2008. jan. 27. 13:46

Húúú,remélem rosszúl értettem amit írtál,mert nagyon nem értek vele egyet.

Senki sem magasabb rendű a másik embernél.

Nem tudok tisztelni egy bank igazgatót,vagy egy három diplomást,vagy egy vagyonos embert ,mert úgy érzem magasabb rendű ,mint én.

De tudok tisztelni egy három diplomást azért,amilyen ember.Egy gazdagot,aki önerőből épített birodalmat és közben megmaradt embernek.

Tudok tisztelni egy asszonyt,aki erején felül teszi a dolgát,"csak" hétköznapian ,gyerekeket nevelve.

Bárkit tudok tisztelni,akinek olyan tudása,bölcsessége van,és olyan dolgokat tesz ,amiért tisztelni tudom.

DE nem tartom magasabb rendűnek egyiket sem.

Én is csak ember vagyok,és Ők is CSAK emberek.

A tisztelhető,nem egyenlő a magasabb rendűséggel.

Sőt,tovább megyek ,soha nem tudnék tisztelni olyan embert aki magasabb rendűnek hiszi magát,bármit tesz is le az asztalra.

49. ec63a7fc29 (válaszként erre: 48. - Caravell)
2008. jan. 27. 13:42

Látod-látod ezért is hanyagolom hetekre a ....-t.

Bele kellene nyugodni végre, hogy ez így van és kész. Abban kell örömöt találni, ami az adott rendben megadatik. Nem vágyni a szerepcserére.

A koránt eddig sem olvasgattam, de jobb is, sok hülyeség lehet benne összeírva.

48. caravell (válaszként erre: 45. - Ec63a7fc29)
2008. jan. 27. 13:34

Általában egyetértek azzal, amit írsz, megfigyeltem,h sokszor írod, amit én is írnék. de ebben nagyon nem.

Van magasabbrendű viselkedés és van magasabbrendűnek ítélt pénz, pozíció, tudás bármi.

De nincs magasabbrendű ember. Mindenki egyforma. Nagy E-vel!

Itt a hoxán pl. olvasgatods a hozzászólásokat és nicsak! nem tudod megítélni ki milyen beosztásban van, hol és hogyan él, mennyi pénze van, mennyire képzett, mi a foglalkozása stb. Azt tudod, amit elárult magáról (ami vagy igaz vagy nem) mert mint emberek egyformák vagyunk a többi csak szerep. és a színfalak mögött mindenki ugyanaz: Ember. Akinek fáj, aki szeret valakit vagy szeretné ha szeretnék, akik álmodik és hisz, aki elbukik és feláll vagy mások segítségére szorul, aki erős meg aki gyenge.

47. abe24d45e1 (válaszként erre: 45. - Ec63a7fc29)
2008. jan. 27. 13:29

Szia Kleca.

Csak egy kerdes.

Akkor most szerinted ha en egy buta,szerencsetlen,szegeny, vagyok ,nem tudom kifejezni magamot,nem ertek az agymosashoz masoknal es ehez hasonlok akkor en mar eleve ugy vagyok elitelve hogy alacsonyabb rendu vagyok?

Lehet attol meg valaki vallalat fonok,igazgato stb a penz ami megkulomboztetti az embert ,es az isten felelem.Erre irok neked egy koran idezetett is:Bismillahir rahman rahim.

"Es ne mereszd a szemed arra,amit az evilagi elet csillogasakent egyes csoportjainknak haszonelvezetre adtunk,hogy azzal probara tegyuk oket.A te urad gondoskodasa jobb es maradandobb.

Es parancsold meg hazad nepenek az istentisztelettet es legyel te is allhatatos abban! Nem kivanunk gondoskodast tolled.Mi gondoskodunk rolad.A vegso kimenetel az istenfelelem javara lesz."

46. erika1012 (válaszként erre: 45. - Ec63a7fc29)
2008. jan. 27. 13:27
Sajnos elég baja volt a királyosdi koszakban annak aki szegénynek született, mert még a gazdagnak született élősködött, addig a szegénynek született nyomorban tengődött. De véül az eredmény mindig ugyanaz lett.Feldobták a pacskert és vége lett a megkülönböztetettségnek.
2008. jan. 27. 13:16

Baromság.

Mindig is voltak magasabb rendűek, voltak alacsonyabb rendűek.

Amíg az a másik világ volt, a királyosdi, akkor a nemesség igenis magasabb rendű volt, mint a nép.

Most is vannak nagyvállalatok, vezetőik, s igenis magasabb rendűek a beosztottjaiknál.

Vannak tanultabb emberek, s vannak akik nem.

Végre meg kellene ÚJRA tanulni tisztelni azt, aki valamilyen perspektívából magasabb rendű, hogy helyreálljon a világ.

Ha zavar valakit, hogy alacsonyabb rendű, akkor küzdje fel magát. A többit meg majd közben megtanulja.

44. caravell (válaszként erre: 43. - Abe24d45e1)
2008. jan. 27. 13:12
Így van! Egyformák VAGYUNK de nem egyformán VISELKEDÜNK és egymás viselkedését nem egyformán ÉLJÜK MEG.
2008. jan. 27. 13:10
hinni lehet sokmindent,de mindanyian egyformak vagyunk.Egyformanak vagyunk megteremtve olyan ertelemben ,hogy mindanyiunk ereiben ver folyik,a csontunk hussal van felruhazva,es senki sem halhatattlan.
42. erika1012 (válaszként erre: 41. - Caravell)
2008. jan. 27. 13:08
Igen valószínű hogy a szülői nevelés is hozzájárul a gyerekek,későbbi viselkedéséhez.Mennyire lessz fenhéjjázó beképzelt, vagy éppen visszahúzódó és kisebbségi komplexussal küzdő.
2008. jan. 27. 13:05

Mert úgy gondolják,h egyes szerepkörökhöz hozzátartozik. Nagyjából: a tanultabb, a gazdagabb, a magasabb beosztásban lévő, a pillanatnyi helyzeti előnyben lévő (ő van "otthon" az adott helyzetben) használHATJA ki az előnyét, mert hiába az elért eredmények, belülről gyengének érzi magát és szüksége van az erő fitogtatására. De nem biztos,h meg is teszi. És a másik, amikor az alacsonyabb beosztásban lévő, a szegényebb, a tanulatlanabb stb. kivetíti a kisebbrendűségi komplexusait és ÚGY ÉRZ,h alacsonyabbrendűnek kezelik.

És igen, van egy csoport, amelyik lustaságból antiszociális hozzáállásból, akármiből eredően tényleg ÚGY VISELKEDIK, mint egy alacsonyabb rendű. Vagy mondjuk ki konkrétan,mint egy állat. Gondoljatok csak egyes szülőkre, miket művelnek a gyerekeikkel stb.

40. ec63a7fc29 (válaszként erre: 39. - Erika1012)
2008. jan. 27. 13:03
:))))
39. erika1012 (válaszként erre: 38. - Ec63a7fc29)
2008. jan. 27. 13:02

Szerintem pedig nincs magasabbrendű ember!

Aki annak képzeli magát, annak jusson eszébe hogy ő sem él örökké, egyszer oda a felsőbbrendűsége, és kitörölheti vele.

2008. jan. 27. 12:44
Talán, mert tényleg azok.
37. 0260f21e84 (válaszként erre: 29. - 8a897208fc)
2007. dec. 5. 15:32

nem

Vannak, akik magasabbrendunek, vannak akik alacsonyabbrendunek HISZIK magukat

36. 690f13fdbb (válaszként erre: 34. - 8d784868d0)
2007. dec. 5. 15:31
Úgy gondolom,felsőbbrendűbb ember nincs,minden ember ember,és akik felsőbbrendűnek tűnnek,az azért van,mert magabiztosak,elégedettek,szerencsések,stb.pozitívumok és ez árad is belőlük,ha pl.valahova belépnek.
35. 690f13fdbb (válaszként erre: 34. - 8d784868d0)
2007. dec. 5. 15:28
Szerintem inkább zavarukban sütik le a szemüket az emberek.Talán attól félnek,hogy ki lehet olvasni valamit a szemükből,amit rejtve szeretnének tudni.
34. 8d784868d0 (válaszként erre: 22. - Erika1012)
2007. dec. 3. 10:53

ezt kiegészíteném annyival hogy azért tényleg van olyan hogy magasabb rendű ember!

ez nem iskolafüggő, és nem diploma kérdése!

sőtt! sok diplomást láttam akik közeli rokonai voltak a sötét éjszakának!

a magassab rendűről általában nem kell hogy elismerően nyilatkozzon bárki is, sőtt saját magáról sem kell odákat zengeni, mindösze elég ha nmegjelenik valhol, vagy megszólal, és máris érzi mindenki hogy felette áll!

sőt.

valójában a cro magnoniak, leszármazottai mind.és mind együgyűek!

a kis számú neandervölgyi utódokat irtják is, de hála istennek előbb utób győzedelmeskedik az ész!

elég kimenni az útcára, és belenézni 10 ember szemébe, 10-ből 10 lesüti a szemét, miért_?

mert annyi erő sincs benne hogy szembenézzen bárkivel is, na ezek az emberek eleve alacsonyabb rendűek..............és ezt saját magukról is tudják, és ők minősítik önmagukat!

egyébként a szellemi nagyság egy olyan fogalom aki inkább az EQ-val mérhető mint IQ-val!

33. erika1012 (válaszként erre: 32. - 690f13fdbb)
2007. dec. 2. 21:05
Fellélegeztem! Efféle emberekre nem nagyon van szükség.Igaz állítólag szólásszabadság van az országban.
32. 690f13fdbb (válaszként erre: 31. - Erika1012)
2007. nov. 28. 20:30
Oopsz már nem tagja a portálnak.Fellélegezhetünk.
31. erika1012 (válaszként erre: 29. - 8a897208fc)
2007. nov. 28. 15:42
Hogy lehet ilyet mondani Oopsz,és ha veled történik valami és neaggyisten lecsúszol a sűlyesztőbe, csóró leszel,vagy hajléktalan esetleg hátrányosan megkülömböztetett, akkor hogy esne ha alacsonyabbrendűnek kezelnének? Mondjuk egy gilisztának kezelnének akit ell kell taposni mert alacsonyabb rendűnek született?Különben is minden ember egyenlőnek születik, csak a sok hülye sznob gonndolja hogy némely ember alacsonyabb rendű.Az más dolog hogy ki hogyan irányítja az életét és mennyire tud magának komfortos életet biztosítani.
2007. nov. 25. 11:22
Minden ember EMBER.Persze,vannak kivételek.Pl.az alattam szóló.
2007. nov. 25. 00:40
mert vannak alacsonyabbrendűbb és magassabbrendűbb emberek. ilyen egyszerű.
28. eva25
2007. nov. 24. 17:12
mert egyes emberek néha ezt meg is érdemlik
27. ec63a7fc29 (válaszként erre: 26. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 23. 08:28

Nem vagyok irigy típus, sosem voltam.

De baromira irritál amikor rám valaki irigy.

Sokan vannak, s nem szenvedek a témában, de sajnálom azt, aki emiatt szenved.

Ha jól megnézed, csak azok irigyek, akik akár az én helyemben is lehetnének.

Ha a beosztásomra, fizetésemre irigyek, azt lazán lekezelem: Neki is lehetősége lett volna...

Rajta is múlott.

Általában drasztikusan megszakítom az irigyeimmel a kapcsolatot.

26. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 25. - Ec63a7fc29)
2007. nov. 23. 07:42
Szerinted mit lehet kezdeni az irigyseggel?
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook