Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Miért jobb a rozskenyér a fehér kenyérnél, amikor ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot és fehérjét tartalmaz? fórum

Miért jobb a rozskenyér a fehér kenyérnél, amikor ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot és fehérjét tartalmaz? (tudásbázis kérdés)


19. manócska16 (válaszként erre: 15. - Giorcub)
2009. nov. 18. 17:39
A rozskenyeret a 0-55 közti GI-hez írja a net, a fehér kenyeret pedig a 70-100 közé
18. pgiz
2009. nov. 18. 17:35
A rozskenyérben van egy jó rész emészthetetlen szénhidrát,ami nem szívódik fel, sőt a zsírsavak és a cukrok felszívódását is gátolja.B1 és B2 több van benne, mint a fehérkenyérben.Van benne jó sok lizin, ami az izomzatra van jó hatással, a herpeszre meg rossz hatással :-).
17. Ina4
2009. nov. 18. 17:34
Egyébként én egyszer meglepődtem azon,hogy a diétás Milka desszert (a szíves) ugyanannyi kalóriát tartalmaz,mint a nem diétás,de sokkal drágább.Viszont gyümölcscukor van benne,ami nem emeli meg annyira az inzulinszintet,ezért diétás.
16. Ina4 (válaszként erre: 4. - Fd8e423e9e)
2009. nov. 18. 16:57
Én is ugy emlékszem,hogy a glikémiás index szempontjából kedvezőbb. Az élelmiszer szénhidráttartalmából ki kell vonni a rosttartalmát,és annyi szénhidrát szívódik fel.Azt hiszem,így az inzulinszintet is kevésbé emeli,ami összefüggésben van az ehségérzettel.A rostok emellett a belekre is jótékony hatással vannak.
2009. nov. 18. 16:55
nezz utana a glikémiás indexnek.
2009. nov. 18. 16:51
Elméletileg,és persze gyakorlatilag is így kéne hogy legyen,a barna kenyér nehezebb fajsúlyú tömörebb szerkezetű,és rostosabb összetételű,magyarul kevesebb mennyiségnek is elégnek kell lennie ahhoz,hogy a jóllakottság érzést kiváltsa.Sajnos ez kevés embernek jön be,ezért marad az a változat,hogy talán/ez nincs bizonyítva,sőt a gyenge emésztésűeknek ellenkezőleg rosszat tesz:)/jobb a szervezetnek,mert a rostok tisztítják a bélcsatornát:)
13. Enissa (válaszként erre: 8. - Cukifalat)
2009. nov. 18. 16:50
....és akkor az állatok meg az étkezési búzát kapják? :D
2009. nov. 18. 16:48
11. manócska16 (válaszként erre: 10. - Anka71)
2009. nov. 18. 16:46

Szia!

Barna és tömör, szerintem nincs savanyú íze. Nekem az volt az első különbség, hogy nagyon száraz a fehérhez képest.

10. Anka71
2009. nov. 18. 16:34
Bocs, ha hülye kérdés: ugye, a rozskenyér barna, és tömör? Kicsit "savanykás", és jó pár napig friss marad?
2009. nov. 18. 16:34
jó a kis bélrendszerünknek :)
2009. nov. 18. 16:33
a fehérkenyér takarmány búzábol készül....
2009. nov. 18. 16:32
Szerintem tovább tart a gyomornak megemészteni és nem leszel olyan hamar éhes:)
2009. nov. 18. 16:32
köszi a válaszokat :))
2009. nov. 18. 16:32
az az 1,9 g fehérje lenne az a nagy szó? :D
2009. nov. 18. 16:32
Mert rostot tartalmaz, és lassabban szívódik fel, ami az inzulin szempontjából nem mindegy.
2009. nov. 18. 16:31

Rozskenyér: 100 g - 255 kcal, 8,1 g fehérje, 53,6 g szénhidrát


Fehér kenyér: 100 g - 261 kcal, 10 g fehérje, 53,5 g szénhidrát

2009. nov. 18. 16:31
Sztem csak azért mert az vhol mégiscsak egészségesebb és sok rostot is tartalmaz.
2009. nov. 18. 16:29
Miért jobb a rozskenyér a fehér kenyérnél, amikor ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot és fehérjét tartalmaz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook