Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért házasodnak össze az emberek mielőtt jön a gyerek? fórum

Miért házasodnak össze az emberek mielőtt jön a gyerek? (tudásbázis)

1 2 3
71. Hattori (válaszként erre: 70. - Csillagszem38)
ápr. 27. 14:20
the CSOK
70. Csillagszem38 (válaszként erre: 69. - Csillagszem38)
ápr. 21. 07:14
*feltètelek
ápr. 21. 07:14

Hogy ne szoljak meg oket, h nincsenek osszehazasodva, en sem ertettem sosem.

De mostanaban inkabb a kedvezo feltelek miatt vallaljak a gyerekeket es a hazassagot is. (Kornyezetemben vannak, akik sok ev utan hazasodtak ossze az anyagiak miatt)

68. Borian (válaszként erre: 67. - Gyöngy:))
ápr. 21. 06:35
igen, szerintem az lett a vége...
67. gyöngy:) (válaszként erre: 66. - Borian)
ápr. 20. 18:04
Úgy tudom három évig maradhat üresen. Anyakönyvezik a gyermeket, de nincs apa megnevezve, maradhat üresen. Majd a jegyző el kezdi felszólítgatni az anyát, hogy legyen rendezve vagy adhat képzelt apa nevet is. Ha ez nem történik meg három évig, utána a gyámhatóság hivatalból adja a képzelt nevet annak megfelelően, ahogy a gyámügyi rendeletben van, amit linkeltél is.
66. Borian (válaszként erre: 61. - Asztanaviszta)
ápr. 20. 17:22

OK, te is... bocs

a barátnőm nem engedte, hogy mást írjanak be, bárkit, mert ő pontosan tudja, ki az apa, csak nem mondja meg, még panaszlevelet is segítettem neki fogalmazni,,, egy darabig üresen hagyták, utána nem tudom, mi lett

65. Borian (válaszként erre: 61. - Asztanaviszta)
ápr. 20. 17:20
ismétlem, nem a gyerek elnevezéséről beszélek, hanem a képzelt apuka elnevezéséről
64. globus (válaszként erre: 63. - Asztanaviszta)
ápr. 20. 16:25
Bocsánat, én a gyerek nagyapjára asszociáltam. Ha anya mondjuk Szabó, annak apja is Szabó.
63. asztanaviszta (válaszként erre: 62. - Globus)
ápr. 20. 15:21

Nem.

Az anyai nagyapa a gyerek dédapjának nevét jelenti.

62. globus (válaszként erre: 61. - Asztanaviszta)
ápr. 20. 15:17
Az nem ugyanaz?
61. asztanaviszta (válaszként erre: 38. - Borian)
ápr. 20. 15:14

Nem.

Ha nem akarod megnevezni, akkor az anyai nagyapa nevét írják be.

Egy barátnőm úgy vállalt gyereket, hogy nem akarta megnevezni a gyerek apját. (tudta ki az)

Az ő vezeték nevét kapta és apja nevének az anyai nagyapát írták be.

60. Borian (válaszként erre: 56. - Enissa)
ápr. 20. 06:02
hatályos jogszabályból idéztem, de itt egy 23-as cikk: [link]
59. Borian (válaszként erre: 58. - Timycat)
ápr. 20. 05:57
így van, egyszerűbb egy házasság
58. timycat (válaszként erre: 27. - Borian)
ápr. 19. 23:00

Bizonygatni ugyan nem kell, de vaskosabb paksaméta egy teljes hatályú apai elismerés lepapírozása mint egy házasságé.

Plusz olyan is volt a praxisomban, hogy a gyerek a későbbi előző férj nevére került volna automatikusan az apasági vélelem miatt a biológiai apja helyett. Ezt a legegyszerűbben egy rapid válással és egy rapid házassággal lehetett csak felülírni, így az apasági vélelem az új férjjel és egyben a biológiai apával állt be. Ha ezt a kört nem futják meg olyan jogi útvesztőbe szaladnak bele, hogy 1-1,5 év simán ráment volna, mire a biológiai apáé "lesz" a gyerek, gyámhatósággal megspékelve. Plusz ott lebegett a szerencseelem hogy mi van ha addig valamelyik férfi távozik az élők sorából, ebben a szerencsétlen esetben évek lettek volna mire kikavarodik a helyzet.

57. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 19. 22:48

A házastárs privilegizált helyzetben van az élettárshoz képest, jogilag és nyilvánvalóan nem titkolt szándékkal.

Sajnos ez van.

Én - mi - gyerek után házasodtunk, azután hogy a házastársak anyagilag számszerűsíthető előnyt és jogilag biztonságosabb helyzetet kezdtek élvezni a "csak" élettársakhoz képest.

56. Enissa (válaszként erre: 55. - Borian)
ápr. 19. 18:59

A 2010. évi I. törvény az anyakönyvi eljárásról rendelkezik az anyakönyvezés szabályairól.

A 10/2007. (III. 6.) IRM rendelet 81. § (2) bekezdése kimondja, hogy ha valamely adat pontosan nem állapítható meg, és a hiányzó adat később feltételezhetően pótolható, az anyakönyvvezető a hiányzó adat rovatát üresen hagyja. ​

55. Borian (válaszként erre: 44. - Enissa)
ápr. 19. 17:11

60. § * (1) * A települési önkormányzat jegyzője az apa adatai nélkül anyakönyvezett kiskorú gyermek részére az anya kérelmére képzelt személyt állapít meg apaként, feltéve, hogy az apaság megállapítása iránt nincs per folyamatban, illetve nincs eljárás folyamatban a gyermek örökbefogadásának engedélyezése iránt.

(2) * A gyermek a nagykorúvá válását követően bármikor kérheti a települési önkormányzat jegyzőjétől, hogy számára képzelt személyt állapítsanak meg apaként, feltéve hogy nincs olyan személy, akit apának kell tekinteni.

(3) * A gyermek a nagykorúvá válását követően bármikor kérheti a települési önkormányzat jegyzőjétől a korábban bejegyezett képzelt apa nevének és adatainak törlését, valamint nyilatkozhat arról, hogy a továbbiakban viselni kívánja-e a képzelt apa családi nevét.

61. § * (1) * A képzelt apa adatainak megállapítására irányuló eljárásban az anya kérelméről és a gyermek névviselésére vonatkozó döntéséről a települési önkormányzat jegyzője jegyzőkönyvet vesz fel. A települési önkormányzat jegyzője lehetőség szerint az anyával egyetértésben állapítja meg a képzelt személy

a) családi és utónevét,

b) születési helyét és évét, hónapját, napját (a továbbiakban együtt: születési helyét és idejét),

c) lakóhelyét, és

d) azt, hogy a gyermek a továbbiakban a képzelt apa családi nevét viseli, vagy az anya családi nevét viseli tovább.

(2) Az anya kérheti, hogy a képzelt személy családi neve

a) a legközelebbi ismert anyai ági férfi felmenőjének családi neve legyen,

b) saját családi neve legyen, vagy

c) más, általa megjelölt családi név legyen, feltéve, hogy az más jogos érdekét nem sérti és a gyermekre nem sérelmes.

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

54. Borian (válaszként erre: 44. - Enissa)
ápr. 19. 17:06

te is olvasd el pontosan, amit írtam

igen, a gyerek az anya vezetéknevét kapja, de beírnak vmit az apa nevére, mert kel... ha az anya mond vmit azt, ha nem, akkor jön a kitalált név

53. Lady Lavender (válaszként erre: 52. - Globus)
ápr. 19. 14:09

A volt fejemnek?

Találkoztam a korzon az ujjal. Ki kopott, mint én.

Az első fiával találkoztam is. De csak egy kis buborekfej volt. Ha jól tudom, van még egy kiskolyok is.

Az új feleség nem csípte, hogy tartjuk a kapcsolatot.

A céges telefon szerződést is azért mondta fel valami fosra valtva, hogy az en apámmal ne legyen kapcsolatban.

Talán ő is látta már a kepmasat.

52. globus (válaszként erre: 51. - Lady Lavender)
ápr. 19. 13:43
Azóta lett neki?
51. Lady Lavender (válaszként erre: 43. - Borian)
ápr. 19. 13:31

Tőlem a volt ferjem elvalt, mert nem akartam gyereket.

Az idősebb nővérem sem akart gyereket. Na, jó pár év múlva... Még talán később. Gimis az idősebb, a kisebbik mindjárt kezdi.

Nem házasok. De szerintem jól megvannak. Nekik az a boldogság, hogy egy farmot hoztak létre. Amihez nekem váltás csizma kell.

50. Enissa (válaszként erre: 47. - Globus)
ápr. 19. 13:30
Egy baráti körbe tartozó pasit ötödmagával "hívták meg" vizsgálatra. Felsorolt ennyi nevet a nő, ennyi potenciális apa lehetett. Nem ő lett a szerencsés kiválasztott. Van ilyen is. :D
49. Lady Lavender (válaszként erre: 48. - Lady Lavender)
ápr. 19. 13:24

És a megnevezett apát minta vételre el lehet cibaltatni.

Sok hülye jog van, de az állam inkább kifizetett egy gyerektartast, mint egy fél arvat.

48. Lady Lavender (válaszként erre: 47. - Globus)
ápr. 19. 13:21
Nem kell házasság. A DNS nem hazudik.
47. globus (válaszként erre: 45. - Enissa)
ápr. 19. 13:01
Mondjuk ha az apát nem lehet megnevezni bármilyen okból, akkor fel sem merül a házasság lehetősége :)
46. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 19. 12:29

Mi házasság előtt megegyeztünk, hogy nem lesz gyerek. De ezért váltunk el.

A házasság egy érzet számomra. Hogy valaki örökké bízik bennem. Vagy legalább megprobalja.

Szerintem a volt férjem egy takarót meg párnát adna az új családja mellett is. Fordítva meg segítenénk bárkin. Anyostol sogorig.

A tesóm meg a pasija nem házasok, de ugyanígy van.

A kicsi is csak elvan a pasijával meg a macskával.Szerintem szép oketnezni. Együtt fikaznak.

45. Enissa (válaszként erre: 43. - Borian)
ápr. 19. 12:22

Duma a pasik részéről, nem hiszem, hogy ez lelki problémát jelentene egy pasinak :D

Inkább ezt mondták neked, mintsem elismerjék, hogy igába hajtották a fejüket.

44. Enissa (válaszként erre: 42. - Borian)
ápr. 19. 12:21

ezt a mondatod jól átgondoltad?

A Kovács Pisti, mint apa, kap új nevet?? Pl. Nagy Zsolt lesz, vagy, hogy gondoltad?

Olvass utána, a gyermek sem, és az apa sem kap fantázia nevet, az édesanyja vezetéknevét kapja. Kiss Barbara gyermeke, apa megnevezése nélkül, Kiss vezetéknevet fog kapni.

43. Borian (válaszként erre: 40. - Enissa)
ápr. 19. 11:57
nekem pasi barátaim mondták, kérdezd őket... nekik lelkileg egyszerűbb volt elvenni a gyerekük anyját, mint bizonygatni egy hatóságnál, hogy ők az apák...
42. Borian (válaszként erre: 41. - Enissa)
ápr. 19. 11:56

nem a gyerek kap fantázianevet, hanem az apa, ha anyuka nem tudja, ki volt

üresen nem lehet hagyni a rubrikát, egy barátnőm ezzel küzdött, mert tudta, ki az apuka, de nem akarta megmondani

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook