Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
Tenyleg jo ez a cikk, de en is hianyolom a konkret peldakat, a recepteket! Mikor, mit es hogyan lehet elkesziteni, na ez lenne ami teljesse, es hihetobbe tenne a cikket. Igy arra kell gondolnom, hogy olyan mint a politika, csak beszelunk rola, de senki nem akarja a megoldast.
Varom a folytatast!
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szeplő ellen valamit nem tudok? :( Annyira nem szeretem őket... Fehér bőrű vagyok, barna szeplőkkel :(
És valami barnulásra? Szoliba nem járok, mert nem barnulok beeee :(((((
A multkoriban mentunk a herbaházba amikor a valamelyik,meg nem monom melyik,rádióban épp egy természetgyógyinénit kérdeztek ,hogy negyveneseknek milyen szarkalábűzőt ajánl...Azt mondta a tiszta sárgabarckmagolajat,mert az szinte minden krém alapja,hát vettem is gyorsan egyet/rögtön az első polcon szembejött..és lévén negyvenes,szinte ordított/Hát gyerwekek,ez tényleg Kqva jó,próbáljátok ki!
De nekem is nagyon bejön a fórumtéma!!
Arcpakolásnak sem utolsó az oliva olaj, én még anyukámtól tanultam (akkor még nem olivából készült):
Fél tojás sárgáját kikeverni oliva olajjal (majonéz!)és amikor vaj állagú lesz, hozzá lehet adni egy csepp mézet, vagy valamilyen gyümölcsöt összetörve, de csak egészen keveset. A maszk felvitele előtt át lehet törölni az arcot valamilyen gyümölccsel (pl alma, és miután beszívta a bőr felvihetjük a pakolást. Ezt kb. fél óráig érdemes az arcon hagyni. Utána olyan az arc, mintha iontoforézist csinált volna a kozmetikus.
Kíváncsi vagyok a beszámolótokra, és én is várok újabb ötleteket. Nagyon jó ez a topik.
A hidegen sajtolt oliva olaj szinte mindenre jó.
Bársonyos bőrt,csillogó erős hajat varázsol,körmöt áztatni is abban a legjobb.
Bőrkeményedésre,könyök szárazságra,nehéz légzés esetén mellkasra,a hasfájás ellen a has bőrébe masszírozva.Belsőleg is remek,reggelente 2-3 evőkanállal éhgyomorra bevenni.Méregtelenítéshez 4-6 hétig reggelente evés-ivás előtti 5-7 perces szájöblögetésként,(természetesen ezt ki kell köpni ha végeztünk)szép bársonyos,pattanásmentes bőrt biztosít,megszűnik a fejfájás,a többi áldásos hatásáról nem is szólva.
Örülök hogy megjelent ez a cikk!
:)
Beírnék én is egy praktikát.
Szőrtelenítés utáni olaj házilag:
50 ml olívaolajba csepegtetni kell 2 csepp borsmenta, 3 csepp teafa és 4 csepp levendulaolajat.
Jól össze kell rázni, és már lehet is kenegetni vele.
Az olajak 100%-os tisztaságúak legyenek. (Tulasi, Naturol, PanArom)
Engem is érdekel minden természetes krém.Igaz a
gyógyszertári krémbe tettem egy pár csepp leven-
dula olajat ( a pannonhalmiból) egész kellemes
lett.
Nagyon jó a cikk ötlete.
A keresztanyám már 30 évvel ezelőtt maga készítette az arcápoló krémjét, patikában kapható alapanyagokból. A kedvenc illatát tette bele. Annak idején el is kértem tőle a receptet, de ha most elő kéne vennem, bajban lennék.
Mióta az eszem tudom, ösztönösen irtózom a bolti krémektől. Egyedül Ilcsi néni kozmetikumaiban bízok meg, de azok drágák, és hozzájuk jutni is macerás.
Valami jól felszívódó, hidratáló krém receptje érdekelne.
Akkor kezdem a sort.
Citrom. Amikor kifacsarom a citromot a teához, a héját nem dobom ki rögtön. Tudatosan este csinálom: ajkakat, kéz- és lábkörmöt, valamint a kézfejet (májfoltok ellen) áttörölni vele, befejezésképpen pedig a lábsarkakat is.
A cikked szuper! :)
És lesznek majd - itt valahol leírva - használható receptek is?
Ugrás a teljes írásra: Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Hogyan kell templomi/áldoztató ostyát készíteni házilag?
- Szeretnék kozmetikumokat készíteni, kell engedély az eladásukra?