Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért ég le a keksz, pogácsa alja a sütőben? fórum

Miért ég le a keksz, pogácsa alja a sütőben? (tudásbázis kérdés)


24. era06
2010. dec. 3. 12:40
sütőpapír helyet, szilikon lapot.
23. Mari20
2010. dec. 3. 12:00

szia

azért mert melegen süt a sütőd

csomagolj be egy tető cserepet fóliába és tedd be a sütő aljába


felfogja a túl nagy hőt, és nem fog leégni amit sütsz...

2010. dec. 3. 10:03
Nem fog leégni a kekszed és pogácsád, ha sütőpapírt használsz akár több rétegben is.Tapasztalatom szerint 3 réteg és nem ég le!!!
2010. máj. 13. 15:41
Lehet tenni egy tetőcserepet az sütő aljába...
20. Szasz23X (válaszként erre: 17. - Globus)
2009. dec. 11. 23:04
istenem, anyu régi megoldása :) de régen hallottam :D
2009. dec. 11. 23:02
Köszönöm a segítséget, az alufóliás változatot próbáltam ki, és SIKERÜLT!!! Tök szép és finom pogácsát sütöttem. :))
2009. dec. 11. 06:47
Elképzelhető az is, hogy kisebb hőfokon, kicsit tovább kellene sütni - bár vannak sütők, amiknél ez sem válik be.
17. globus (válaszként erre: 12. - Kulipintyó00)
2009. dec. 10. 19:44
Szia. Röhej, de a hagyományos, régi típusú tetőcserép :) Pont olyan hosszú, hogy elölről hátrafelé befedi a sütő alsó lapját, nekem kettő is van egymás mellett. Ha gondolod, becsomagolhatod alufóliába, de felesleges. Elosztja a hőt, és egyenletesebb lesz a meleg.
16. 2104cc91e8 (válaszként erre: 15. - Kulipintyó00)
2009. dec. 10. 19:24

A 4. hozzászólás tökéletes:)

Így van lehetőség még egy réteg fóliát beletenni vagy kivenni, de a cserép adott vastagságú, szerencse ha pont akkora kell!

Én is alufóliát használok 4 rétegben:))

Villany a sütőm.

15. kulipintyó00 (válaszként erre: 11. - Pirosalma)
2009. dec. 10. 19:12
Nem, igazából az érdekel mit tehetek ellene :D
2009. dec. 10. 19:11

tetőcserepet az alját borította-persze nem fedte ahol szellőző van stb. nem tudom a tiédnek milyen az alja.

most lecserélte légkeverésere és új is de láttam benne egy csomó fóliát-gondolom ezzel az újjal is az a baj hogy éget.

a gázosakat lehet állítani-főleg ha a gázos ért a sütőhöz-mármint használta is sütésre.

2009. dec. 10. 19:09
Nekem is cserép van a sütő aljában, amit tepsibe tettem,alufóliába csomagoltam, hogy a lecsöpögést kivédjem.Bevált, kivéve a széleket, mert ott a felszálló levegőnek helyet hagytam ki, így a széleken előbb sül meg a tészta, figyelmi kell rá.
12. kulipintyó00 (válaszként erre: 10. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 10. 19:08
Mekkora cserepet?
11. Pirosalma (válaszként erre: 2. - Kulipintyó00)
2009. dec. 10. 19:07
A fizikai-kémiai magyarázat érdekel?:-)
2009. dec. 10. 19:04

a cserép az nem butaság van aki még most is ezt csinálja anyósomtól kaptam egy régi tűzhelyet csak kicsit égetett és cserepet tettünk bele

de van akinél ez nem válik be

pl az anyós új tűzhelyénél:-)

hehe kellett neki

9. jpne (válaszként erre: 7. - Ében11)
2009. dec. 10. 19:02
Nagyon egyszerre írtunk. :)
8. jpne
2009. dec. 10. 19:02
Az én nagymamám cserepet tett az alsó részbe, úgy lettek tökéletesek a sütijei. Úgy tudom ez inkább gázsütő probléma, a villanynál nincs ilyen gond.
7. ében11 (válaszként erre: 6. - Kulipintyó00)
2009. dec. 10. 19:02
anyósom volt hogy cserepet is tett az aljába
2009. dec. 10. 19:01
Juj, nagyon köszönöm a tippeket!! Ki fogom próbálni!
2009. dec. 10. 18:59
A régi sütőmnél nekem is ez volt a probléma. Alufóliát hajtogattam bele több rétegben, és megszűnt a probléma.
2009. dec. 10. 18:59
Tegyél a tepsi alá egy másikat is. Úgy nekem nem szokott megégni:)
2009. dec. 10. 18:58

Nekem is megég az alja, bár a közepe nem nyers.

Nem tudok úgy buktát sütni pl., vagy linzert, hogy ne égjen meg az alja.

2009. dec. 10. 18:56
Ha pogácsát, kekszet akarok sütni a sütőben, általában leég az alja, belül meg nyers marad. Mit csinálok rosszul? A tepsit mindig felülre teszem.
2009. dec. 10. 18:56
Miért ég le a keksz, pogácsa alja a sütőben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook