Miért bántják azokat, akik tudatosan vállalnak egyedül gyermeket? (beszélgetés)
A sok hozzászólást elolvasva az a kérdés foglalkoztat, hogy miért vállal valaki egyedül gyermeket?
Nem gondol a leendő gyermek érdekeire? Csak mert akarom? Mert ezt diktálják a hormonjaim? Nem önzőség ez a gyermekkel szemben?
Ha meg saját, jövőbeni érdekei miatt akar gyermeket, az még nagyobb önzőség a gyermekkel szemben.
A gyermek egy önálló élet, egy külön entitás. Hogy gondolhatja bárki, hogy eldöntheti az életét?
Az, hogy nekem miért nincs apukám, nem egy kényes kérdés. Kényes kérdés az, hogy hogy lesz a gyerek. És igen, erre is fel kell készülni.
Bármennyi szeretetet is ad az anya, a gyerek egy idő után csak észreveszi, hogy nála nincs képben az apuka. Hétvégén sincs. Megkérdezi. A gyerek olyan, hogy kérdez. És válaszolni kell neki.
Az én apám is meghalt, amikor kisgyerek voltam. Tudtam, hogy meghalt, már nincs velünk, baromira nehéz volt, de tudtam, hogy volt, de meghalt.
Én tényleg arra lennék kiváncsi, mit mond az anyuka jelen esetben. Amikor nem mondhatja, hogy elment, meghalt, nem is vot kiváncsi rád?
Mindenki úgy éli az életét, ahogyan jó neki. Mindegyikünknek egy van, és igyekszünk kihozni belőle a legjobbat.
Viszont tényleg elgondolkodtam, hogy mit fogsz mondani a gyerekeidnek, amikor majd rákérdeznek, hogy hol az apjuk. Mert meg fogják kérdezni. Sajnos.
Van egy barátnőm, a lánya egyedül vállalta a gyereket, mert a párja nem kívánt gyereket, habár már évek óta együtt voltak. A leányzó nem akart gyerektartást, a nevét sem akarta, semmit sem akart, csak a gyereket. Mégcsak nem is haraggal váltak el, értelmes emberek lévén.
A gyerek óvodába került, és akkor kezdődtek a bajok. Nem értette, hogy neki miért nincs apja. Mert rendben van, hogy Pistike apja sem lakik velük, de azért csak van neki, és néha elviszi fagylaltozni.
Tényleg - bántás nélkül - fel vagy készülve arra, hogy mit mondasz a gyerekeidnek, ha eljutnak ehhez a kérdéshez?
Na igen. Például a katolikus papok. Szerintem közel annyian vannak, mint a melegek. Aztán ők még számon is kérik, ha nem szaporodsz. Lásd, az általam amúgy nagyrabecsült, Böjte Csaba atya meglepő kijelentéseit.
A melegek léte tulajdonképpen evoluciós zsákutca. Már rég el kellett volna tűnniük. De - fura módon - mindig újra és újratermelődnek, mióta ember az ember. Nyilván van valami értelme a létüknek. Lehet, még fejlődnünk kell, hogy megérthessük.
Én megfordítom, gratula neked és szép dolog amit vállaltál. Nem lesz könnyű. Még a szerelmet is megtalálhatod.
Jó egészséget kívánok a kis családnak:)
Kb. ugyanazért, amiért a melegeket, leszbikusokat, műkörmöt viselőket, ilyen-olyan vallásúakat, ilyen-olyan etnikumúakat.
Azért, mert más, mint egy valójában talán nem is létező többség.
Köszönöm :)
Ha szükségem van segítségre mellettem van a családom.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Engem sokan megszólnak amiért egyedül vállaltam inkább azok akik nem ismernek nem tudják a döntésem okát.
Nekem mesterséges megtermékenyítésem volt amit külföldön végeztek el.
Sajnos nőgyógyászati gondjaim voltak és évről évre kevesebb esélyen volt a saját gyermekre.
Bár fiatal vagyok szerettem volna gyereket és nagyon szerettem volna sajátot is így egyedül vállaltam.
Soha nem találtam meg a szerelmet nem akartam tovább várni...
Most van két csodaszép kisfiam hat hónaposak lesznek. Boldog vagyok úgy érzem most lett teljes az életem.
A tudatos gyerekvállalás mindig jobb, mert ott általában készülnek anyagilag és lelkileg a gyermek érkezésére, nem úgy mint akinél csak úgy becsöppenik.
Persze attól még alakulhat úgy, hogy lelép az apuka, de ez inkább az ő szégyene mint az anyukáé.
Azokat kellene megszólni, akik világra hozzák majd eldobják maguktól, rosszabb esetben megölik, azokról megvan a véleményem nekem is.
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Van egy szavazásom: 45 évesen vállalnál gyermeket, ha állapotos lennél? Akik nem vállalnák mi az oka?
- Akik 40-esen, 50-esen vállalnak gyermeket-hogyan képzelitek el a jövőt?
- Akik gyermeket vállalnak, szoktak arra gondolni, hogy milyen "jót" tesznek ezzel?
- Akik tudatosan egy gyermeket terveztek...