Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik gyermeket vállalnak, szoktak arra gondolni, hogy milyen "jót" tesznek ezzel? fórum

Akik gyermeket vállalnak, szoktak arra gondolni, hogy milyen "jót" tesznek ezzel? (beszélgetős fórum)


1 2 3
77. 6b006fc769 (válaszként erre: 73. - Lara1984)
2014. jún. 12. 13:57
Általában nem azok csinálnak belőle morális kérdést, akiknek kellene. Pl. nyomorba nyolcadikat én meg nem tudom érteni.
76. globus
2014. jún. 12. 12:43
Fórum indítója elpárolgott.
75. forrest2010 (válaszként erre: 73. - Lara1984)
2014. jún. 8. 18:05
Tökéletesen így van , nem kellene mindenkinek szaporodnia !
2014. jún. 8. 14:39
én se akarok gyereket. félek, mi lesz belőle, ha ilyenek között nő fel. hiába nevelném én a jóra.
2014. jún. 8. 14:36
Azzal az apró eltéréssel, hogy: "Nem minden esetben jó, ha..." Szóval sok esetben -szó szerint- mindenkinek jobb, ha bizonyos személyek nem szaporítanak.
72. Lara1984 (válaszként erre: 19. - Kubiak)
2014. jún. 8. 14:33
Teljes mértékben egyetértek veled.
71. 6b006fc769 (válaszként erre: 1. - 24130e0b40)
2014. jún. 5. 13:14
Részemről nem volt morális a kérdés. De átgondolva sem ítélem el magam miatta.
2014. jún. 4. 17:51
Nahát ! gyerekek az szüljön aki teheti és szeretne is ! aki + nem rendelkezik e kettővel , az gondolkozzon előtte és helyette , de ne szaporítsa a nyomorúságot !
69. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 68. - 4c1a787e8f)
2014. jún. 4. 15:50
Kérek engedélyt meghunyászkodni, nem figyeltem rendesen. :))
68. 4c1a787e8f (válaszként erre: 67. - D2d5bb5db4)
2014. jún. 4. 14:25
No azért!
67. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 63. - 4c1a787e8f)
2014. jún. 4. 14:00
értettem
66. forrest2010 (válaszként erre: 65. - 4c1a787e8f)
2014. jún. 4. 13:59
Persze , az is más , mikor 30-40 milla telik luxusra , de gyerek + nem hiányzik , azt is látom , h nagyon nehéz megbízható , rendszeresen dolgozni hajlandó emberkét találni , főleg a fiatalok között , végül is lenne itt sok dolog , ami jó lenne ha változna , persze , ha a hozzáállásuk is olyan lenne , lehet ? h a túl sok jó se tett jót az embereknek ? mert sok éven át sokaknak jutott és nem biztos , h azoknak akik tettek is érte .
65. 4c1a787e8f (válaszként erre: 64. - Forrest2010)
2014. jún. 4. 13:25

Ezt én is így látom jórészt. Sajnos sok helyen tényleg ez van, saját magunknál is, bizony 10 éve minden célunk, energiánk rámegy a lakáskérdésre.


De azért ne hidd, hogy mindenütt ez van. Már csak ha megnézed a főváros belsőbb kerületeiben a lakásárakat, és hogy azokat kik tudják megvenni. Aki vesz 30-40 millióért egy lakást, akár hitelre is, az azért ne sírjon, hogy egy gyereket se tud eltartani. Itt a környezetemben meg ezeket látom. Persze, tudom, hogy nem csak ez az országban a mérvadó, de ez azért az országnak legalább az ötöde.


Én látom a nemakarást is hozzá.


A férjem pl. segédet keres. Egy éve nem találunk olyan embert, aki tényleg dolgozni is akar. Normál pénzt kínálunk, többet, mint egy tanári fizetés. Igaz, dolgozni is kéne érte. Ja, bejelentve, mindent hivatalosan. Erre már az első kérdés, hogy "jaj kell-e az a papír, inkább legyen több a pénz?". Mivel nekünk minden hivatalosan van, nekünk fájjon a fejünk, hogy hogy tusoljuk el az esetleges fekete lóvét, meg hogy mint mondjunk a munkaügyi ellenőrnek? Ugyanmár! Arról nem beszélve, hogy hanyagok, nemtörődömek, ha annyit kérsz, hogyha tizedmilliméterre dolgozunk, akkor ne már a két mili vastag filccel jelöljön, mert car lesz, azt se teszik meg, mert "jó lesz az"! Aztán meg nem jó, és nekünk áll benne a cuccban félmilla anyagköltségünk, ami aztán emiatt használhatatlan lett.. És még az is ilyen, akinek főiskolája, meg felsőfokú végzettsége van, nem feltétlenül Józsi bácsira kell gondolni a svájci sapkában.


És állítólag annyi ember akar itt dolgozni, és tényleg bármit megtenne.. Hát, nem tudom.


Szerintem az a baj, hogy itt már mindenki görcsösen csak a pénzre tud gondolni, még akkor is, ha nem arról szólnának dolgok.


A szocpolról meg annyit, hogy használt lakásra ma se jár szocpol. Az új meg annyiba kerül, hogy az a pár milla eltörpül az ára mellett. Szóval én négy gyereket nevelek, több milla adót fizetünk be évente, és az ingyen tankönyvön kívül a világon semmi nem jár nekünk, a lakást is tök magunknak kell megoldani. Mert a jövedelmünk hivatalosan is a minimálakármi felett van. Akinek meg alatta, annak meg nagyon sok is jár.


Igen, nekem is támadnak olyan eretnek gondolataim, hogy lehet, hogy nekem jobban járna a segítség, aki mellesleg tesz is valamit az asztalra. De hát ez már csak ilyen, hogy aki dolgozik, az jár szarul. De még mindig úgy gondolom, hogy nekem jó, nekem nem célom segíllyen tengődni.

2014. jún. 4. 13:00
Kesergés ide v oda , sajnos nem látom azt a közeljövőt , ami megindokolná azt , h a nemlétező munkahelyekre tervezzen valaki egy rakás gyereket ! Valaki felrakott a face-re egy olyat , h feleannyi pénzt és dupla annyi időt szánjunk a gyerekre , így igaz ! csak a mai szülőket látva , amikor sokaknak a legszükségesebb is alig jön össze ....? nem mindenkinek van olyan mázlija se , h otthon a szülőknél tudja elkezdeni az életét , mert esetleg otthon van még rajta kívül 1-2-3 gyerek , aki szintén szeretne egy kis családot . Azt se mondhatom , h ma olyan könnyen összejön valakinek egy fedél a család feje fölé , mint amikor mi voltunk fiatalok , mert bár sokmindenről lemondva összevakartuk , de ez ma szinte lehetetlen sokaknak ! Akkor azért aki strapálta magát , az jutott 1-ről 2-re , aki + 3-4 gyereket összehozott az kapott lakást , nem adnék ! aki 1-2 gyereket nevel és előteremti a család feje fölé a tetőt , az is dolgozik annyit , sőt ....! Mi még nem kaptunk szocpolt se ! de volt lehetőség plusz munkára , amit meg is fizettek . Én szolgálati lakást se adnék 10 évnél hosszabb időre senkinek , 10 év kedvezményekkel óriási segítség ! aztán hadd jusson más rászorulónak is 10 évig !
63. 4c1a787e8f (válaszként erre: 62. - D2d5bb5db4)
2014. jún. 4. 12:56

Mondta valaki, hogy szüljél?

Elvi megállapításról volt szó.

2014. jún. 4. 12:46
Hát, kesergés ide-oda, én nem akarnék 5-6 gyereket, akárhogy állnék anyagilag.
61. 4c1a787e8f (válaszként erre: 42. - Forrest2010)
2014. jún. 4. 12:20

Szerintem most ez a téma kicsit túlmutat a magyar kesergésen. Egy jobb kedvű nép 6 gyereket jól felnevelne annyiból, amennyi nekünk van.


Hagyjuk már ezt az ultramagyar önsajnálatot. Azért ennyi többek között a fizetésünk, mert hagyjuk. Mennyien mesélték, hogy eggyel nyugatabbra a munkaidő lejárta után öt percel valaki még meg akart csinálni valamit, és a többiek majdnem megverték..


Mi meg szolgai módon a semmiért is 6 órákat túlórázunk..


Persze, sok olyan régió van, ahol nem is lehet választani, mert tényleg semmi nincs. Tudom, nem vagyok hüle..


Csakhogy itt az utcánkban megél három fodrász, sminkes, meg szolárium. Amennyit ők otthagynak, abból én gyereket nevelek. Meg ott állnak a végeláthatatlan dugóban a drágábbnál drágább autók. Ugyanmár. Ahol tényleg nagy a szegénység, ott ilyen nincs. És igen, pont ezek nem vállalnak gyereket, akinek lehetne, csak egy icipicit összébb kellene magukat húzni, vagy talán még azt se, csak fel kéne nőni a gyerekkor "aztcsinálokamitakarok"-jából. De nem teszik.


Rendben van, csak akkor ne fogják már rá, hogy nem is lehetne. Lehetne, csak nem tesszük. Ok. Tulajdonképpen érthető, miért erőltetnék meg magukat. igaz, tényleg nem tudom megmondani, miért. Engem nem zavar. Én is szoktam olyat mondani, hogy nem csinálom meg, mert marha lusta vagyok. Ez van. Csak az hangzik szarul, amikor valami mással akarom megindokolni.


Sajna akik meg annyira szegények, sajna gondolkodni se tudnak, mert generációsan nem tudtak már.. Se pénzt keresni, se gondolkodni. Ebben egyébként igazad van. Meg úgy általában igazad van természetesen.


Engem csak azoknak a kesergése húz fel (és itt most nem rólad van szó) akik egyébként nincsenek is rossz helyzetben. Persze nem csak a gyerektémában, hanem úgy általában.

2014. jún. 4. 12:03
ellentétét
59. 4c1a787e8f (válaszként erre: 58. - Csgybzs)
2014. jún. 4. 12:02

Természetesen van benne sok igazság, amit mondasz.


Most nézd meg az ellentét: Egy központi bizottság bírálja el vizsga alapján, hogy megszülheted-e a gyerekedet, vagy éppen elveszik tőled, mert alulteljesítettél a B/12-es pontban. Irány a műtő. Sajna. Vagy ha nagyon rossz az eredmény, akkor a sterilizáció.


Természetesen mindkét véglet sarkított.


Tudom, hogy te azon téma körül forogsz, hogy "de miért nem fogják fel?"


Hát azért nem, mert az istenadta nép kb 75%-ának nincs annyi esze (és ezt most direkt ilyen szlengben írtam). Nem csak a gyerekvállalásban. Nézd csak meg az eladósodást, hiteleket, stb.. És ez nem csak Mo.-ra igaz, hanem az egész világra. Rengeteg oka van, de akkor is ez van, ezen nem lehet javítani, mindig is így volt sajnos.


Tudod, Petőfi is megírta már, hogy "Ha majd a szellem napvilága ragyog minden ház ablakáb.." Már akkor is szóltak neki, hogy hé, nem fog öreg. És sajna a károgóknak volt igazuk.


Ezzel nem tudsz mit csinálni, és nem is lehet objektív határt húzni, hogy most akkor ki melyik vonalhoz tartozik. Idmerek én sokdiplomás jólkereső embert hitelcsapdában vergődni.


A népesedés miatt meg ne aggódj, megoldja majd magát, mert sajna ezek az emberek meg is fognak halni, járványokban, stb..


Viszont a világhelyzet önmagában még mindig nem indokolja, hogy itt Mo.-on egy értelmiségi család ne vállaljon gyereket. (Persze annyit amennyit remekül fel tud nevelni.)


A cikk meg egy cikk, vannak ezzel ha nem is ellentétes, de más konklúziókra jutó vélemények is. Egyébként meg azt gondolom, hogy ha már ezen aggódunk, akkor is inkább a mélyszegény afrikai nőknek nem kéne 10-et szülni, és nem egy átlag magyar házaspárnak egyet vagy kettőt. Tehát ott kéne "spórolni", nem itt. Az meg egy egész más téma, ha valaki nem akar. De azt meg ne keverjük a lehettel.

2014. jún. 4. 11:41

A kérdésre válaszolva, nem, nem mindenki.

Ma már mindenhez alkalmassági vizsga kell, kivéve a gyerekvállalást, boldog-boldogtalan vállalhat, nem nézik a családi hátterét, az anyagi lehetőségeit, a szellemi képességeit, semmit.

Hiába születnek meg a gyerekek, ha 20 év múlva már nem fognak tudni hol dolgozni, vagy legalábbis elég nagy részük...

2014. jún. 4. 11:37

Szurikáta!

Szerintem érdekes ez a cikk:

[link]

56. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 53. - Gribedli***)
2014. jún. 4. 11:29
Na, igen, ez az ! Ügyes ez a csaj :))
55. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 52. - Forrest2010)
2014. jún. 4. 11:27

Nagyon finom, én az A......ban vesze, a szezámos is bejön.

Drága, de ne olyan " semmi " mint a ropi.

54. forrest2010 (válaszként erre: 53. - Gribedli***)
2014. jún. 4. 04:00

De jó ! köszi ! Olvastam valahol , h a pizzatészta egyharmadába liszt helyett búzadarát tett és olyan jó kis ropis lett annak is a tésztája , 1x ettem olyan pizzát valahol , aminek 1/2 centi vastag és ropogós volt a tésztája , az enyém nem sokszor sikeredett olyanra . Megnézem ezt is , és ha elküldöd a receptet ki is próbálom .

Jó pár évvel ezelőtt a lányom volt Olaszországban , nagyon szerette sok finomságukat , dolgozott egy ideig büfébe is .

53. gribedli*** (válaszként erre: 52. - Forrest2010)
2014. jún. 3. 18:21
A grissini az egy palcika, kenyertesztabol keszul, szoval ilyen gilisztakat kell csinalni es megszorni buzadaraval majd kisutni ropogosra. Ha akarod, elkuldom a recit holnap, mert geprol gyorsabban orok, de nagyvonalakban ennyi. Ha beguglizod "grissini torinesi" ki is ad egy csomo kepet, biztos lattal mar ilyet, Nezd csak meg!:)
2014. jún. 3. 15:18
Milyen az a grissini ? Valami nagyon finom ? én is pék voltam , de itthon , nem Olaszországban .
2014. jún. 3. 15:17
:D :D :D
50. forrest2010 (válaszként erre: 49. - Gribedli***)
2014. jún. 3. 15:16

...és micsoda mázlija volt a pék barátodnak , h nem váratlanul érte a halál a papát , pl elütötte volna egy száguldó biciklis ?!

/ Mikor néhány évvel ezelőtt úgy nézett ki a helyzet , h nagyon a végét járom , a férjem kérte a lányunkat , h kérdezze már meg , hol tartom az aranyat !!! még egy rézgyűrűm sincs ! de jól kitoltam a galád férjemmel , megmaradtam ! sőt ! megígértem neki , h túlélem ! ha addig élek is ! /

49. gribedli*** (válaszként erre: 39. - 4c1a787e8f)
2014. jún. 3. 14:20

:DDD


Tudod, az jutott eszembe, hogy pék barátomnak az apja a halálos ágyán árulta el az egyik "titkos" összetevőt egy bizonyos fajta grissini-hez, amit a leginkább vesznek a kliensek, na, ez kb. ilyen volt: Anyu, nehogy a sírba vidd az adóbevallási titkokat:DDD

48. gribedli*** (válaszként erre: 32. - 25800e2d09)
2014. jún. 3. 14:15
Se technológia, se semmi...De pl. az indiaiaknál a legintelligensebbek valamiért a gyerekek és számítógépes zsenik. Holott ennivalójuk sincs. De aki suliba jár, annál az oktatásba ölt pénz, idő, energia többszörösen megtérül. És napi 2 órát van vizük, aztán elzárják. Persze, ugye ott is rengeteg az analfabéta nő, akik a rendelkezésükre álló párszáz csatorna közül válogatnak, hogy mit nézzenek naphosszat, mert a budi-viskóban mindig van tévé. Inkább a földön alszanak, de tévé az van:)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook