Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért állt össze a habarás csomókba a meggylevesem tetején? fórum

Miért állt össze a habarás csomókba a meggylevesem tetején? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
64. danina
2012. jan. 5. 21:48
Én is mindig pudingporral készítem,de én vanília-vagy tejszín ízűvel.Kevés cukorral elkeverem,és hideg tejjel csomómentesre keverem,kb.1,5 dl-nyivel.Így öntöm a forrásban lévő gyümölcslevesbe.
2012. jan. 5. 21:41

Általában minden félét inkább habarom,nagyon ritkán rántom, bármit is.


De vettem egy kis méretű habverőt és mindent azzal készitem soha nem csómos.A hő kiegyenlités is sokat segit.

2010. jan. 28. 12:14
Köszönöm az új ötleteket! Valóban a hőkiegyenlítéssel volt gond, amikor nem sikerült jól behabarnom a levest. Többen írtátok ezt a pudingos változatot is, mindenképpen ki fogom próbálni!
2010. jan. 27. 22:37

Szia.

Én a gyümölcslevest mindig puncspudingal csinálom,a tejfölbe azt keverem bele,és veszek ki a forró levesből,és ugy habarom be!Mégegyszer jól fe forralom és kész!Ngyon krémes lesz a pudingtól!Próbáld ki!Nagyon finom!Jó étvágyet hozzá!!

2010. jan. 25. 09:23

a hőkiegyenlítéssel egyetértek...


de én nem szoktam lisztet tenni bele - minek...


én sima tejet vagy tejszínt öltök bele..

a gyümölcsök ill befőttek levét is bele szoktam önteni - az amúgy is sűrűbb...

és így nem kell liszttel sűríteni....

2010. jan. 25. 09:14
A hőkiegyenlítés a fontos, tehát, hogy a meleg levesből kivegyél egy kicsit, s azt is tedd hozzá a habarás készítése közben az alapanyagokhoz, nekem ezt a szakács férjem mondta, mikor én is ezzel próbálkoztam itthon, s ő épp dolgozott. Igyekezz csomómentesre eldolgozni a lisztet, a biztonság kedvéért szűrőn keresztül is beledolgozhatod utána a levesbe, de mikor a habarást készíted, akkor a meleg levesből is tegyél bele, ez nagyon fontos.
2009. okt. 20. 10:37
Köszönöm az újabb tippeket, legközelebb már biztosan menni fog! :)
57. Gaolka
2009. okt. 19. 20:26

Én Tejszínt szoktam rakni tejföl helyett.


És gépi habverővel a tejszínt, a lisztet és egy kis meggylevest összekeverem, és úgy bele a levesbe.

2009. okt. 19. 18:06
A habarás, hogy csomómentes legyen nem árt, ha a fövő ételből kiveszel és hozza kevered, hogy eleve már melegen kerüljön bele a nagyobbbb mennyiségbe. Igy a liszt nem fut össze a forró ételtől, persze a folytonos kavaras sem árt. De nekem ez vált be
55. supin
2009. okt. 19. 17:27
Szürőn keresztül tedd bele.
2009. okt. 17. 22:16
a habarást mindig hígra és csomómentesre kell csinálni, fokozatosan önteni, és kavarni a levest közben:)
53. s700 (válaszként erre: 47. - Mandula23)
2009. szept. 26. 21:18
A rakott krumplira én is tejfölt teszek...
2009. szept. 23. 17:25
Ha nem sikerül a meggyleves, a meggyből főzzetek ciberét. A forrásban lévő tejbe teszem a meggyet, az összekapja túrósra. Kevés tejjel-liszttel behabarom, ízesítem: cukor/vagy méz/, pici só. Hidegen a legfinomabb a forró őszben, nyárban.
51. mandula23 (válaszként erre: 50. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:49
:)
50. Sylvia81 (válaszként erre: 47. - Mandula23)
2009. szept. 21. 12:42
Ehhez nem tudok szólni, a rakott krumplira tejfölt rakok - ez az a ritka alkalom, amikor veszek! :D
2009. szept. 21. 12:37
Én bármilyen gyümilevest vaniliapudingport elkeverek tejjel ha jobb minőségü pudingpor 1 ha olcsobb pudingpor 2 csomaggal teszek bele elkeverem tejjel és beleöntöm ja és habverővel csinálom és tuti nem csomósodik össze.Nagyon fincsi.
48. mandula23 (válaszként erre: 47. - Mandula23)
2009. szept. 21. 12:23
kicsit sok 'szoktam' csúszott be, nem olvastam újra figyelmesen,bocsi :)
2009. szept. 21. 12:19
Külön topikot ezért nem nyitok, de eszembe jutott még egy kérdés.:) Rakott krumplit besamell mártással szoktam készíteni, de az arányokat csak érzésre szoktam megítélni. (így is finom szokott lenni) Valaki meg tudná nekem mondani, hogy kb. hány evőkanál liszt, mennyi tej és vaj kellene egy átlagos 4 fős adaghoz?
46. Sylvia81 (válaszként erre: 45. - S700)
2009. szept. 21. 12:17
Jó nekem kevergetni habverővel is! :D A palacsintát is azzal keverem, így mindig tuti lesz... A Tuupert hagyom a nagyanyámnak. :D
45. s700 (válaszként erre: 38. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:16
Az a titka, hogy mindig a folyadékot kell alulra tenni és a szárazat, mint a liszt pedig a tetejére.
2009. szept. 21. 12:15

Én a habarást puncspudinggal szoktam csinálni!

Finom és szép szint ad a meggy vagy cseresznyelevesnek!Kompotból is nagyon jó a gyümölcsleves!

43. Pankakukac (válaszként erre: 41. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:15
Ugyan már!Kivesézzük azt is, ha gondolod! Bár én ahhoz nem tudok hozzá szólni, mert még soha nem csináltam:-))))
42. mandula23 (válaszként erre: 40. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:14
:D
41. Sylvia81 (válaszként erre: 39. - Pankakukac)
2009. szept. 21. 12:14
Mondom én, hogy béna vagyok hozzá... Meg a piskótához is, de ez most a meggylevesről szól! :D
40. Sylvia81 (válaszként erre: 37. - Mandula23)
2009. szept. 21. 12:13

5-600 km-t egy meggylevesért? Drágább a leves, mint a hús? Inkább azt kérek nagyanyámtól, ha hazamegyünk... Az csak 200 km! :D

De azért kösz, aranyos vagy, hogy felajánlottad! :)

39. Pankakukac (válaszként erre: 38. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:13
Ezek szerint nem jól ráztál:-))))
38. Sylvia81 (válaszként erre: 35. - S700)
2009. szept. 21. 12:12
Asszem én még rázni se tudok, mert próbáltam néhányszor, de nekem centis csomók maradtak, bármennyit ráztam... :S
37. mandula23 (válaszként erre: 34. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:12
Szegeden...majd szólok, ha legközelebb meggyleves lesz terítéken! ;)
36. Sylvia81 (válaszként erre: 33. - Szaszy79)
2009. szept. 21. 12:11
Hát, már ráfért... Én se szeretem, ráadásul nem tudom egyedül elfordítani, így eddig s polcokat nem szedtem ki. De most igen! Mikor visszapakoltam a maradékot (kezdett lekvárok), meg azt, amit akkor hoztunk a rokonoktól (alig valami, mert 500km a távolság), azon röhögtük, hogy akkor volt utoljára ilyen üres a hűtő, mikor megvettük... :D:D:D
35. s700
2009. szept. 21. 12:09

Én is tejet használok habaráshoz, meg lisztet.

Nekem anyósom tanított egy nagyon jó titkot a habarásra, azóta sosem volt még csomós:

Tupperware mix fixben vagy rázóban, vagy nem tudom hogy hívják teszem a tejet, rá a lisztet, jól összerázom, aztán a forrásban lévő levesbe, főzelékbe, mártásba öntöm.

Még sosem volt csomós és nem volt olyan gondom sem, hogy kicsapódott volna.

100 Ft-os boltokban is lehet hasonló rázogatót kapni fillérekért és nagyon megéri!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook