Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mi tekinthető a baba első szavának és mikor? fórum

Mi tekinthető a baba első szavának és mikor? (beszélgetős fórum)


5. 5221355151 (válaszként erre: 3. - B486c9cf7d)
2011. jún. 5. 20:28

Szia!

Köszönöm szépen!

Még mi is inkább babanyelven beszélünk, de egy-két szót mindig elejt tudatosan. :-)

4. 5221355151 (válaszként erre: 2. - Homern)
2011. jún. 5. 20:27

Szia!

Köszönöm szépen!

Én is hasonlóra jutottam. Gáborkám is inkább még babanyelven mondja a magáét, de egy-két szót már elejt. Rámutat a dolgokra és úgy mondja a nevét. A juj-t és a jaj-t is nem össze-vissza mondja. A múltkor bekakilt, akkor is azt hajtogatta, hogy jaj-jaj. Meg amikor szanaszét hajigálta a cipőket az előszobában. Tudatja, hogy valamit csinált. :-)

3. b486c9cf7d (válaszként erre: 1. - 5221355151)
2011. jún. 5. 18:45

Szerintem a -vau mar annak tekintheto, a mamamat -b-vel, p-vel egyarant hajtogatjak a babak.

En is azt hittem, mikor ezeket mondogatta, hogy jaj, kezd beszelni es meg mindig varom, most volt ket eves, de ha mar van vau es csicsa, akkor elkezdett a csemeted :)

2011. jún. 5. 18:31

Az én fiam 16 hónapos,tőlem is elég gyakran kérdezik,hogy miket mond már?Ugye már beszél?

Én csak annyit mondok,hogy nem.Én a gagyogást nem számítom szavaknak.Azt,hogy a te picid ránézett a cicára és azt mondta,hogy cica,azt igen :)

A mamammát sem vettem annak :) miért mondaná rám,hogy mama,senkitől sem hallhatott ilyet..minden baba a világon ezt hajtogatja ebben a korban,legyen bármi az anyanyelve.A betűk gyakorlása még nem első szó nekem.

2011. jún. 5. 18:23

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi tekinthető első szónak? Az én kisfiam 6 és 7 hónapos kora között elkezdte hajtogatni, hogy bababa, papapa, mamama. Ezek szerintem nem azok, mert csak úgy hajtogatta őket, anélkül, hogy tudta volna, hogy mit jelent. Sok helyen olvasom, hogy már elég korán (7,8 hónaposan) kimondják, legalább is ezt írják a szülők. Meg mindenféle gagyogásra sokszor azt mondják. Már egy éves múlt nem rég, ha kedve van hajtogat dolgokat. 11 hónaposan kezdete el úgy hajtogatni a mamama-t, hogy közben hozzám, utánam mászott. Ez tekinthető már annak? Az apát meg a babát csak úgy mondja. Kb. 3 hete rámutatott a könyvében a kutyusra és azt mondta, hogy vau-vau. Két nap múlva, kint a teraszon hallotta, hogy ugat egy kutyus, akkor ismét megjegyezte, hogy vau. Közvetlen előtte, nem mondtuk neki, nem minket ismételhetett meg. Azóta esze ágában sincs ezt mondani. Tegnap a cicás párnára mutatott és azt mondta, hogy csícsa. Gondolom ez a cica akart lenni. Szerintetek most melyik lehetett az, ami tényleg az elsőnek számíthatott? Nem tudom, hogy ez a mamama annak mondható-e. Csak állandóan nyaggatnak vele, hogy "kimondta már az első szavát, és mi volt az" meg ilyesmi. Azóta nagyon rászokott a "jaj" meg a "juj" szóra. Ha mi mondjuk még véletlenül sem ismétli meg. Akkor mondja és azt, amihez neki támad kedve. Sokszor olyat, amit nem is tudjuk, hogy hol hallhatott. Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!


Heni

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook