Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi is pontosan a "józan ész" és miért hiánycikk? fórum

Mi is pontosan a "józan ész" és miért hiánycikk? (beszélgetés)

1 2
11. TamThor (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 17:36
Az életképtelenek is kiteszik ezt a kirakatba, elég csak megnézni, hogy miket kérdeznek meg az interneten. 1 mp lenne csak megtalálni a választ ugyanott.
10. TamThor (válaszként erre: 6. - ,zumba)
tegnapelőtt 17:34
Ez tényleg igaz. A kényelem ma elsődleges, minden téren.
9. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - TamThor)
tegnapelőtt 17:13

Nem tudom, milyen emberekkel vagy körbevéve, mert elég negatív véleménnyel vagy irántuk.

Konkrétan mit értesz mentális lustaságon?

Az előző generációk közt is voltak nagy gondolkodók, ma is vannak. De őket nem az átlagemberek közt kell keresni.

Sok kérdéssel én is a telefonomat és a számítógépemet hívom segítségül. Nem szégyellem, sőt!

Nem tudom, hogy aki számítógép ellenes, mégis hol néz utána bárminek, amire kíváncsi. A kíváncsiságot itt most tanulásra értem.

8. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - TamThor)
tegnapelőtt 17:11

Manapság az internethasználat, az okoseszközök is a "józan ész" része, így a 21. században. Egyáltalán nem menő felvágni rá, hogy valaki nem ért ezekhez, sosem használja, kb. az a szint, mint amikor valaki arra büszke, hogy "haha mindig is hülye voltam a matekhoz". Nyilván kell egy alap tudás is, azért járunk iskolába, de nem zárja ki egyik a másikat, hogy valakinek van józan esze, és arra használja, hogy 3 másodperc alatt rákeressen valamire, amin amúgy 2 órát gondolkodhatna. Legalábbis szerintem az pont a józan ész ellentéte lenne, hogy ott van a zsebemben az egész végtelen világháló a mobilomon, de inkább eltöltök egy délutánt nemtom, egy villanykörte kicserélésével (nyilván random példa..) mire rájövök, hogy kell, ahelyett, hogy megnéznék róla egy videót, és 2 perc alatt megcsinálnám.

Sőt, szerintem mindig is sok volt az ostoba ember, meg akik nem tudnak gondolkodni egy adott szituációban, csak mostanság szembeötlőbb. Több emberrel találkozunk, mint mondjuk 20-30 éve, több embert ismerünk meg, nyilván így több lesz az életképtelen is köztük...

7. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 3. - Globus)
tegnapelőtt 17:08

Nem gondolom, hogy akinek drága telefonja van, csak villogni akar vele. Azt sem, hogy azért van neki, mert akkor "fontosnak érezheti magát". Igen, nagyon sok ember áldoz egy jó telefonra, mert szükséges neki. A munkájához, tanuláshoz, és sok minden másra. Abban a kis készülékben sokkal több van, mint státuszszimbólum.

Aki csak villogni akar vele, vessen magára.

tegnapelőtt 17:01
A jó világ gyenge embereket szül. A jólét, a kényelem ezt hozza magával.(tisztelet a kivételeknek)
5. globus (válaszként erre: 4. - Channa*)
tegnapelőtt 16:55

Nem tudom, hogy az milyen. Semmi i-vel kezdődő terméket közelről nem láttam. Nekem az első androidosom van, azelőtt sima, illetve egy használt windowsos. Az zavart, mert nem jól jelenítette meg a Bakancslistát, minden másra jó volt.

Józan ésszel számunkra laptop is felesleges, a smart tv-t meg "bután" használjuk.

Idővel olcsóbb lesz, ha jön helyette drágább, és ami most űber-szuper, ócskábbnak minősül...

4. Channa* (válaszként erre: 3. - Globus)
tegnapelőtt 16:45

Nekem is Iphone-m van;)

A gyerek ragaszkodott hozzá, hogy ilyenünk legyen. Órám nem hozzávaló, de jól működnek együtt, ami azért fontos, mert riaszt, ha gond van, illetve tudjuk egymást nyomonkövetni.

Arra jó, hogy már évek óta képtelen vagyok android telefont kezelni:DDDD

Egyébként igen! Pofátlanul sokat kérnek a telefonokért...

3. globus (válaszként erre: 2. - Channa*)
tegnapelőtt 16:21

Csak a tárgyakkal kapcsolatban reagálok: megy párhuzamosan egy fórum telefonnal kapcsolatban. Ránéztem nehány ajánlott típusra. Most komolyan, van szükség olyan készülékre, ami egy havi, vagy több fizetésébe kerül? Kihasznált funkciói vannak? Elhiszem, hogy bele lehet ilyeneket építeni, de a legtöbb ember csak pötyög itt-ott.

Viszont fontosnak érezheti magát :)

tegnapelőtt 16:10

Hát igen, sokkal egyszerűbb kidobni, túllépni, mint megoldani bármit.

De ez nem csak tárgyakra igaz, hanem pl. a házasságra is. Nem törjük magunkat, hogy rendbe hozzuk, hanem elválunk.

Manapság, az a mondás, hogy nem szükséges a lexikális tudás, mert ott van a net és megnézi bárki, ha akarja tudni.

Én is szomorúnak tartom és bár ritkán, de időnként nekem is van szekunder szégyen érzetem, mert a nálam fiatalabbak nem tudnak sok mindent.

Persze, az idősek között is van ilyen, de azt valamiért jobban tudom tolerálni...

tegnapelőtt 15:21
Ez egy szubjektív dolog, ki mit tart annak. Véleményem szerint a józan ész tapasztalaton és egyszerű logikai gondolkodáson alapul. Nem iskolázottság, tanulás, lexikális tudás van mögötte. Tapasztalata és gondolkodása mindenkinek van - elvileg. Akkor miért ilyen sok a józan ész nélküli ember? Sok nem képes tanulni a mindennapi életből és saját hibáiból se. Ennyire hiánycikk a józan "paraszti" ész? Úgy látom, egyre terjed a mentális lustaság. Az előző generációk még elgondolkodtak dolgokon, megoldásokon, de most már a készt keressük, a számítógépeket kérdezzük, már nem akarjuk magunk kitalálni. Elszomorító merre tartunk.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook