Mi a véleményetek az Őssejtbankokról? (beszélgetés)
Kedves Sildu!
Természetesen nincs mitől félned, igaz, hogy nem a legismertebb cég vagyunk az országban, ezen erősen dolgozunk :-) viszont Európában a 2. legnagyobb sejtbank vagyunk és nemzetközi ismertségünk, elismertségünk jelentős. Több mint 95.000 transzplantátumot tárolunk a mai napon, 14 alkalommal került felhasználásra általunk előkészített illetve tárolt köldökzsinórvér egység a világ különböző országaiban. A támogatói programunkat sem indítottuk volna el, ha nem lennénk biztosak a felhasználások sikerességében, illetve ez is azt igazolja, hogy egy maximálisan tőkeerős cégcsoporttal fogod megkötni a szerződést:-)
Üdvüzlettel:
Márhoffer Péter
Sziasztok!
Igaz,hogy mostanában nem járt erre senki de én azért írok!
Mi is úgy néz ki,hogy a Cord Blood Centert választjuk,már a szerződést is elküldték,de még egy kicsit nézelődök hátha találok valami infót még róla!
Sokat számít az ár,hogy alacsonyabb mint a többi,de remélem nem azért,mert ha ne adj isten használni kéne,és valamiért nem tudnánk ugye nem,Márhoffer?????
Mert egyébként nem ismerik,meg nem sokat hallottak erről a cégről az emberek,és félnek tőle!Csak ugye a Sejtbankról,meg a Krióról!
Az igaz,hogy a Kriónál,fixen meg kell kötni 20évre a szerződést?
De én már elég sokat nézelődtem,és még mindig előnyt élvez a Cord Blood Center!
Azért még egy kicsit meg is erősíthetsz Márhoffer:-)))))
Kedves "tipi-topi" privátban elküldöm a mobilszámom, nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre.
Márhoffer Péter CBC
A Cord Blood Center a honlapja alapján szimpatikus. De nem találtam " Kapcsolat" menüt. Mi az elérhetőségük? Ha egészségpénztáron keresztül fizetem a költségeket, vissza lehet igényelni 20% adójóváírást? Éves tárolási díjnál és a levételi díj alap áránál is?
Lehet olyan szerződést is kötni, hogy egyelőre nem jelölök meg időpontot, mennyi ideig szeretném tároltatni az őssejtet? A Cord Blood Center
Szia!
Nekem az lenne a kérdésem, mert nem találtam erről a honlapon semmit, hogy az egészségpénztár(ak)al (K&H medicina)szerződésben áll a cord blood center?
Meg még a tárolási díj az 10.990Ft, gondolom ez éves díj? ezt addig fizetem ameddig akarom?
Szia!
Küldenél nekem priviben egy tájákoztató - légyszi az árakról is!
Köszi!
Ismerősöm a Cord Blood Centert választotta, nagyon jók a fizetési feltételek és kedvező az ár is.
A szolgáltatás pedig szinte megegyezik a többiek ajánlatával.
Mi levetettük a babánk köldökzsinórvérét. Engem ez megnyugtat. Mi a Humancellt választottuk, mert szakmailag őket találtuk a legprofibbnak.
Remélem, nem lesz szükség az őssejtre, de ha mégis, akkor adtam egy esélyt...
Az előtem szólók átlal belinkelt cikkek, interjúk semmire sem jók.
A szülészeknek ugyanis közük sincs az őssejthez..
A levételt sem ők csinálják többségében, hanem szülésznők..
A transzplantációról, felhasználásról csak heamatológusok vagy onkológusok, transzplantáló orvosok véleményére adjatok..
Jó lenne, ha Magyarországon az emberek átlátnák az egészségügy működését, miszerint egy szakorvos csak olyan konferenciát látogat, ahol kreditet szerezhet a saját területén (törvényi előírás szerint), így egy nőgyógyász nem fordul elő transzplantációval vagy heamatológiai kérdéskörrel foglalkozó konferencián, továbbképzésen.. Ennek ellenére előszeretettel hangoztatja mindenki a véleményét, holott nem tudhat többet, mint egy olvasottabb kismama a témáról..
Éppen most ért véget a rádióban egy igazán érdekes riport, amely az őssejtbankok körül felvetődött kérdésekkel foglalkozott. Megéri? Nem éri? Érvek és ellenérvek.
Több szakértő megkérdezése után a riport konklúziója az, hogy nem érdemes privát őssejtbankba elhelyezni drága pénzen a gyermek őssejtjeit, mert esetleges betegség során a genetikai rendellenességek miatt úgysem a saját őssejtjeivel kezelnék a gyereket.
A Mo-on 11.000 levett mintából eddig egyetlen egyet sem használtak fel gyógyító célra. (pusztán 1 db-ot diagnosztizálásra küldtek vissza)
A jelenleg eljárás az, hogy Európában több olyan ország létezik, ahol közösségi célra tárolják a mintákat, abból vásárol a magyar eü. közvetlenül a páciensre címzetten, gyógyító célra.
Az egyik szakértő a végén úgy nyilatkozott, hogy a szülők a privát tárolás árát inkább költsék a gyerekre.Kültsék inkább biztonságos gyermekülésre pl.
Minden szakértő egyetértett abban, hogy a legjobb megoldás a közösségi célú tárolás lenne, de ez Mo-on még nem került kialakításra.
forrás: [link]
Szia!
Mi tavaly rakattuk el, a mi mintánk két külföldi országban van és 360ezer forint volt de mivel nem fizettünk előleget két év alatt kell ki fizetnünk 15ezer forintjával. Nekünk ez így pont jó. De itt a hoxán már olvastam valahol, hogy már vannak sokkal olcsóbban is cégek akik elrakják.
Sziasztok!
Mostanában mennyibe kerül ez a dolog elejétől a végéig?
De használhatja, de pl. édestestvérnél 50% az esély, szülőknél 25% - szóval krucificnek igaza van - érdemes minél több mintát eltetetni szerintem.
Mi ugyanígy csináltuk, igaz a Krio Intézetet választottuk és 40% kedvezményt adtak a második mintára.