Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mi a véleményetek a paleolit diétáról? fórum

Mi a véleményetek a paleolit diétáról? (beszélgetés)

1 2 3 4
76. Brucez (válaszként erre: 74. - Akác56)
2012. júl. 19. 11:46

Olvasd újra a mondatodat :)

És miért is baj ha vannak élesztőgombák? Komolyan nem értem hova akarsz kilyukadni.

Ha valaki paleózik egészséges lesz a bélflórája.

Ha valaki telített glikogénraktárra eszik gyümölcscukrot, zsír lesz belőle.

Ezzel a két mondattal van e problémád? :)

Utána beszélgethetünk majd az egészséges bélflóráról.

75. bd55e3f068 (válaszként erre: 71. - Mazsinka)
2012. júl. 19. 11:43

Nekem nagyon nem tetszik, hogy Szentit úgy állítják be sokan, mintha egy jótevő lenne. Pénzért dolgozik ő is, és nekem ne mondaja senki, hogyha valakinek félévente adják ki a könyveit (meg is látszik valamelyiken, hogy egy összecsapott munka), azt nem a pénzért teszi.

Hallottam már arról is, hogy Szendinek is van üzlete, de még ha nem lenne, akkor sem lehetne tudni, hogy a háttérben kivel milyen megállapodást kötött.

Egyik kutya, másik eb, de nincs is ezzel semmi baj, az üzleti élet nem egy alapjában rossz dolog.

74. akác56 (válaszként erre: 60. - Brucez)
2012. júl. 19. 11:33

Mit nem értessz ezen? - az antibiotikum tönkreteszi, elpusztítja a bélflórát, ezt megelőzendő - szoktak pro és prebiotikumot szedni (pl. acidophilus+Bifidus).

A puffadást erjedés - és az erjedés közben keletkezett gázok okozzák! Az erjedést pedig az élesztőgombák idézik elő!

73. Mariann63 (válaszként erre: 70. - AlBundy)
2012. júl. 19. 11:05
Valószínűleg Te is nagyon jól éreznéd tőle magad, és akkor megértenél minket.Csak ki kell próbálni.:))
72. Mariann63 (válaszként erre: 68. - AlBundy)
2012. júl. 19. 11:03

Fél éve paleozok, és csak 1 könyvet olvastam el, azt is kölcsön kaptam.A zöld könyvet fontos mindenkinek átnézni, hogy értse, mit miért ehet vagy nem ehet.Már értem, miért voltam beteg a tejtől, és miért nem sikerült véglegesen lefogynom a teljes kiőrlésű gabonáktól.(pedig 1 éven keresztül itthon sütöttem mindent, kenyeret, sütit)

A neten ingyen megtalálok minden fontos dolgot a Szendi blogon.Amúgy a helyi maszek henteshez járok,ami nem terem meg a kertben, csak azt veszek a zöldségesnél.Drága liszteket még nem vettem, nem is igen van rá szükség.

71. Mazsinka (válaszként erre: 68. - AlBundy)
2012. júl. 19. 10:49

A különbség az, hogy Szendi írásainak nagy része a neten is megtalálható, bárki hozzáférhet ingyen.

Míg Norbi sokat kaszál az update pékségek nyújtotta műkajáival. Tegye, ha veszik, de attól még nem egészséges.

Norbi azt mondja: itt a szörpöm, vedd meg, van benne egy csomó hülyeség, ami káros a szervezetre nézve, de nem baj.

Szendi: végy két almát és egy gyümölcscentrifugát.

El lehet gondolkodni.

2012. júl. 19. 10:47
Ezért mondom, ha úgy is minden csak üzlet, inkább csinálják ezt az emberek, mint hogy üzleti és egyéb alapokon színtiszta baromságot hirdetnek amivel hosszútávon tönkreteszik mások egészségét...
69. f64f0d9a69 (válaszként erre: 65. - AlBundy)
2012. júl. 19. 10:41

Ma a világon minden üzlet és a pénzről is szól.

Nem kötelező senkinek sem követni semelyik diétát. :)

Feliratkoztam már nem is emlékszem mikor Szendi hírlevelére és szeretem elolvasni. Sok hasznos van benne. Én a vércsoport szerinti étrendet választottam, de szerintem sokaknak jó a paleó.

Szabad a választás, semmi sem kötelező.

Az üzlet pedig az életünk része. Lehet az jó is!

2012. júl. 19. 10:39

Ki mekkorában nyomja csak az a kérdés. Nyílván Norbi kicsit nagyobb szeletet kért a tortából.

Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás - 3.490 Ft

Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás kezdőknek - 2.960 Ft

Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás és korunk betegségei - 3.490 Ft

És hány Szendi könyvet vettek meg az emberek más témában a paleolit miatt?

Annyiból mondjuk jobb ez a paleolit dolog, hogy legalább ez nem egészségtelen, mint sok más felkapott diéta...

67. Brucez (válaszként erre: 65. - AlBundy)
2012. júl. 19. 10:34
Paleoban sok business nincs (mármint az alapanyagban), mert elég hozzá a háztáji és a konyhakert :)
66. AlBundy (válaszként erre: 64. - Brucez)
2012. júl. 19. 10:33
Köszönöm a választ! Utánanézek.
2012. júl. 19. 10:33

Egyáltalán nem bánt.

Az egész diéta biznisz bánt nem konkrétan a paleó.

64. Brucez (válaszként erre: 62. - AlBundy)
2012. júl. 19. 10:32

Olyan lektineket tartalmaznak, melyek áteresztővé teszik a bélfalat, így a véráramba juttatnak nem odavaló dolgokat.

Ilyen lektineket használnak a gyógyszeriparban is, ha jobban be akarnak valamit juttatni szervezetünkbe.

63. Mariann63 (válaszként erre: 62. - AlBundy)
2012. júl. 19. 10:22

Nem a neve a lényeg, hanem a hatása, az elért eredmények.Az, amennyivel jobban érzem magam, amióta eszerint táplálkozom.

Olvasd el a megfelelő helyeken a hüvelyesekről szóló részt.

Miért bánt egyeseket, hogy mi a paleoval jól vagyunk??

2012. júl. 19. 10:14

Lehet csak az elnevezés miatt nevetséges számomra ez a diéta. Adhatnának neki valami jobb nevet.

Ja, hogy akkor pont ugyanaz lenne mint bármelyik más - kis túlzással - hogy egyél húst meg zöldséget.

Azt valaki elmondja, hogy mi a baj a hüvelyesekkel?

61. Brucez (válaszként erre: 59. - F64f0d9a69)
2012. júl. 19. 09:51

A természeti népek a példa, a paleoitikumból csak következtetések vannak, mert hát senki nem járt arra , így ez csak elmélet marad.

Viszont a természeti népek (a nem átállítottak) táplálkozása viszont gyakorlatban megtekinthető, civilizációs betegségeik könnyen megszámolhatók :)

60. Brucez (válaszként erre: 58. - Akác56)
2012. júl. 19. 09:48

Nem értem miért futjuk a köröket :) A kérdés nem erről szólt.

Az hogy ki milyen gyümölcsöt hogy tud megemészteni attól függően, neki milyen tipusu a bélflórája, milyen enzimből mennyi van jelen. Miért jelentené azt, hogy a gomba van túlsúlyban?

A kérdező fogyni szertne tovább. Ami ugye nem lehetséges, ha a már telített glikogén raktárakra ráeszik gyümölcscukrot, mert abból garantáltan zsír lesz.

Ezt a mondatodat meg nem is értem: "....ha antibiotikum szedésre kényszerülnek, akkor gondolom, azt szintén probiotikum védelmében teszik!"

2012. júl. 19. 07:01

:))

Nnna akkor ide is beteszem a linket.

Alul vannak paleo kaják...

[link]

„ A paleodiétát összeállító, illetve a neolitikus ember táplálkozásával, szokásaival foglalkozó biológusok, történészek és más szakterületek kutatói ezért azt állítják, hogy az ember emésztőrendszere és fogazata alapvetően a feldolgozatlan, nyers ételek fogyasztására való. Akik tehát azt állítják, hogy gumós zápfogaink húsevő múltunkra utalnak, igazuk van. De a húsevés nyers húst, bogarakat és kisebb emlősöket jelentett, és ezek ételeink kisebb részét tették ki. Abban a legtöbb kutató egyetért, hogy ha csupa olyan ételt fogyasztanánk, amelynek feldolgozása, emésztése évezredek alatt ivódott belénk, egészségesebbek lennénk.”

58. akác56 (válaszként erre: 57. - Brucez)
2012. júl. 19. 06:39

Jó reggelt!

Panaszkodott már paleos is, hogy gyümölcsevés után felpuffad - akkor ott erjedés és gázképződés van -nem?

Minden gyümin megtalálható a gomba! - még akkor is, ha aszalják - meg a magas cukortartalom - ez mind kedvez az élesztő gombának. Persze, ha nagy adadban szed probiotikumot, lehet, hogy segít rajta!

....ha antibiotikum szedésre kényszerülnek, akkor gondolom, azt szintén probiotikum védelmében teszik!

57. Brucez (válaszként erre: 56. - Akác56)
2012. júl. 18. 23:30

Hát ha az alapokat betartja és neagyisten nem extrém egyoldalúan táplálkozik, rendben kell lennie a bélflórájának.

Persze nem számolva extrém esetekkel, mint többhetes antibiotikum-kúra.

56. akác56 (válaszként erre: 52. - Brucez)
2012. júl. 18. 22:01

Ebben igazad van, paleo diétán belül érkezett a kérdés!

Aki paleo diétázik, annak is lehet candida túlszaporodása!

55. Mazsinka (válaszként erre: 50. - B486c9cf7d)
2012. júl. 18. 21:55
És arra még nem gondoltatok, hogy attól hitelesebb, hogy nem meglovagolni akarja a témát, mint a Schobert Norbi, és közszemlére tett cirkuszi majomként parádézni, hanem egyszerű tényeket közöl, a tények meg azért tények, mert hatnak/ütnek nagy durranások nélkül is, mert igazak, elfogadhatóak, és működnek. Ettől emberibb nekem Szendi.
54. cel (válaszként erre: 1. - Dödike)
2012. júl. 18. 21:20
Teljes egészében nem tudom elfogadni. Vannak elemei amik szimpatikusak, de vannak amik nem, épp ezért nem is foglalkozom vele.
53. Brucez
2012. júl. 18. 21:09
Bocs, akác56-nak ment.
52. Brucez
2012. júl. 18. 21:09
Nem általánosítás. A paleo diétán belül érkezett a kérdés, így a candida eleve kizárva. Vagy ha candida diétázik, miért enne gyümölcsöt?
51. akác56 (válaszként erre: 50. - B486c9cf7d)
2012. júl. 18. 15:19

Nem ágáltam! - csak azt mondtam el, hogy nekem mi a jó és mi nem!

Egy szóval sem mondtam, hogy SZ.G. a legjobb üzletember - "jó" - ennyit mondtam!

Az utolsó két mondatoddal egyetértek! - ezt már én is leírtam néhányszor.

A "néni" -ért nem haragszom!

Jó egészséget kívánok Neked!

50. b486c9cf7d (válaszként erre: 49. - Akác56)
2012. júl. 18. 14:49

Ez en voltam, utolag elnezest kerek.

DE vannak elelmi anyagok, amiket okkal nem eszunk/iszunk es azok mellett nem kell odajonni es ágálni, hogy az jo.

Szendi pedig nem a legjobb uzletember, mas sokkal jobban meglovagolta volna a lehetosegeket, de helyette megteszik masok.

Egyebkent szerintem a legfontosabb, hogy mindenki megtalalja, neki mi a jo, o hogyan tudja megorizni az egeszseget es azt az utat jarja. Legyen az paleo vagy mas.

49. akác56 (válaszként erre: 47. - Mariann63)
2012. júl. 18. 09:35
Lehet, hogy nem Te voltál, - és akkor bocs - de volt aki irónikusan néninek szólított. - de ez nem zavart engem.
2012. júl. 18. 09:32

12 éve volt rosszindulatú daganatom! - abban az időben nagyon ajánlották a Gerson-diétát (zöldséglék, semmi hús, tisztító beöntések) - nem tudtam elfogadni. A paleoról akkor még nem hallottam! A cemoth.-t megtagadtam - és túléltem, gyógyult vagyok!

Talán ezzel magyarázható, hogy az újat fenntartással fogadom.

47. Mariann63 (válaszként erre: 44. - Akác56)
2012. júl. 18. 09:15
Összetévesztesz valakivel, mi közöm lenne a korodhoz.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook