Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről? (beszélgetés)
A könyvet természetesen elolvastam még 2000-ben, a megjelenését követően.Mivel ismertem Bartust, nem okozott meglepetést, kb. ezt lehetett várni tőle. Egy sértődött ember megpróbál visszkézből ütni. De nem sikerült neki, ugyanis ő sérült meg, a későbbi életét látva.
A HGY Isten munkája, hogyan árthatna neki bármi emberi gáncsoskodás?
Köszi Mirmil!
Remélem kedves Ritamoto, te is elolvasod ezt a hsz-t...
Ez már tényleg nem normális, ahogy ők gondolkodnak!
Ők nagyon szélsőségesek. Nekem ilyen dolgok, eszembe sem jutottak, sőt nagyon sok szomszédom jár hit gyülibe, és ők is teljesen normálisak maradtak!
több értékes embert ismerek aki "ideggyógyászati kezelésben részesült"... úgyhogy számomra ez nem negatív...
olvasd el. érdemes. más szemszögből is lesz rálátásod a dolgokra!
nekem van ebből linkem is :))))
olvastam
Vajon miért mondod, hogy érdemes elolvasni? Mert hetet-havat összehord a vezetőkről? Bartus Lászlót személyesen ismertem. Egy végtelenül egzaltált ember, aki még világi újságíróként is a szélsőséges megnyilvánulásairól volt nevezetes.Ideggyógyászati kezelésben is részesült.
Szomorú, hogy egy ilyen embernek milyen könnyedén hisz mindenki, talán azért, mert azt mondja, amit "megnyugtató" hallani?
én szivesebben laknék arra ahol te :)))
még pestet is feladtam volna könnyebben
ám
egy ilyen környékért
igy megértelek
a balaton nem mindennapi :))))
Azt hittem a Te tesód neje ! :))De most leesett :)) Ma ugyis skiklis napom van ,mert a dogon megleptem a csajokat egy szexis videóval amin csak pasik vannak ..és elkültem egy nagyon hivőnek is ! :)) Finoman megírta többet ilyent ne küldjek ! :))Én voltam lüke ,nem figyeltem oda ! :) De a másik 60 csaj nagyon örült! :)))))))
Én nem szeretnék Pesten lakni , De többször megyek kirándulni oda is , meg vannak haverjaim és sok rokonom ott ,én a Balatont imádom soha nem mennék el innen , márcsak azért sem mert imádok horgászni ! Lassan megyünk is, mert egy hónap és érdemes lesz kicsit a halacskák nyugalmát megzavarni ! :))))
Én nagyon jóban vagyok a sógörnőimmel és a tesóimmal is ! Vagyunk 8 -an tesók ,de csak ketten vagyunk ilyen idősek a többiek nagyon fiatalok 30-és 40 között vannak én egyébként a legeslegjobban a 33 éves hugommal vagyok ,vele hetente többször összejővünk . de van 3 sógórnöm is ,jóban vagyunk ,sőt szerintem nagyon is ! :)) De a sógoraimmal is kijővők jól , szerencsés vagyok mindig ezt mondom ! :))
Hát én nem mondatok veled olyat amit nem mondtál..én azt írtam le, ahogyan én értelmezem a te gondolataidat, illetve ahogyan érzem ezt az átértékelődés dolgot.Csak én másképp érzem. Remélem azért ez nem baj, hogy nem úgy gondolom, illetve látom mint te?
Én tisztelem, becsülöm a szülőket de azért nekem is vannak elvárásaim velük szemben, mint ahogy nekik is.Vagy fogalmazzak másképp? A szeretetükre van szükségem, és azt hiszem ez nem túl nagy elvárás.És ha minden rendben lenne ezen a téren biztos nem leveleznék itt órákig keresve a megoldást, hanem élném boldogan az életemet a családommal.De itt valami nagyon nincs rendjén....
És a felháborodásról:nem Isten ellen beszéltem-ez igaz.Hanem választ vártam olyan nyugtatlanító kérdésekre amikben én az egész probléma gyökerét látom.
Sziasztok:)
Mindenkinek üzenem a Hit gyülekezet másik arca c.könyv címe Pontosan:Bartus László-Fesz van. Nekem megvan a rövidített változata,de nem tudom átküldeni azoknak,akik kérték tőlem,mert valamiért nem megy.
hát igazából ez ugy kezdődött hogy a párom 18 éves korába felment pestre dolgozni. ottragadt
és mivel ott nem tudtunk lakást venni a szüleim meg nem segitettek
igy eljöttünk ide
anyós már nem lakik itt
sopronba költözött
igy nincs segitség
ha a gyerekért menni kell nekünk kell megoldani
főleg ugy hogy nemsoká kezdődik a munka
legalábbis remélem minél előbb elkészül a plus
én magam pesti vagyok
igy nem is nagyon ismertem a sógornőm
a párom teljesen más mint ők
igy alapból sem értik meg egymást
még akkor sem ment mikor nem hittek
nem foglalkozunk a rokonokkal
nem vagyunk túl jó viszonyba
nem ugy zsarolja
a gyerekek elmennek ugyan mert az anya szeretné
ugy tesznek mint akiket érdekel közbe halálra unják magukat közbe
nem erőszakoskodik vagy valami hasonló
csak menni kell mint a gyereknek különórára még akkor is ha nincs kedve
akkor még nem volt hivő később lett az
náluk ez ugy működött hogy a barátnője megtért aztán az ő barátnője is
stb...jó buli
aztán ő is
mikor összekerültek a férjével istenről azt sem tudta hogy létezik
most meg ő az aki a legjobb barátja
mostanra ott tart hogy a férjét megzsarolta ha nem tér meg elhagyja mert neki csak keresztény férj kell
és a gyerekeknek is kötelező volt megtérni
mert különben a gyerekek pokolra kerülnek
szóval kemény
a gyerekek ugy utálják a hitet hogy csak na
állandóan menniük kell
ha tetszik ha nem mert isten figyel
a gyerek amint lehetősége lesz ugy menekül a vallástól mint annak a rendje
ha meg akarja szerettetni velük
akkor miért nem hagyja hogy járjonak mikor nekik tetszik?
:))))) Jó... akkor visszatérünk a korra :)))Ne ám elfelejtsed ,mert akkor már valóban nagyon öreg leszek ,lehet kicsit szenilis is ! :)))))))
Nem értem a felfogását, miért ment férjhez ,ha Isten a vőlegénye ! Ez roppant csúnya dolog volt ,mert akkor az Istent átverte .
Ha már az Ő mennyasszony akkor ,hogy tehetet ilyent ???
na igen
amugy 32 éves
hol vagy még öreg?
ne nevettess
még a 90 éves sem az :)))
nálunk a rokonok mondhatni átmentek fanatikusba
olyan dolgokat állitanak,mint leirtam a hsz-ben
a számitógép világi,sőt az iwiw a legrosszabb,mert ott a sok világi ismerős és azokat maguk mögött kell hagyni, sőt klári mármint a sógornőm nem a férjének él hanem isten menyasszonya
a férj nála csak eszköz
ő mondta
és azért nem segit nekünk mert mi hitetlenek vagyunk
szóval durva
és abban igazatok van hogy aki rendes normál keresztény az olyan mint a többi ember
és nincs különbség
sajna vannak olyanok akik nem tudom miért de tejesen megváltoznak, ami helyesen az előttem szólóhoz
nem kéne igy lenni
nekem is van hivő ismerősöm
és azok egyáltalán nem idióták vagy fanatikusok
hogy miért van az hogy egyesekre ez elég rossz hatással van azt nem tudom
"Értékrendje megváltozik = Isten az első, és utána minden más:család, barátok.Ami addig az első helyen volt most leértékelődik. "
Csakhogy ennek nem kell leértékelődéssel járnia. Ha azzal jár, az az egyén értelmezésének, a felekezet elnyomásának, uralkodási vágyának, és nem a kereszténységnek a hibája.
A hívő életében Isten játsza a legfontosabb szerepet, de ennek következtében minden más érték is felértékelődik(család, gyermek, házasság)
Az én életemben is Isten áll az első helyen, csak utánna jön a feleségem.
Talán őt kellene megkédezni, mit nyert, vagy veszített azzal, hogy a helyére kerültek a dolgok.
Minthogy mikor nem még voltam hívő, akkor is együtt éltünk, így személyesen élte meg a változást.
Szememben nem hogy le,hanem igazán felértékelődött a személye s a házasság intézménye.
(de mindez egyéni meglátás, vélemény s tapasztalat)
Te olyan kedves, értelmes, és türelmes vagy! Ezért is kérlek, hogy ne mondassál velem olyant, amit nem mondtam, vagy nem úgy.
Az értékrendre gondolok! Egészen más, ha a dolgok leértékelődnek, vagy,ha átértékelődnek. Én az utóbbiról beszéltem, ami csupán súlyponti kérdés. Anyósodra gondolva, az hogy neki most már az Úr az első, lehet nem elfogadni, de ettől nem fog változni semmi. Mindamellett miért ne szerethetne benneteket IS? Nem igaz, hogy a HGY családellenes, sőt nemigen hallok máshol, csak nálunk a szülők tiszteletéről tanításokat. Sajnos a világban pont a fordítottját súlykolják:(persze nem szavakkal, néha humorosan, vagy éppen jól becsomagolva) az idősödő szülő csak teher, ha mindenét nem adja oda, akkor meg egy önző alak. ( Általánosítva, bocsi.)
Mért kellett volna felháborodnom? Nem az Isten ellen beszéltél!!
Én is megtértem, de az életem maradt az, ami előtte volt. Nem látok semmit fátyolon keresztül. A családom maradt az első!!
Ami nekem tetszik egy ilyen gyüliben, hogy jól érzem magam, énekelek (amit máshol nem tennék, pedig szeretek), egy kicsit elfelejtem a gondjaimat.
Én valahogy nem úgy hiszek Istenben, hogy most ettől bármi is megváltozna az életemben. Segít ha kell, de ettől én még ugyanaz vagyok, aki voltam. Illetve amivé teszem saját magam a jövőben. Istennek ehhez semmi köze. Neki ahhoz van köze az életemben, hogy lelki társam. Hogy mindig velem van. Én pedig megpróbálok (mert van amikor nem sikerül), betartani néhány dolgot, ami ahhoz kell, hogy velem legyen.
De az életem olyan, mint bárki másé!
amit irtál
teljesen igazat adok
mert amint megtér,átkerül valahova máshova...
nekem a rokonok átkerültek
egyik bolondabb lett mint a másik
és tényleg kizárják a külvilágot
persze azért vannak kivételek is,hisz nem mindegyik megrögzött
de amugy én sem fogom megérteni hogy mi az ami vonzza őket
én elhiszem neki hogy a hgy más másképp látja a bibliát
mint a történelmi egyházak,és ez igy nekik teljesen jó
és ez hiteles
de valójában ez is csak porhintés a szembe
mióta rokonok megtértek azóta próbálom megérteni őket
nekem sem sikerült
ugy látszik vastag az a fátyol a szem előtt :)))))
Látod pont az az én bajom amit írtál:" amikor az ember újjászületik Jézus által, életének súlypontja átkerül egy másik valóságba, értékrendje megváltozik és hiába beszél továbbra is, már nem fogja tudni magát megértetni a kívülállókkal."
Értékrendje megváltozik = Isten az első, és utána minden más:család, barátok.Ami addig az első helyen volt most leértékelődik.
Hiába beszél, nem tudja megértetni magát a kívülállókkal= elvárja hogy más is úgy gondolkozzon, ahogy ő, különben nem foglakozik velük tovább.
..és látod, te is megállapítottad, hogy nem lehet egymást meggyőzni, mert amit te mondassz az nekem képtelenség, amit én mondok, azt te nem akarod megérteni.És nem bántásként írom, de tényleg rengeteg dolgot írtam ,amin fel kéne háborodj, és rögtön védeni a Hit Gyülit, de nem tetted, hanem
a válaszod az volt, hogy :" hát én nem láttam, nem hinném, (biztosan a kamera zavarta őket)nem tudom mennyit adtam eddig, nem lehet kiszűrni a fanatikusokat( pedig egyik közösség se nagyon tűri meg a deviáns tagokat),-na nem sorolom,de nekem olyan, mintha akik ott vannak, egy fátyolon keresztül látnák a saját helyzetüket ott a gyüliben és lehetetlen őket bármilyen témakörben is elgondolkozásra sarkallni, mert mindíg mindenre van válaszuk és teljesen biztosak a dolgukban.
Tényleg elbeszélünk egymás mellett.Ez sajnos nekem nem jó hír, mert az volt a célom ezzel a topiccal, hogy talán így jobban megértem, vagy valaki meggyőz engem, hogy nem olyan rossz az ami ott történik, de nem sikerült...
Én nem teoloógiai eszmefuttatásokra voltam kíváncsi, henem arra hogy a mindennapi életben hogyan lehet együttélni egy ilyen helyzettel, amit amiben én vagyok.Az akarat meg volt bennem,nem zárkóztam el, hiszem azért tettem föl a kérdéseimet, hogy így talán sikerül megértenem de nem megy.