Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a legjellegzetesebb magyar étel? fórum

Mi a legjellegzetesebb magyar étel? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
29. Mönkhe (válaszként erre: 25. - Nik84)
2011. szept. 10. 20:03
Azt el is hiszem :) Mondjuk ahhoz rendesen be kellene anyagilag fektetni :) Marad a sertés :))
28. 4c07880d46 (válaszként erre: 24. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:02
Úgy tudom, van még benne füstölt sonka, vagy csülök is.
27. a14deb9047 (válaszként erre: 24. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:01

Az a kérdés, hogy csinálod a levest.

Itt az Alföld déli részén még mindig igen "jellegzetesen", hagyományosan főzünk.

Szívesen leírom neked a receptjét.

26. d@nu
2011. szept. 10. 20:00
Én pörköltet készítenék (marha vagy csirke, esetleg bevállalósabbaknak köröm) vagy valamilyen más egyszerűbben elkészíthető húsos ételt, ez lehet akár egy lecsós szelet, vagy pl. cigánypecsenye, sült tarja, bakonyi szelet stb.
25. nik84 (válaszként erre: 23. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:00
az harcsapörkölttel nagggyon-nagyon finom :)
24. Mönkhe (válaszként erre: 22. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 19:59
A többi összetevő ugyanaz? Ennyi csak a különbség? Elkészítésében minden ugyanaz?
23. Mönkhe (válaszként erre: 19. - Mmacus)
2011. szept. 10. 19:58
köszi, ez ötletes! Túrós csusza. Azt tényleg lehet pörkölttel is? Valahol mintha hallottam volna ilyet. Kiadós lenne és finom.
22. a14deb9047 (válaszként erre: 20. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 19:57
A Jókai bablevesben füstöltkolbász-szeletkék vannak.
2011. szept. 10. 19:56
És a vékonyrétesek!!!!
20. Mönkhe (válaszként erre: 12. - F263e5104b)
2011. szept. 10. 19:55

Ez is jó ötlet. De hogy kell? :D Mitől lesz jókai xD

Bocs ha bután hangzik a kérdés, csak tényleg nem tudom, bablevest igen, de amikor már firnyákos dolgok kellenek bele, megakadok.

19. mmacus
2011. szept. 10. 19:53
A legismertebb magyar nemzeti ételek a pörkölt, gulyás, a halászlé, a töltött káposzta, a paprikás csirke, a paprikás krumpli, a disznótoros, a bableves és a túrós csusza.
18. Mönkhe (válaszként erre: 16. - Volpertinger)
2011. szept. 10. 19:53
Tényleg! Nanáá! :)
2011. szept. 10. 19:53

Igen, a Újházi tyúkhúsleves világbajnok.

A pacal sajnos nem jön be.

De az az igazság nem vagyok egy nagy zsonglőr a konyhában, receptek alapján képtelen vagyok bármit megcsinálni, érzéssel állok, neki, valahogy úgy hogy lesz valami ehető. Ez nem vicc. A végén megkóstolom és érzem, hogy ez vagy az kell bele. de ha valakinek egy családnak, akik nem jártak még itt külföldről, és nem tudják mi fán terem a magyar konyha, akkor mit csináljak? Még ebben a szellemben is hogy, elég béna vagyok, úgyhogy valami egyszerű. de magyar.


Lebbencslevest tudok csinálni. De félek azzal nem kápráztatok :)

2011. szept. 10. 19:53

perkelt :)

nokedlivel természetesen.

2011. szept. 10. 19:52

töpörtyús téészta!!! :D tészta sült szalonna tejföl sajt nyamm nyammm


vagy mi is ennek a rendes neve túrós csusza? :D

14. f263e5104b (válaszként erre: 11. - Moncsaka)
2011. szept. 10. 19:50
nos ez egyik sem az sajna:))
13. a14deb9047 (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 19:50
A Gundel-palacsintát még nem is említettem...
12. f263e5104b (válaszként erre: 6. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 19:49

a jókai bableves:)))


azt sehol sem csinálják ugy mint mi:))

2011. szept. 10. 19:49
IGAZI MAGYAR KAJA:LEBBENCSLEVES,CSÁKI ROSTÉLYOS,TÚRÓS BUKTA.
10. banita32 (válaszként erre: 6. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 19:49
Mindegy csak tejföl legyen benne. Eddig jártam már jó pár országban, de sehol nem tudják mi az a tejföl.
2011. szept. 10. 19:47
Mert csak nekünk van Újházi tyúkhúslevesünk, Dobos tortánk és Gerbaud szeletünk...
2011. szept. 10. 19:47
gulyás, töltött káposzta, vagy pacal :)
7. Mönkhe (válaszként erre: 5. - F263e5104b)
2011. szept. 10. 19:47
Igaz, paprikás csirkét nem is ettem még máshol. :) Az valóban jellegzetes. Máshol nem lenne ilyen, amilyen
2011. szept. 10. 19:46
De ha valakit el akarok kápráztatni, hogy no ez itt tényleg magyar kaja, sehol máshol nem ismerik, nem tudják "úgy" elkészíteni, és tényleg benne van minden tudás még a nagyi receptjeiből is meg hagyományok alapján, akkor mi lehet az az étel?
5. f263e5104b (válaszként erre: 3. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 19:44

hát mert mi készítettük el ! ezért lessz nemzeti! szal a magyarok csinálták elősször!! mint a paprikás csirkét :))


és sehol máshol nem tudják ugy el készíteni mint mi ,mert ott nincs olyan izű fűszer!:))

2011. szept. 10. 19:42
Mert benne van a szívünk-lelkünk, meg minden hozzávaló.
3. Mönkhe (válaszként erre: 2. - F263e5104b)
2011. szept. 10. 19:42
Ez igaz :) Deee van e valami amit csak mi tudunk? Az hogy a gulyás meg a paprikás krumpli tényleg magyaros, de mitől lesz nemzeti étel? :)) Biztos érted mit akarok kérdezni :)
2011. szept. 10. 19:41
az ízek összege! mert ilyet csak MI tudunk:))
2011. szept. 10. 19:39
Az egyszerű kérdés mögött tanácstalanság is áll. Mitől lesz magyar egy "magyar kaja" ? Úgy értem, a pirospaprikán meg a többi fűszerezésen mi az ami annyira magyarosság teszi?
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook