Mi a legjellegzetesebb magyar étel? (beszélgetős fórum)
Oké :)) Van még pár napom, úgyis ezt-azt még vásárolni kell, és majd azt is leírom, hogy sikere volt-e vagy világgá szaladtak :DD
Mindenkinek nagyon köszönöm a jótanácsokat és ötleteket, sokat segítettetek! Meg már nem kapok síkítófrászt, hogy hogy is kezdjek a dolognak! Hála! :)
Összeállítod a menütervezetet, mi pedig lemeózzuk...
Lehet bevállalom a házit :D Ehh, nem úszom meg, tényleg ha tényleg igényes kaját akarok készíteni. Köszönöm szépen!
Egy tojást két kis maroknyi liszttel, pici vízzel összegyúrsz. Amikor már majdnem síma, liszttel megszórod a tetejét és letakarod. Hagyod kb. 20-30 percet pihenni. Előveszed, kigyúrod körbe. Levegőn hagyod, amikor jó 1 mm még a tészta. Amikor kissé kemény a tészta, van, amikor hajszálnyi repedezések látszanak rajta, akkor körömheggyel csipkedni. Ha kész, bele egyszerre a forró levesbe és lassan főzni!
Jó füstöltkolbászt szoktam venni a hentesnél, az szerintem szuper. Szalonna van itthon. Igaz, az is füstölt.
Igyekszem elkerülni a szintetikus dolgokat, csak mivel praktikus, ezzel elvoltam. A fűszereket például imádom frissen, arra nagyon igényes vagyok, ha szárítottat veszek akkor milyet.
paprikás csirke nokedlivel
Én még azt is elhiszem, hogy a világ nagy részén nem ismerik a tejfölt. Mindjuk Kínát, Indiát vesszük, ahol nem menő, akkor rögtön nagy léptékben haladunk, de azért a hungarikumtól messze áll.
Ha nem jutsz hozzá jó füstölt kolbászhoz, akkor inkább füstölt oldalas, köröm, tarja és azzal főzni meg a bablevest... Ha kapsz fejtett babot, még jobb. És ahogy Butternut írta, semmi bolti zacskós izék!
Tudom. :(
Csak ebből szoktam bespájzolni, (konkértam babból) meg tésztaszószokból. Ja, meg tészta. Mert képtelen vagyok tésztát gyúrni.
ha igényes kaját akarsz, akkor a konzervet, mirelitet, bolti szirsz*rokat, ízesítőket, porokat meg ilyeneket felejsd el. :)
Csakis hagyományos szárazbab... !!!!
Egyébként Károly hercegnek is nagyon tetszett a túrógombóc (ők nem ismerik a túrót és a tejfölt).
Ez még egyszerűbb mint ahogy én szoktam! köszi :)
nálunk svájcban sauer halbrahm néven fut
amerikában viszont tényleg az istennek se találtam
A sóspalacsintát kisütöd.
Pörkölt elkészítve, a levéhez öntünk tejfölt.
A húst bele a palacsintába, összeteker és bele a kistepsibe. Tejfölös pörkölszaft összekeverve, ráöntve a palacsintákra és be a sütőbe. Ennyi.
Tudok venni a boltba, ha az a jó hozzá. nem gond. Csak a konzervből azért szoktam akár főzeléket is , mert már előkészítve van. Azt hiszem az a hagyományos bab. :D
Hmm.A húsos palacsinta is jó ötlet, a következő napra. Főleg ha marad a pörköltből :)) A mártását nem ismerem, mert rántani szoktam. összetűgélem, panír és kiránt. De az nem hortobágyi. Az gombás szósz?
Fejtett bab nincs most felétek?
Szerintem Ausztriában ismerik.
Van fehérbabom itthon, meg tarka. Illetve van még konzerv is. Azt szoktam, mert már puha :DD
nem első estére: szabolcsi töltött káposzta / vagy ha nincs kedved a káposzta részéhez de a pparadicsom -darálthús-rizs kombóho igen, akkor paradicsomos húsgombóc.
egyébként a hortobágyi palacsinta is nagyon jó ötlet, vagy fánk a babgulyás után (Zsóka felénk Szabolcsban azt szoktak, sima fánkot adni a leveshez)
Az Erdélyiek kakukkfüvet is tesznek a levesbe...
(El nem rontja az ízét, az biztos...)
Ez igaz, nem is gondoltam erre :)
A csipetkét megcsinálhatod 1-2 nappal hamarabb is :)
Igen, azt hiszem igazad van. Csak stresszelek, mert szeretnék valamit megmutatni, elsőre a magyarság hagyományából ( ez a konyhaművészet) a baj csak az hogy nem vagyok művész az ételek területén. Rágörcsöltem arra, hogy fantasztikusnak kell lenni a kajáknak. De igazad van, eddig is finomakat ettünk, megfelelési kényszer nélkül. És ha szívvel csinálom lehet egyszerű krumlifőzelék is.
És ha bableves, akkor palacsinta vagy túrógombóc a második... (legalábbis felénk...)
perszehogy házit. zsókának igaza van.
szeirntem nem kell mindennapra éttermi fogást rittyenteni, a sima borsófőzi is teljesen magyaros étel, csak nem szokás ugye kínálni a vendéglátóiparban (kivéve a fúziós konyhát, de az más tészta)
én biztos az első napot kivéve (ld magyarosch est) azt főznék, amihez aznap kedvet kapok, hiszen azt lehet igazán szívvel-lélekkel csinálni
egyetértek, csak ha az arány nem jó, akkor ugyanott vagyok mintha boltit vennék :DD Kemény lesz mint a beton. Próbáljak házit? fúú de tanácstalan vagyok.
További ajánlott fórumok: