Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a legjellegzetesebb magyar étel? fórum

Mi a legjellegzetesebb magyar étel? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
89. Mönkhe (válaszként erre: 87. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 21:13
Oké :)) Van még pár napom, úgyis ezt-azt még vásárolni kell, és majd azt is leírom, hogy sikere volt-e vagy világgá szaladtak :DD
2011. szept. 10. 21:11
Mindenkinek nagyon köszönöm a jótanácsokat és ötleteket, sokat segítettetek! Meg már nem kapok síkítófrászt, hogy hogy is kezdjek a dolognak! Hála! :)
2011. szept. 10. 21:11
Összeállítod a menütervezetet, mi pedig lemeózzuk...
86. Mönkhe (válaszként erre: 85. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 21:09
Lehet bevállalom a házit :D Ehh, nem úszom meg, tényleg ha tényleg igényes kaját akarok készíteni. Köszönöm szépen!
85. a14deb9047 (válaszként erre: 80. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 21:04
Egy tojást két kis maroknyi liszttel, pici vízzel összegyúrsz. Amikor már majdnem síma, liszttel megszórod a tetejét és letakarod. Hagyod kb. 20-30 percet pihenni. Előveszed, kigyúrod körbe. Levegőn hagyod, amikor jó 1 mm még a tészta. Amikor kissé kemény a tészta, van, amikor hajszálnyi repedezések látszanak rajta, akkor körömheggyel csipkedni. Ha kész, bele egyszerre a forró levesbe és lassan főzni!
84. Mönkhe (válaszként erre: 81. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 21:03

Jó füstöltkolbászt szoktam venni a hentesnél, az szerintem szuper. Szalonna van itthon. Igaz, az is füstölt.

Igyekszem elkerülni a szintetikus dolgokat, csak mivel praktikus, ezzel elvoltam. A fűszereket például imádom frissen, arra nagyon igényes vagyok, ha szárítottat veszek akkor milyet.

2011. szept. 10. 21:03
paprikás csirke nokedlivel
82. 4c30444687 (válaszként erre: 76. - 07c4794583)
2011. szept. 10. 21:01
Én még azt is elhiszem, hogy a világ nagy részén nem ismerik a tejfölt. Mindjuk Kínát, Indiát vesszük, ahol nem menő, akkor rögtön nagy léptékben haladunk, de azért a hungarikumtól messze áll.
2011. szept. 10. 21:00
Ha nem jutsz hozzá jó füstölt kolbászhoz, akkor inkább füstölt oldalas, köröm, tarja és azzal főzni meg a bablevest... Ha kapsz fejtett babot, még jobb. És ahogy Butternut írta, semmi bolti zacskós izék!
80. Mönkhe (válaszként erre: 79. - 07c4794583)
2011. szept. 10. 20:59

Tudom. :(

Csak ebből szoktam bespájzolni, (konkértam babból) meg tésztaszószokból. Ja, meg tészta. Mert képtelen vagyok tésztát gyúrni.

79. 07c4794583 (válaszként erre: 74. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:56
ha igényes kaját akarsz, akkor a konzervet, mirelitet, bolti szirsz*rokat, ízesítőket, porokat meg ilyeneket felejsd el. :)
78. a14deb9047 (válaszként erre: 74. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:56

Csakis hagyományos szárazbab... !!!!

Egyébként Károly hercegnek is nagyon tetszett a túrógombóc (ők nem ismerik a túrót és a tejfölt).

77. Mönkhe (válaszként erre: 75. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 20:55
Ez még egyszerűbb mint ahogy én szoktam! köszi :)
76. 07c4794583 (válaszként erre: 71. - 4c30444687)
2011. szept. 10. 20:54

nálunk svájcban sauer halbrahm néven fut


amerikában viszont tényleg az istennek se találtam

2011. szept. 10. 20:53

A sóspalacsintát kisütöd.

Pörkölt elkészítve, a levéhez öntünk tejfölt.

A húst bele a palacsintába, összeteker és bele a kistepsibe. Tejfölös pörkölszaft összekeverve, ráöntve a palacsintákra és be a sütőbe. Ennyi.

74. Mönkhe (válaszként erre: 72. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 20:51
Tudok venni a boltba, ha az a jó hozzá. nem gond. Csak a konzervből azért szoktam akár főzeléket is , mert már előkészítve van. Azt hiszem az a hagyományos bab. :D
73. Mönkhe (válaszként erre: 69. - Fille)
2011. szept. 10. 20:49
Hmm.A húsos palacsinta is jó ötlet, a következő napra. Főleg ha marad a pörköltből :)) A mártását nem ismerem, mert rántani szoktam. összetűgélem, panír és kiránt. De az nem hortobágyi. Az gombás szósz?
72. a14deb9047 (válaszként erre: 70. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:49
Fejtett bab nincs most felétek?
71. 4c30444687 (válaszként erre: 10. - Banita32)
2011. szept. 10. 20:47
Szerintem Ausztriában ismerik.
70. Mönkhe (válaszként erre: 68. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 20:46
Van fehérbabom itthon, meg tarka. Illetve van még konzerv is. Azt szoktam, mert már puha :DD
69. Fille
2011. szept. 10. 20:46

nem első estére: szabolcsi töltött káposzta / vagy ha nincs kedved a káposzta részéhez de a pparadicsom -darálthús-rizs kombóho igen, akkor paradicsomos húsgombóc.

egyébként a hortobágyi palacsinta is nagyon jó ötlet, vagy fánk a babgulyás után (Zsóka felénk Szabolcsban azt szoktak, sima fánkot adni a leveshez)

2011. szept. 10. 20:45
Babod milyen van?
2011. szept. 10. 20:43

Az Erdélyiek kakukkfüvet is tesznek a levesbe...

(El nem rontja az ízét, az biztos...)

66. Mönkhe (válaszként erre: 65. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 20:41
Ez igaz, nem is gondoltam erre :)
2011. szept. 10. 20:39
A csipetkét megcsinálhatod 1-2 nappal hamarabb is :)
64. Mönkhe (válaszként erre: 61. - 07c4794583)
2011. szept. 10. 20:38
Igen, azt hiszem igazad van. Csak stresszelek, mert szeretnék valamit megmutatni, elsőre a magyarság hagyományából ( ez a konyhaművészet) a baj csak az hogy nem vagyok művész az ételek területén. Rágörcsöltem arra, hogy fantasztikusnak kell lenni a kajáknak. De igazad van, eddig is finomakat ettünk, megfelelési kényszer nélkül. És ha szívvel csinálom lehet egyszerű krumlifőzelék is.
2011. szept. 10. 20:37
És ha bableves, akkor palacsinta vagy túrógombóc a második... (legalábbis felénk...)
62. 07c4794583 (válaszként erre: 60. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:33
perszehogy házit. zsókának igaza van.
61. 07c4794583 (válaszként erre: 59. - Mönkhe)
2011. szept. 10. 20:33

szeirntem nem kell mindennapra éttermi fogást rittyenteni, a sima borsófőzi is teljesen magyaros étel, csak nem szokás ugye kínálni a vendéglátóiparban (kivéve a fúziós konyhát, de az más tészta)


én biztos az első napot kivéve (ld magyarosch est) azt főznék, amihez aznap kedvet kapok, hiszen azt lehet igazán szívvel-lélekkel csinálni

60. Mönkhe (válaszként erre: 58. - A14deb9047)
2011. szept. 10. 20:32
egyetértek, csak ha az arány nem jó, akkor ugyanott vagyok mintha boltit vennék :DD Kemény lesz mint a beton. Próbáljak házit? fúú de tanácstalan vagyok.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook