Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meztelenkedjünk-e a gyerek előtt? fórum

Meztelenkedjünk-e a gyerek előtt? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
130. bogianc (válaszként erre: 129. - Mimanya)
2014. jún. 23. 16:39

Ez így van, nagyon kiváncsiak.

Én babysitterként dolgozom és amikor öltözöm bizony az 5 éves kisfiú is megbámul. Ez úgylátszik genetikailag benne van már a férfi nemben.

129. Mimanya
2013. máj. 1. 13:01
Bizonytalan vagyok a kérdésben. Talán ha megszokják más a helyzet. Igaz lányaim vannak így ez nem volt kérdés. De miután elváltam és új párom lett a fiai elszeretettel leskelődnek. Talán ha másként indul ez nem lenne kérdéses. Vagy mégsem?
128. danina
2011. okt. 23. 17:52

Nálunk ez soha nem volt kérdés,bármikor bejöhettek a gyerekek a fürdőszobába,és ha öltöztem például.

Nem is volt sohasem ezzel kapcsolatosan furcsa vagy zavarbaejtő kérdésük,egyszerűen így szokták meg.

2011. okt. 23. 16:00
Szerintem igen.Kell a gyereknek,hogy már kiskorában természetesnek vegye a meztelenség fogalmát,vagyis látványát.Nincs a mezítelen emberi testen semmi rossz,helytelen,kivetnivaló.Előbb-utóbb úgyis kíváncsiskodik a gyerek:)))
2011. okt. 23. 15:18
Szerintem egy bizonyos korig láthatja az anyukát,apukát meztelenül,így szerintem jobban tudja értelmezni a lányok és a fiúk közti különbséget.Az én nagyobbik fiam 5 éves,és szokott látni meztelenül,semmi rossz nincs benne.
125. ozike0501 (válaszként erre: 123. - NyZy)
2011. okt. 23. 12:18

Kislányként szüleimmel is, de ha mamáéknál voltam és velük szerettem volna fürdeni, akkor az is meg volt engedve. Egy bizonyos korig. Nem csináltak belőle tabu témát. Ha kérdeztem (mi-micsoda), akkor a koromnak megfelelő szinten elmagyarázták.

Cáfolom a "könnyebben fog meztelenkedni" dolgot. Idegenek előtt soha nem mutogattam magam. Amikor felnőttem és komoly barátom lett, akkor hosszú hónapok teltek el, míg meg mertem mutatni, hogy mi van a ruha alatt.

Szerintem ez a dolog nem a gyerekkori együtt fürdésen múlik, hanem neveltetésen!

Nem lettem sem lelkileg, sem érzelmileg sérült ettől a dologtól.

2011. márc. 22. 17:34
szerintem ne..
123. NyZy
2011. márc. 14. 12:52

A szüleimet soha nem láttam meztelenül sőt fürödni se fürödtünk együtt és még se lettem kukkolós de a két öcsém se.Nem azt mondom hogy tabuként kezelték a dolgot de nem emelték ki mint fontos kérdést.Valahogy ez automatikusan így alakult.

Nekem két lányom van és továbbra sem divat a meztelenkedés.Szerintem ha azt szokja meg akkor idegenek előtt is könnyebben fog meztelenkedni.

A fürdéssel kapcsolatban szerintem nem kéne együtt fürödni nincs rá szükség.Arra ott van az uszoda,strand.

122. valavil
2011. márc. 4. 20:59

Nálunk ez nem volt kérdés. Olyan volt mint az alvás, evés, beszélgetés. Meztelenül alszunk, így a felébredés, az esti lefekvéshez készülődés meztelenül zajlott, zajlik. A gyerekek is így élték át a mindennapokat. HA fáztak pizsamát vettek, ha nem, akkor nélküle aludtak. A fürdési időszakban fürödtünk, együtt voltunk a fürdőszobában és ha úgy alakult valaki bement a másik mellé is. A lehető legtermészetesebb módon élték meg a lányom és a fiam a serdülő kort. A nemiség nem tabu, mindenről beszélgettünk. Nem felvilágosító beszélgetések formájában, hanem spontán, ahogy jött. Amikor a fiam fütyijén megjelent valami elváltozás a kamaszkorában, simán megmutatta anyukájának. A lányom meg nekem a punciját, ha gondja volt és éppen én voltam otthon. Szóval nem félek attól, hogy mi lesz ha fürdetniük kell majd valami miatt engem.

Végül is mindannyian egyformák vagyunk apró különbségekkel, miért kéne a családunk tagjai előtt szégyenkezni. Ja és a wc ajtaja is hol csukva, hol nyitva. Na ez onnan jött, hogy a telepen együtt volt a fürdővel. HA kellett, akkor nem vártunk órákat. Szóval attól még nem vagyunk benszülöttek, ha természetesnek vesszük a családban a testünket. A gondok nem ebből adódnak. Az elfojtások, a nem megbeszélésék, a titkolózások nagyobb problémákat okozhatnak. Volt gyerekkoromban a családomban egy rokon, aki annyira szégyenlős volt, hogy a fürdő ajtaját kulcsra zárta. Rosszul lett és ott fulladt meg a kádban...

2011. márc. 2. 17:15
Látom nagyon megoszlanak a vélemények,én azon az állásponton vagyok,hogy sohasem zárkóztunk el a gyerekek elől,bármikor bejöhettek a fürdőszobába,öltözésnél sem kapkodtam magam elé a ruháimat,ám a tudatos meztelenkedést kerültük.Tapasztalatom szerint nem lehet teljesen elzárkózni,csak próbáljatok elképzelni egy lábtörést,fekvőgipsszel, és a gyerekednek kell mosdatnia,vagy fordítva.
2011. márc. 2. 13:28
Nálunk ez annyira természetes hogy pl. wc-re is úgy megyünk hogy az esetek többségében tárva nyitva az ajtó...(a gyereke is és mi is)
119. arrival
2011. márc. 1. 17:54
Én úgy vagyok vele, hogy nem afrikai törzsben élünk, hogy meztelenül járjunk keljünk.
118. mese
2011. márc. 1. 16:30
szerintem nagyon idétlen szokás, ha a gyerek előtt meztelenkednek a szülők. abszolút nem egészséges.
2011. márc. 1. 16:20
Nyugodtan, annál nyitottabb lesz feléd a gyermek.
116. Csabba
2011. febr. 26. 17:09
Nálunk nem volt szokás - a szülők részéről semmiképp, mi gyerekek is csak kis korunkban mentünk és jöttünk fürödni ruha nélkül. Viszont ha családot alapítok valakivel, akkor nem szeretném ha rejtegetni kellene magunkat se egymás se gyerekeink előtt, akárhány évesek is lesznek. Miért tennénk? Voltak olyan hozzászólások, hogy feleslegesen ne mutogassuk magunkat. Ne is! De az mit jelent? Mutogathajta magát az ember ruhában és anélkül is, az nem attól függ. (Bár nem is igazán tudok rá példát, hogy milyen az, amikor mutogatja magát az ember direkt, pláne családon belül.) Számomra az természetes, hogy fölöslegesen nem vagyok ruha nélkül: vagyis télen lakáson belül inkább 16-18 fokban vagyok, de sok réteg ruhában hogy kevesebbet kelljen fűteni. De másik oldalról ugyanilyen természetes, hogy nyáron a nagy melegben fölöslegesen még egy gatyát se húzok fel magamra! Fölösleges és egészségtelen is. Leendő családomban is így szeretnék élni, mindenféle mesterkélt fölösleges levetkőzés vagy felöltözés nélkül. Vagyis simán lennék (és mostanában is vagyok így nyaranta, ha tehetem) egész nap meztelenül szobában, konyhában, udvaron is, ha a hőmérséklet megengedi, s szeretném ha családtagjaim is hasonlóan tennének - noha nem fogok kényszeríteni senkit, épp az a lényeg, hogy ez belülről fakadjon. Fürdéssel is ugyanaz a helyzet, persze ahhoz már nagyobb kád is kellene.
2010. szept. 26. 14:14
Mi is meztelenkedünk a gyerek előtt,viszont a soginőm gyerekei kukucskálnak mert soha nem fürödtek még együtt....Milyen fejlődés lesz ebből?
2010. ápr. 22. 01:27
Nálunk teljesen természetes dolog a meztelenkedés..mármint a családban....én semmi kivetnivalót nem találok benne...
2010. ápr. 20. 22:33
Mi az ocsemmel soha nem lattuk,a szuleinket,puceran.A ferjem,es en sem ugy neveltuk,a gyerekeinket,hogy meztelenkedtunk volna elottuk.Mar felnottek a gyerekeim,de ha furodnek,en sem megyek be,hozzajuk,es ok sem amikor en furdok.Nalunk,ez volt a szokas,es a mai napig is igy van.A fiamek,a 3 eves unokammal furodnek,naluk az a sokas.Mindenki maga donti el,hogy hogy csinalja.
112. deta11
2010. ápr. 20. 21:57

Látom már jó rég indult ez a fórum, de azért vannak még friss hozzászólások.

A mi családunkban teljesen természetes a meztelenkedés. Van egy 31 éves nővérem és egy 32 éves bátyám, a mai napig senkit nem zavar, ha pl. zuhanyozik és valaki más (családtag) bemegy közben a fürdőbe. Legyen az pl. apu, anyu, bátyám, nővérem. (Természetesen ez most már elég ritkán fordul elő, mert semelyikünk nem lakik otthon, de vannak olyan alkalmak, mikor összegyűlik otthon a család.)

Nálunk ez abszolút nem gond. Biztos, van, aki azt gondolja, hogy ez nem normális, vagy akár, hogy beteges, de mi így lettünk szoktatva.

Én sem fogom magam takargatni a gyermekem előtt, az biztos.

2010. ápr. 17. 23:02

Lehet meztelenkedni, de csak egy bizonyos ideig. Apumat sosem láttam meztelenül, nem is szeretném :P, anyumat a mai napig látom, de én lány vagyok, és ez természetes. Tesóm, aki fiú most 14 éves, ő még most is szokta anyut meztelenül látni, de ez nálunk nem gond. Azt hiszem tesóm sem látta még apát meztelenkedni... a nudi csak anyunak szabad! :)

Ha nekem lesz gyerekem, szerintem hasonlóan fognak működni a dolgok!

110. a360345bdd (válaszként erre: 109. - RytaMyca)
2010. ápr. 17. 22:50
Ha anyu akkor melóban volt én pedig már alig fértem a kádban, bizony nem válogathattam :D
109. RytaMyca (válaszként erre: 102. - A360345bdd)
2010. ápr. 17. 20:34

Nekem ez már nem fér bele.

Anyukám még oké, de apukámat nem kérem meg, hogy mossa meg a hátam.

Sőt kimegy vagy én megyek ha öltözködök, ez fordítva is igaz, én sem szeretném őt meztelenül látni.

Hozzáteszem hogy 7 éve külön lakunk, de 20 éves koromig sem fordult elő sosem.

2010. ápr. 17. 20:29

Az egészség határán belül, normálisnak tartom.

De az hogy meztelenül rohangáljak fel-alá a lakásban, az nem.

Pl. ha öltözök nem feltétlenül fordulok el, vagy takargatom magam.

Amikor szültem segített anyukám fürödni, sőt műtét után is amikor nem bírtam hajolni.

ORGANIC SHOP BIO INDIAI LÓTUSZ TESTÁPOLÓ KRÉM 250 ML
2010. ápr. 10. 19:58

Nálunk sincs gond a meztelenkedéssel - és még kényelmes is. :)

Én a kisfiammal élek (9 és fél éves), és természetes otthon a meztelenség. Így nem is érdekli őt annyira a testiség és a szexualitás, mint a többi korabeli gyerkőcöt...

Szó sem esik róla, hogy mi otthon miért pucérkodunk, nekünk ez tényleg természetes, fel sem tűnik...

106. drnéni
2010. márc. 9. 17:03

Hivatalos álláspont szerint a szélsőségek kerülendők, tehát nem jó az állig gombolkozás, a kulcsra zárt fürdőajtó, de a másik véglet sem, pl. 3-4 éves koron túl a pucéran együttfürdés (főleg ellenkező nemű szülővel), fényes nappal pucéran mászkálás. A kettő között meg kinek-kinek vérmérsékletére van bízva.

Szerintem ez logikus.

105. sziko
2010. márc. 9. 16:31
nem tudom mit gondoltok de én nem tartom helyesnek a meztelenkedést. Nem kell hogy az oviban az anyu és apu nemi szerveiről beszéljenek. Ez nem az ő korosztályuk. Én viszolygom az ilyesmitől, ez egyáltalán nem normális hogy direkten pucéran járkálok előtte. Mióta 1 éves múlt a kislányom már nem lát minket meztelenül. Szerintem ez így egészséges...
2010. febr. 17. 11:45
Nálunk sem volt soha gond a meztelenség. Nekem van egy bátyám és ő sem takargatta magát és én sem, mert az talán kínosabb is lett volna. Ugyanígy voltam a szüleimmel is, mert így hogy láttam mindent, amit lehetett nem is érdekelt annyira, mintha nem láttam volna. Amúgy meg ők a szüleim én úgy nézek rájuk, hogy apu és anyu nem pedig úgy, hogy férfi és nő az csak másodlagos. Szeretném, ha a kisfiam is így tenne majd velünk. Most is már fürdik velem is és az apukájával is. Szerintem ez így jó.
103. Szücsi
2009. aug. 28. 19:18
Nálunk a meztelenség hozzátartozó dolog volt a mindennapokhoz. Mikor a gyerek megszületett, maradt minden ugyanúgy, ezért ebben nőtt fel. A mai napig gond nélkül kijövök előtte a fürdőszobából, vagy öltözünk-vetkőzünk egymás előtt. Műtét után én segítettem a 22 éves fiamnak zuhanyozni. Egyszer sem mondta, hogy inkább apu... Volt amit én mostam meg, volt amire mondtam: a többi a te dolgod :) Ha mégegyszer kezdeném, ugyanígy csinálnám :)
2009. júl. 30. 21:18
Az én szüleim sohasem takargatták magukat előttem, még most sem (27 éves vagyok). A sors úgy hozta, hogy velük élek és hármasban várjuk a babámat. Jó érzés, hogy megmutathatom a mellem az anyámnak, hogy ez a mértékű duzzadás még normális, stb. Édesapám is bármikor segit kikászálódni a fürdőkádból, vagy megmossa a hátam és még hosszasan sorolhatnám. Nálunk nem voltak tabu témák, bármit megkérdezhettem és őszintén válaszoltak, nem csak a nemiséggel, szexualitással kapcsolatban. Szerintem nálunk ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ennyire kötődünk egymáshoz. És ha megszületik a kislányom, akkor engem is és a nagyszüleit is látni fogja meztelen. Az emberi test nem egy gusztustalanság amit takargatni kell, nincs rajta semmi kivetni való, de valóban nem tartozik mindenkire.
101. Memeske
2009. márc. 7. 19:41
Hát nem célszerű
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Online játszótér
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook