Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes, szezámmagos csirkemell recept

Mézes, szezámmagos csirkemell recept

A Mézes, szezámmagos csirkemell hozzávalói:
Sült Csirke:
4 db csirkemell
1 dl kukoricakeményítő
3 tojás
só, bors
olaj a sütéshez

Mézes Szezámos Szósz:
1 dl méz
0,5 dl szójaszósz
1 dl ketchup
0,5 dl barna nádcukor
1 ek szezámolaj
1 ek aprított fokhagyma
1 ek kukoricakeményítő
1 ek szezámmag a tálaláshoz


Mézes, szezámmagos csirkemell

A Mézes, szezámmagos csirkemell elkészítési módja:
Vágd fel a csirkemelleket apró darabokra, sózd, borsozd. Egy tálban verd fel a tojásokat és add hozzá a kukorica keményítőt. Forgasd bele a csirkedarabokat. Hevítsd fel az olajat serpenyőben és süsd aranybarnára a csirkedarabokat. Helyezd őket egy kizsírozott, kb 25x40 cm méretű tepsibe. Egy tálban keverd össze a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barna nádcukrot, a szezámolajat, az aprított fokhagymát és az egy evőkanál kukoricakeményítőt. Öntsd rá a csikedarabokra és süsd a sütőben 45 percig 170 fokon, amíg jól átsül. 10 percenként forgasd meg, hogy szépen egyenletesen bevonja a máz.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes, szezámmagos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook