Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa recept

A Medvehagymás pogácsa hozzávalói:
50 dkg finom liszt
1 csokor medvehagyma
2 db tojás
1 dl tejföl
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor
só ízlés szerint


Medvehagymás pogácsa

A Medvehagymás pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Félkemény tésztává dolgozzuk, majd fél órát pihentetjük. A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, a vastag szárakat kiválogatjuk, a többit vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, majd az egészet felcsavarjuk mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával. Az előbbi módon ismét felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. A pogácsákat tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 percet pihentetjük. 175 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A medvehagymás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook