Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropogós csirkemellfalatok recept

Ropogós csirkemellfalatok recept

A Ropogós csirkemellfalatok hozzávalói:
filézett csirkemell (1 főre kb. 1/2),
só,
bors,
paprika,
olíva- vagy napraforgóolaj,
kukoricakeményítő,
liszt,
víz,
sütéshez olaj.


A Ropogós csirkemellfalatok elkészítési módja:
A filézett csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra felvagdaljuk. Ráöntjük az olíva- vagy napraforgó olajat (1 csirkemellhez kb. 1 dl, nem kell, hogy tocsogjon), rászórjuk a fűszereket (ebben lehetünk kreatívak), kézzel összekeverjük, és állni hagyjuk 15-30 percet. 3 evőkanál kukoricakeményítőt és kb 3 evőkanál lisztet összekeverünk egy tálkában, pici sót adunk hozzá, majd annyi vizet, hogy kb. palacsintatészta állagú legyen (ez a mennyiség kb. 1 csirkemellhez elég, de ha elfogy, gyorsan keverhetünk még). Wokban vagy mélyebb serpenyőben jól felforrósítjuk az olajat (itt használhatunk pénzkimélés szempontjából napraforgóolajat is). A bepácolt csirkemelldarabokat jól megforgatjuk a kukoricakeményítős tésztában, és a forró olajba dobjuk. Addig sütjük forgatva, míg aranybarnára sül. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A ropogós csirkemellfalatok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook