Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Fehérmártás recept

Fehérmártás recept

Elkészítési idő 20 perc

A Fehérmártás hozzávalói:
6 dkg vaj
4 dkg liszt
S dl víz
1 tojássárgája
2 citrom leve vagy 1 evőkanál ece
só és törött fekete bors


A Fehérmártás elkészítési módja:
Felhevítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyorsan addig keverjük, amíg meg nem sûrûsödik. A tûzről levéve beletesszük a maradék 3 dkg vajat és a citromlevet vagy az ecetet. Felhasználható: spárga-, karfiol-halételek és húsok mellé.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A fehérmártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook