Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Métereskalács recept

Métereskalács recept

A Métereskalács hozzávalói:
Tészta:
4 tojás
26 dkg porcukor
11 ek meleg víz
7 ek olaj
3/4 csomag sütőpor
26 dkg liszt
2 ek kakaó
zsír,liszt az őzgerincforma kikenéséhez

Krém:
1 cs vaniliás pudingpor
2 deci tej
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma
rum vagy rumaroma

Csokimáz:
12 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
4 evőkanál víz.


A Métereskalács elkészítési módja:
Tészta: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral,majd aránként adunk hozzá 10 ek meleg vizet,7 ek olajat.A lisztet összekeverjük a a sütőporral,majd ezt hozzákeverjük a tojásos cukros olajos vizes masszához.Kettéosztjuk.Az egyik felébe teszünk még egy ek vizet és a kakaót.Kizsírozott,kilisztezett őzgerincformába öntjük őket.Értelem szerűen két külön formába,egyikbe a kakaós a másikba a másik massza kerül.A forma vonala szerint szeleteljük. Krém: A vaniliás pudingport a tejjel állandóan kevergetve sűrűre főzzük,majd a tűzről levéve simára keverjük a porcukorral,és ha kihűlt akkor az előre kikevert Rámával.Rummal vagy rum aromával ízesítjük. A tésztalapok közé kenjük,váltakozva a kakaós és a sima. Csokimáz: 12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul. Miután a csokimáz megszilárdult rézsútosan szeleteljük.

Kicsit molyos süti,de gyerekkorom egyik kedvence.A csokimáz akár el is hagyható,anélkül is finom.Jah,és a mázrecept nincs kipróbálva,most vadásztam egy szimpatikusat az interneten,tehát ha van saját bevált recepted,akkor nyugodtan használd azt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A métereskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook