Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Baranyai kókuszos recept

Baranyai kókuszos recept

Elkészítési idő 120 perc

A Baranyai kókuszos hozzávalói:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor

Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg cukor

Sárga krém:
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor

Csokimáz:
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
2 evőkanál víz

Margarin és liszt a tepsi kikenéséhez


A Baranyai kókuszos elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kétfelé vesszük,és kinyújtjuk mindkettőt.Az egyiket belefektetjük a kikent-lisztezett tepsibe. A tojásfehérjét habbá verjük,apránként hozzáadjuk a cukrot,végül pedig a kókuszt.A tepsiben lévő lapra kenjük,és ráhelyezzük a másik lapot.Kb. 30 perc alatt kisütjük.Kihűtjük. A sárgáját a liszttel elkeverjük,a tejjel sűrűre főzzük.A margarint habosra keverjük a porcukorral.Ha a sárga krém kihűlt,hozzákeverjük a cukros margarinhoz.Rákenjük a tésztára. A csokimázhoz a hozzávalókat felfőzzük,hűlni hagyjuk,és mielőtt megkeményedne a süti tetejét egyenletesen bevonjuk vele.Száradni hagyjuk,utána szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A baranyai kókuszos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook