"Mennyibe kerül egy gyermek?" - van-e értelme a külön órának? (beszélgetés)
Ráadásul túl vagyunk egy angol középfokon, meg nem tudnám mondani mennyibe került, hisz évek óta jár angolra. Csak a vizsgadíj 28000 Ft, ha jól emlékszem.
Idén nyáron szerezte meg a jogsit is, az 130.000 Ft.
Szerintem mindenképpen van értelme a különóráknak, ez egyénenként eltérő lehet, de a sportot csak ajánlani tudom (bizonyított, hogy a sportoló gyerekek jobban teljesítenek az iskolában is és ezt tapasztalatból is tudom)
Nálunk három gyerkőc van:
A nagy régen lovagolt heti egyszer, most heti kétszer fitnessre jár kedvezményesen: 1000.-/alk, töri, matek korrepetálás (készül az érettségire :D) 2500.-/alk., nyári tábor helyett már diákmunka, de eddig nyaranta min. 2 tábor: cserkész 8-10e/2hét, vízparti 25-30e/hét
A középső válogatott szertornász, minden nap edzés (kivéve vasárnap) 5000.-/hó + benzinpénz, mert hordani kell. Egész nyáron edzőtábor, ahol csak a kajáját kell kifizetnünk 5000.-/hét, év közben többször is van edzőtábor illetve külföldi versenyek, amit részben kell finanszírozni változó összeggel.
A kicsi jelenleg a suliban kézizik (ingyen :D), sulin kívül pedig úszik, ami 5200.-/hó. Nyári tábor 2x25-30e.
Ezen kívül a két nagynak már jelképes összegű zsebpénzt is adok, ami nálunk heti 1000.-Ft.
Tehát nem kevés.......de megérdemlik....:DDD
angol 24.000 Ft/ 2 gyerek/hó
lovaglás 10.000 Ft/hó
néptánc 1000 Ft/hó
tábor 80.000 Ft, de csak az egyik gyerek megy
Ezeken kívül rengeteg kiadás van még, lehetetlen felsorolni. Hol ez kell, hol az.
Ha a szükséges (ruházkodás, otthoni evés, rezsi) költségeken kívül kívánunk felnevelni egy gyereket, milyen plusz kiadásokkal kell számolnunk?
Azokra a költségekre gondolok, amiket nem "kötelező" kifizetni, de úgy érezzük, hogy a gyermekünk további boldogulása érdekében szükség van rá?
Leírom elsőnek a saját esetemet:
havi külön angol 15.000,-Ft (plusz egy évben egyszer a tankönyv és cd csomag kb. 20.000,-)
Tenisz: jelenleg heti egyszer 1000,-Ft, ez havi 4-5.000,-Ft (nyáron heti kettő alkalom), tehát 8-10.000,-Ft.
Eddig úszásra járt évekig (teniszre nem, idén váltottunk) az 1.000,-Ft/alkalom heti kétszer. Tehát havi 8.000-10.000,-Ft.
Tábor nyáron (napközis + "ottalvós") kb. 50.000,-/nyár.
Kíváncsi vagyok mások "számaira", illetve arra, hogy szerintetek van-e értelme külön órára járatni a gyereket?
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül egy kisgyermek ellátása havonta?
- Van valakinek olyan ismerőse, akinek gyermeke 8-9 évesen került ki külföldre?
- Gyermek bántalmazás..egy 10 éves gyermek értelmetlen halála:(
- Van itt gyógypedagógus vagy gyermekpszichológus, aki ezeket a sorokat értelmezni tudja?
- Genetikai tanácsadás mennyibe kerül és van értelme?
- Kihez kerül a 10 éves gyermek?