Mennyi most a gyes? (beszélgetés)
Na felhívtam a barátnőmet, ő azt mondja hogy ha a munkahelyed ad jövedelmigazolász a gyed-hez akkor tudsz gyedre menni akkor is ha nem doglozol a kettő között. Neki kicsit más volt a helyzete, mert határozott szerződése volt és a terhesség alatzt megszűnt és nem hosszabították meg. Így elment munkanélkülire, mert az után is lehet gyedet igényelni, de végülis a munkahelye adott ki papírt így kapott gyedet.
Szóval mostmár teljes a káosz :DD De ezek szerint elmehetsz újra gyedre, csak a munkáltatótól függ, hogy hogyan áll a dolghoz. Mostmár kiamama vagy?
Ja akkor én értettelek félre :D A szülést megelőző két éven belül kell a 180 nap. Szerintem ha a gyes alatt visszamész dolgozni, akkor jogosult leszel agyedre mert meglesz a 180 napod. A gyed azt hiszem nem számít bele, mert azt csak szolgálati időnek veszik nem munkaviszony és a gyed alapját képező jövedelem a gyed-et megelőző munkádból származik. Így szerintem a gyedből nem számolnak újra gyedet.. Remélem érthetően fogalmazok.. :D És nem vagyok 100%, de azt hiszem ezt így számolják..
Csak hozzászólnak majd okosabbak is :DDD
GYES alatt dolgozol/tál? Mert ha nem volt meg a 180 nap biztosított jogviszonyod akkor tudtom szerint nem vagy jogosult Gyedre csak gyesre.
És ha a terhesség alatt még gyesen vagy, illetve a szülkés után nem telt le az "előző gyermekkel" a gyes, akkor is a másik megszületésétől számolódik a 3 év.
További ajánlott fórumok:
- A szolgálatiidőbe eddig is beszámították a Gyes-en töltött időt, járulékot is vontak belőle. Most a 40 év szolgálatiidőbe is beleszámít?
- Mennyi most pontosan a gyes összege?
- Most derült ki, hogy zárolták a bankszámlám, emiatt nem kaptam meg a GYES-t ill. családi pótlékot
- 2009. május-tól vagyok GYES-en. Most terhes lettem. Hogy járnék jól? Tudnátok segíteni?
- Gyes mellett dolgoznom kell.Mennyi most?Adóköteles?
- Gyed és Gyes után mennyi szabadság jár most?