Mennyi legyen az annyi? Segítsetek lécccci! :) (beszélgetés)
Én már nem is olvasom el a hsz-it, mert mérhetetlenül felidegesített egy párszor a hozzánemértő, lenéző, kioktató bunkósága.
Egyszer vettem a fáradságot és kiosztottam, akkor egy darabig nyugság volt tőle, de már megint itt osztja az észt.
Mivel ő nem veszi észre magát, az egyetlen védekezés ellene, hogy nem kell reagálni a hsz-ra, akkor talán elunja és megtér a saját fajtája közé.
Szerintem havi 100 ezer kell a kiadásokra simán. Ha 3000/nappal számoljuk, az már 90000 egy hónapban. És 3000 egyáltalán nem sok, napi háromszori étkezés, tisztálkodószerek, bérlet, zsebpénz stb stb...
A munkádért meg simán számolhatsz napi 10 ezret és még ez se sok, ha azt nézzük, hogy a takarítónő is elkér óránként egy ezrest....
Szóval legalább 400.000. :-)
senki sem nagyzol es nem is mocskolkodik .
itt a parom magyar szarmazu de teljesen maskep letja ö is az ottaniszituaciot.
Itt volt a lanya latogatoban es sajnalatos modra ugy nezki hogy utoljara talkosztak.
Lanya , ferje es gyekekuk szektasok lettek ott magyar orszagon .
Semi de semi a reszukre nem votl relevenat csak a vallas .
Ugy sajnalom a parom mert ö leteben nem nevelte ebbe a szellembe.
Senkit nem akarok bantani de igazabna addig amig rosszul veszitek egy olyan egyszeru dolgokat hogy a szamito gep karos a faitaloknak es hasonlo akkor bocsnat .
Szerintem 500e nagyon sok! Azért szerintem ők sem keresnek annyira jól, hogy kifizessenek ilyen sok pénzt! Gondoljatok bele, a saját gyerekünk eltartása sem kerül 100 eFt-ba havonta! Vagy aki ennyit költ, az mennyit keres?!
A rezsi pedig majdnem ugyanannyi, legfeljebb a vízszámla és egy kicsivel a villany lesz több!
attól, h nincs neki, szted nem ismeri? Szted bután fog nézni, ha azt hallja, h ipad?..... hát, ez elég lebecsmérlő megnyilvánulás, már bocs.... attól még nem hülye, h nincs neki.... amúgy meg az a ygerek, aki már oylan szinten ismeri a mai technika vívmányait, mint a mostani gyerkőcök, minden magyarázat nélkül, mintha a leg természetesebb lenne, kezelni tud egy ipadot/ iphone-t, ha a kezébe adod! Ez nem a maga géniuszságának köszönhető, hanem annak, h nme beszűkült még, velünk felnőttekkel ellentétben!
Igazad van! Biztos hülyék vagyunk, itt a poszt kommunista blokkban!
Ahogy irod " es nem is akarna " ez magarol beszel , latod minden csili villire telik de ami muvelne az emebert azt kiuzik .
Internet nem mas mind egy oriasi könyvtar ami talan csak az Alexandiai - Iskanderiai -hoz lehetne hasonlitani .
Onnnan az ember merithet tudast , kaphat valaszt barmilyen kerdesre , a vilag összas nyelven .
Nem eleg ez mind introdukcio egy gyerek vagy fiatal ember eletebe?
Nem oda haza avval buntet a jo nep hogy eltiltja a gyereket geptöl.
En eszakon lakom a ferjem magyar , de eppen azon gondolkodtunk hogy valoban mennyi gyerek a volt hazajaban e mindennapi teknika nelkulözevel nöl fel. Ezek oriasi hezagok hidd el mert ha egyszer be kerul egy masfele körbe akkor nagyon nehez megerteni a szamukra hogy miröl megy a szo.
Az hogy az unokam olvas igy szorakozik az szamara jatek , iskolaban pedig most augusztustol döl el hogy majd " ugrik " egy fokot.
De ö nem az egyedi ez itt normalis fenomen. Gyerekek nagyon koran önnaloak es felelöseg valalok .
Sokan kik nem ismerilk az itteni szokasokat negativan reagalnak ra hogy a gyerek egyszeruen bele szol a felnöttek dumajaba. Igen erre joguk van nem ugy mind az en koromban othon hogy a gyerekek masik neve a pofa be volt maig is utalom az egesz hozzaalast a gyerek neveleshez a post komunista blogba.
te miylen országban élsz? Csak a "kiejtésed" miatt...
Amúgy meg, nme itthon nem így megy sajna... lehet nálatok igen, de a magyar átlag és sajna naygon nagy átlag, iyleneket enm engedhet meg magának.... és lehet nem is akarna.... Mondjuk, én azt sem szeretném, ha suli előtt teljesen írni- olvasni tudó gyerekem lenne... többet láttam, aki emiatt a suliban unatkozott, és ezért utálta meg az első pár évben..... Ja... és később meg ezért lett közepes, vagy rosszabb tanuló..... Egy ygereknek sztem játszania kell, de hogy alakulnak ki a társasa kapcsolatai, ha csak a net + informatika világát ismeri????? Mi is szinte profi módon, de mástnem felhasználói szinten tudjuk használni a számítógépeket, pedig nem vagyunk már olyan mai csirkék, a gyerekkorunk mégis a többiekkel való játszással telt, nem a Comodor előtt.... Miről is maradtam le vele? Semmiről????
Ertelek , tudom a penz nagy ur de nem rossza a masik alterbativa.
Nalom az en kölcsegemre ket szunidön keresztul nyaralt ker gyerköc a Csernobili gyerek othonbol es minket ez nagyon szelemileg es lelkileg összekötött .
Hidd el sokat meg mielött megkapta az apja laptopjat bujta igy lassan megtanult olvasni es irni.
Hihetettelnul jo konsztruktiv eszkoz , vannak programok mindenfele keresztrejtvenyek , sudoku vagy pl egy teljes geografiai ismertetö 7 - 10 eves korig .
Az apjanak en anno megvettem az elsö sakk kompjutert ami nyitotta a szamitasi teknika vilagat.
Ez nem alkapatsotsag egyik sem ez egy allando erdeklödes a info es ismeretek iranyt.
Ebben a vilagban elunk nem igaz? hozza tatozik a mmindennapi elethez.
Te ezt félreértetted! :)
A "luxus" dolgait nem nekem kell megvenni a srácnak, és nem azért jön, hogy engem tanítson, hanem, hogy én tanítsam őt.
Magyar gimibe fog járni, és se angolul, se magyarul nem tud. Ráadásul egy nagyon zárkózott fiú, akit "meg kell nyitnom" ,csakúgy, mint a kisöccsét tettem.
Tehát nem rokon, akit el kell kápráztatnom, és biztosítani neki azt a színvonalat, amiben ő esteleg élt idáig. A szülei jól élnek az tény, de azt nem tudom, hogy ő a nagyszülőknél milyen körülmények között volt, nemrég jött a fiú Kínából. Bár nem hiszem, hogy a nagyija jómódú lenne.
Mindegy, ez most tényleg a pénzről szól. :)
Ők elvárnak, én teljesítek, kvázi megdolgozok a fizetésemért! :)
Mai vilagban iPhon nem elkapatas hanem normalis mindennapi kellek .
Unokam 7 eves es iPadot kapot mivel szepen es okosan kezeli.
Plane egy aziat sracnak es normalis valami . Azt hogy a ottani nivora szeretned levinni eszreveszi mielött meg kipakol.
Inkab ved az egeszen nem az ekomiai nyereseg oldalarol hannem onnan menyit hoz a srac majd szellemileg egy ev alatt szamotokra.
Lehetöseg nyelvet megtanulni , szokasok , kultura , taplalkozas stb
Menyem aziatikus szarmazasu es az aka nyelvböl mar eleg sokat tanultam.
Ne csak minden a penzröl szoljon.
Ez az összeg, amit írtunk csak nekünk "csillagászati", másutt ez még az alapnál is kevesebb.
Esetleg kérdezd meg, mennyire gondoltak ők!
Lehet, hogy jobban jársz!
Köszönöm mindenkinek aki segített, alszom pár napot, átgondolom, hogy megéri e feladnom az eddigi életemet, osztok, szorzok, aztán majd jelentkezek, megosztom veletek, hogy hogyan döntöttem.
További szép napot nektek! :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi kilóra hízzak/izmosodjak, hogy legyen végre barátnőm?
- Mivel lehet egy házasságot annyira elrontani hogy válás legyen a vége?
- Mennyi legyen az annyi, amiért maradni lenne érdemes?
- Létezik, hogy 6 hónapos kisfiú kukacán annyira fel kellene húzni a bőrt, hogy a makk látható legyen?
- Mit csináljak? Annyira féltem. Nem akarom, hogy baja legyen.
- Egy cégnek legyen annyi tartaléka, hogy bármilyen körülmények közt 1 havi bért azért ki tudjon fizetni?