Mennyi egy gyermek ruha igénye? (beszélgetés)
Igen, első gyereknél hajlamos az ember benézni a mennyiséget....
De ez is gyerekfüggő, fiam bukós volt, napi 3-4 átöltözés símán megvolt...
Lánykámnak meg később a nyála ömlött, neki azért kellett több body és felső.
Szerintem írj egy reális listát, aszerint válogasd át a ruhákat és ami felesleges, mehet a teszre vagy az ismiknek.
Sokszor én is sajnálok 1-1 darabot továbbadni, mert olyan cukik voltak benne vagy hasonló, de ilyenkor arra gondolok, hogy másnak örömet szerzek és ugyanolyan kedvenc darab lesz, mint nekünk.
Én akkor voltam a legtanácstalanabb, mikor bébiruhákat kellett vennem. Akkor nem kaptunk senkitől használtakat (még), és hirtelen nem is tudtam, hogy 1 bébikének mi kell, s mennyi...
Hogyan öltöztessem fel?!?
És hülyén is vásároltam, mint később tapasztaltam (méretben, mennyiségben és választékban is)...
Aztán belejöttem, és egyszercsak elkezdtünk kapni innen-onnan ruhákat..
Akkor már össze tudtam rakni miből mennyit, melyik méret, stb....
Persze, hogy nem!
Nőből vagyunk és szeretünk vásárolni :-))
Ez nem bénaság, hanem genetika!
A pasik megveszik a 15-ik kütyüt az autóba vagy a szám.géphez :-P.
Tééényleg!
Köszi, a Te csemetéid is cukik!
Egyébként lányoknál lehet jobban túlzásba esni, mert sokkal változatosabban lehet öltöztetni őket, mint egy kisfiút.
Én is turizok, de azt is ésszel.
ÉS a netes vásárlást is szeretem, mert kényelmesebb.
Neked kell reálisan végiggondolni, hogy valóban mire is van szükség.
Pl. a 4-5 kabát szerintem sok...
Én is tudnék vásárolni vég nélkül, de aztán észbekapok és megkérdezem magamtól, hogy tuti kell ez? Ha nem a válasz, akkor megyek tovább.
Kapok és veszem is.Meglátom,megtetszik ,megveszem.
Szerintem is kell több mindenből,csak kicsi a lakás és nem igazán van helyem,ezért keresném a középutat.
Kb. 2 havonta én is átválogatom a rucikat, amik kicsik vagy nem váltak be valamiért, mennek tovább.
Kiskorban azért kell a sok játszós ruci, legalábbis nálunk, mert vagy az udvaron vagyunk, vagy játszón vagy a tanyasi mamánál.
Ünneplőből elég 1-2 darab.
Nálunk is rengeteg ruhája van a gyereknek, mert kaptunk innen-onnan...
De a legtöbbet iskább berakom dobozba, aztán odaadom a húgomnak, mert nem szeretem, ha túl sok van..Úgysem hord annyit...
Nálunk ez vált be télre:
- 2 overál
- 1 vastagabb kabát
- 1 vastagabb, 1 vékonyabb kesztyű
- 1 vastagabb és 1 vékonyabb sapka
- 2 sál
- 4 pulcsi (+ 2 szebb napokra)
- 3 ing
- 5 rövidujjú
- 5 body
- 7 zokni
- 5 nadrág (+ 2 szebb napokra)
- 2 mellény
- 1 csinosabb és 1 játszásra való csizma
- 1 papucs
Van, hogy több van, ha megint kapunk valahonnan, de szerintem ennél több nem kell..Mert úgyis mossuk rendszeresen, s vannak kedvencek, amiket aztán állandóan hordana..
Ovi miatt azért jó, ha mindenből van több...8-10 db mindenből, fehérneműből akár több is lehet.
Télikabátból is 2 van, ha az egyik elázik, sáros lesz stb.
Kérdés az, hogy veszed vagy kapod őket?
Mi sokat kapunk, adom is tovább őket, így anyagilag nem megterhelő.
Ja, 2 gyerek: 6 éves fiúcska és 3 éves csajszi.
Húú, nekem rengeteg ruhája van a gyerekeknek, mert zsákszámra kapjuk a hsznált ruhákat.
Valóban nem jó ez sem, mert napokat vesz igénybe, hogy átválogassam, átmossam, folyton igazgassam a szekrényben, aztán van emlyik egyszer sem volt használva.
Két gyermekem van,9 ill. 2 évesek.Soha nem tudom menyi az a ruha amire igazán szükség van.A ruhák kiesnek a szekrényből annyi van,ez biztos nem jó.
Kinél mi vált be?
További ajánlott fórumok:
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt szeretnék igényelni. A kérelemhez kell csatolni jövedelemigazolást vagy én töltöm ki a kérelmet?
- Gyermek után járó 2 nap pótszabadságot GYED alatt az apa is igényelheti?
- Terhességi gyermekágyi segély - hogyan kell igényelni, ha az elmúlt 2 évben több foglalkoztatóm is volt?
- Hogyan igényeljek házbővítésre szoc.polt 2 gyermekre?
- Külföldön született gyermek esetén lehet mindkét országból családit igényelni?
- Gyermek étkeztetési támogatásnál mennyi az összeg aminél lehet igényelni támogatást.