Menhely vagy tenyésztő? (beszélgetés)
Menhely!!!!
Már lassan 2 éve vagyunk gazdija egy menhelyből elhozott kutyusnak.
Annyi szeretetet adott már az első hetekben is.... tudja, hogy segítséget kap, és nagyon hálás.
Menhelyről kutyust hazavinni szerintem nagyon szép és nemes cselekedet. Én is azt gondolom, hogy ha nem fontos a fajtatisztaság, vagy nem ragaszkodsz egy fajtához, hanem egy kis kedvenc kell, akkor a menhelyről vigyél haza.
Egyrészt olcsóbb,
másfelől talán megmentesz egy kis életet,
harmadrészt pedig ezek a kutyusok lesznek a leghálásabbak amiért gondoskodsz róluk, és cserébe saját kis "birtokuk" lesz.
Szerintem nagyon helyes kis kutyusokat is találni menhelyen, biztos megtaláljátok a megfelelőt.
Értem. Szóval "lelkileg" sincs gond velük, nem harapósak, csikarósak, lehet őket gyerek mellé...?
Egy barátnőmnek van egy utcán összeszedett macskája. Sokat szenvedett, amikor felszedték, nagyon meggyötört állapotban volt. Igazából "lakásmacska" volt, vagyis a lakás tulajdonosai voltak a gazdái, a lány, aki találta, aztán egy fiú és most egy másik lány, de ő már viszi magával, ha költözik is, szóval ő végleges. :)
Nos, ez a cica tulajdonképpen csak ezt a lányt viseli el maga mellett, sem az előző gazdáit, sem senki mást. (Csikar, fúj, elbújik.) Szerintem neki baj van a lelkével, ő nem tusom, való volna-e család mellé. Bár, amikor ott voltunk, a fiam megfogta a farkát és még él... :) Szóval furcsa... :O :)
Attól függ, az ember mit szeretne. Ragaszkodik-e egy fajtához, vagy nem, és "csak" egy házi kedvencet szeretne. Nekem a kutyáim tenyésztőtől vannak, az egyik macskát menhelyről hoztuk.
Menhelyről állatot elhozni nagyon szép dolog. Tapasztalatom szerint a menhelyes állatok a beltenyészet elkerülése miatt genetikailag egészségesebbek, szívósabbak.
Menhely! :)))
Magyarországon kevés tenyésztő van, inkább szaporítókkal van tele hazánk. :(((
Meg a tenyésztők megfizethetetlenek!
Ők meg nem néznek se embert, se istent, csak sok kölyök legyen és lóvé...:(((
Ti mit gondoltok? Honnan érdemesebb kutyát/cicát venni? Menhelyről vagy tenyésztőtől?
Szerény véleményem szerint menhelyről elhozni egy kisállatot sokkal szebb dolog. Már maga a tudat, hogy segítesz egy kisállaton, akire lehet a halál várna, ha te nem lennél. Én szeptemberben hoztam ki életem első kiskutyáját a menhelyről. Egy nagyon csodálatos kicsi blöki. Imádnivaló, szeretetéhes és nagyon hálás állat. Mai napig látom a szemeiben azt a csillogást és hálát, amiért kihoztam a menhelyről.
Érdekel valakit a kutyusom? Tegyek be képet?:)
További ajánlott fórumok:
- Kezdő cicásnak mit ajánlanál. Honnan vegyen cicát? Menhely, tenyésztő? Milyen kezdő csomag kell a cicákhoz?
- Vásárolnátok tenyésztőtől, kennelből kiskutyát?
- Gerjedek a kutyám tenyésztőjére, aki amúgy 20 évvel...
- Állattenyésztő vagy szaporító?
- Kutyavásárlásnál milyen feltétel köthető ki garanciaként a tenyésztővel?
- Drótszőrű foxi tenyésztő Győrben vagy úgy 50 km-es körzetben?