Mélyvénás trombózis után (beszélgetés)
Párod és a gyerekek hogy bírják a távolléted? Nagyon hiányozhatsz már nekik. Tudsz velük beszélni telefonon?
Én is tapasztaltam hogy sajnos nem tájékoztatják a beteget kellőképpen az egészsége érdekében. Aki nem orvosikörökben forog nem tudja mit kell csinálni a megfelelő gyógyulása érdekében. Nem minden doki lelkiismeretes sajnos! Hiába jók a magyar orvosok. Engem anno az ügyeletes doki úgy kezelt mint egy kutyát mikor missed ab-ra kellett mennem. Egybe vett az abortuszosokkal. Gáz volt!
Gyors testi és lelki felépülést neked! Utálatos ez a trombózis!
Azt mondta az orvos sajnos 4 nap alatt ne várjunk csodát sajnos ehez idő kell ugyhogy meg kell hogy csinàlják a műtétet különben ki futunk az időböl irok ha megtudom mikor lesz a műtét
Sziasztok ma volt megint ultrahang szerda óta sajnos nagyon szàmotteveg nem.változott a hejzet de a héten megcsinálják az abortuszt azt meg nem.tudom melyik nap talán ma este vizitkor kiderül nagyon szeretnék túl lenni rajta es nagyon remélem hogy minden rendben lesz
Bizony nem minden orvos ért sokat az adott területhez, vagy csak egyszerűen nincs kedve a beteget tájékoztatni róla.
Anno nekem is egy fiatal lelkes orvos sokkal többet segített mint a saját kijelölt kezelőorvosom, aki viszont várta a pénzt.
De most már legalább ez utóbbi tényező talán kiesett.
Igen nekem is mondta az orvos hogy a gyerekeket is ki kell vizsgálni mindenkeppen de azt hiszem ez is korhoz van kötve majd pontosabban utána kérdezek a dolgoknak sajnos az itteni belgyógyaszom nem avatt ve semmibe nem.mond semmit többet tudok a nőgyógyászomtól mint tőle ugyhogy ha kimegyek nagyon gyorsan keressnem.kell egy szakit aki ért a dolgokhoz egy hematologust es egy érsebészt aki normàlisan elmondja a dolgokat
Már egy jó pár éve nem használom a harisnyát. Visszereim vannak azon a lábon ahol a trombózis van. Nincs ki zárva műteni kéne.
Igen, erre én is gondoltam hogy majd a gyerekeknél sem ártana ilyen vizsgálat.
Én sok év után is használom megerőltetőbb kerékpározás esetén, vagy ha egy helyben kell sokáig ácsorogni. (hogy a vénák ne teljenek túl)
Mindenképpen a kor előrehaladtával jönnek elő a genetikai gondokból adódó betegségek.
És így a gyerekeket sem árt majd ilyen jellegű vizsgálatra küldeni, de fiatalon még nem szokott problémát okozni.
Akkor neked így csak altatás lesz.
Jaa értem akkor igen azert kellet neked en hálistenek ebből kimaradok nekem nem raknak fel tágítót mert én ugye már szültem 3 szor rendesen de nagyon félek mi lesz jó lenne már túl lenni rajta
Ja, én császárral szültem és ezért kellett felrakni, bár az elején szerintem úgy voltak vele tágító nélkül is meg tudnak műteni.
Mindenkinek raknak fel tágítót. Nekem először nem raktak fel (elfelejtették). Műtétkor jöttek rá. Nekem az altatásban. Ment. Egész este nem tudtam aludni a fájdalomtól. Másnap csinálták a műtétet.
Neked hogy hogy raktak fel tágítot amikor volt az abortuszod ? Azt nem.csak akkor szokták ha 1 baba vagyis ha meg valaki nem.szült ?
Igen gondolom ezt majd akkor fogják mondani ha kimehetek már a korházból eddig meg nem nagyon mondtak semmit csak annyit hogy syncumarra fogják átàllítani az inekciót abortusz után
Egy darabig biztos hogy a harisnya kelleni fog. 2-3 év. Bár szerintem ez embere válogatja.
Hat azert probálgatok már egyre többet sétálgatni de óvatosan mert mar nagyon nem tudok feküdni vagy csak ücsörgök az ágy szélén felpocolt lábbal minimálisan a terdem estére minta kicsit nagyobb lenne de nem olyan veszes reggel az az első amikor felkellek felveszem a harisnyát és megcsinálom a vénatornát kb 10 perc atmozgatom a lábaimat. Este veszem csak le a harisnyát 7 8 óra körül.
Ezek szerint nem terheled meg nagyon a lábad. Nekem egy darabig dagadt. Sőt a nagy melegben ha nagyon megterhelem a bokám kicsit megdagad.
Nem dagadni nem.dagad hál isten hat már egyáltalán nem olyan vészes fajdogál meg néha de mar egyre jobb a hejzet nagyon várom már a jövő hetet mit fognak mondani mikor lesz műtét stb stb nagyon szeretnék már húsvétra otthon lenni:(
Most hogy van a lábad? Fáj, dagad? Mennyire megy a séta?
Igen nálam is ugyanígy van 3 gyönyörű gyermekem van es egyik terhességem alatt sem volt ilyen problémám :(
Azt hiszem én annyit nem vártam. Elmentem a házi orvoshoz és kértem ezt speciális vérvizsgálatot (elfelejtettem hogy hívják) és ebből derült ki mi is a probléma. Röhej hogy hamarabb miért nem tudtam róla? Két terhességet kihordtam minden gond nélkül. Miért pont a 3. terhességnél jött elő a gond? Érdekes. Gondoltam biztos még fiatal voltam és nem okozott problémát.
Igen sajnos :( ez nagyon hosszú de muszáj kibírni mar ugy vagyok vele hogy nem lesz sok jövöhéten már csak lesz valami :) nem nem mondtak semmit mitől lehet szerintem ez majd csak a genetika vizsgálat során fog kiderülni vervételen vagy nem tudom de azt meg nem tudják megcsinálni majd fél 1 ev múlva
Jó hosszúra sikeredett a bent lét. Nehéz lehet most neked ennyit távol lenni a családodtól. Tudod már mi az oka a trombózisnak? Mondtak vmit az orvosok?
Sajnos nem amig nem lesz meg a műtet addig nem mehetek haza de ha már az megvan gyógyszerbeàllítás es ha minden oké akkor mehetek nagyon remélen jövöhéten lesz már valami
Ilyen ez. Lassan, de javul. Csak bírja kívárni az ember!
Újabb trombózis vérhigítás mellett nem is tudom hogy alakulhatna ki. De mondjuk a korábbi még esetleg elmozdulhat.
De milyen jó lesz majd otthon, ha végre haza mehetsz! A karantén már kész élmény lesz. 😉
A család hogy viseli a hiányodat?
Szia! Jó hogy jelentkeztél! Igen, ez így még rizikós a műtét. Addig haza se engednek? Biztos eleged van a kórházból.
Sziasztok tegnap volt csak ultrahangom mert a hosszú hetvége miatt elhalasztották hat nagyjából mindenhol visszatert az áramlás egyedül a combomba részleges meg hol van hol nincs szóval javulgat a helyzet a belgyógyász azt mondja hogy ő már megcsinàlnà a műtétet a nőgyógyom meg nem.mondta hogy ő még vár ő inkább óvatos azt mondta ebbe a hónapba mindenképpen megkell csinálni marc 31 ig de jó lenne ha visszajönne mindenhol az áramlas nehogy ujabb trombozisom legyen ugyhogy még mindig várunk jövöhéten megint ultrahang
További ajánlott fórumok: