Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Melyik lisztet használjátok? fórum

Melyik lisztet használjátok? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
143. klarika5 (válaszként erre: 141. - 12d083b51b)
2016. júl. 12. 08:44
Igaz. A só is megteszi.
142. klarika5 (válaszként erre: 133. - 328e1b30ab)
2016. júl. 12. 08:43
Az a baj, hogy a paradicsommal óvatosan kell bánnom. Nekem is okoz problémákat. Tavasszal szeretem, de mikor a kertünkben is van, öklömnyi nagy, lédús, azt már nem kívánom meg.Mondja is a férjem, hogy a jó hazai az már nem is érdekel.Szoktam ivólevet készíteni, ízesítve is, de mindig gyomorégéssel jár együtt.Így a töltött paprika, lecsó is csak módjával. De nyers formáját valóban nem próbáltam. Talán megoldás lesz.
141. 12d083b51b (válaszként erre: 136. - Klarika5)
2016. júl. 12. 08:42

Oké, köszi a tanácsot Klárika!

De igen, van leveskockám, bár nem sokszor szoktam ilyesmit használni, alapjaiban a tartósító-szeres cuccoktól idegenkedek. De esetenként 1-1 kocka még oké, ezért is tartok itthon, "vészhelyzet" esetére!


Most szelem a káposztát, a karfiolt, pucolom a zöldségeket, stb. stb.

Oké, majd írom, hogy mi lett belőle! :))

140. 328e1b30ab (válaszként erre: 139. - 12d083b51b)
2016. júl. 12. 08:41

Abbahagynád a kötözködést végre? Nagyon alpári.

De ha folytatni szeretnéd, akkor idézd a hozzászólásaimból, amit eddig állítottál! Azaz:

-Hol "ordibáltam"?

-Hol írtam, hogy "folyton" paradicsomot kell enni?

-Hol írtam, hogy "csak én eszem" nyers paradicsomot?


Nekem nincs kedvem a nevetséges játékaidhoz tovább. Használj valaki olyant boxzsáknak, akinek olyan rossz az élete, hogy ezt szórakoztatónak tartja. Rólam meg szállj le, többedik napja ezt csinálod, elegem van belőled.

139. 12d083b51b (válaszként erre: 135. - 328e1b30ab)
2016. júl. 12. 08:37

Ja, azt mondod, hogy nyers paradicsom?

És miből gondolod, hogy csak te eszel nyers paradicsomot?


De akkor sem lehet egész nyáron azon élni, ugyanúgy mint a majonézzel leöntött főtt tojást sem.

Egyébként a főtt tojás tökéletes fehérje forrás, mellé az alma + uborka is tele van sokféle vitaminnal. És természetesen lehűtve az egész, tökéles frissítő a 37 fokban!

138. 328e1b30ab (válaszként erre: 136. - Klarika5)
2016. júl. 12. 08:36
Nem lehet delikáttal ízesíteni! Semmit! Most mégy át egy életmódváltáson, egészségeseket akarsz enni, epéd már nincs, hasnyálmirigy gyulladásod meg volt, és delikát? :)
137. klarika5 (válaszként erre: 132. - 12d083b51b)
2016. júl. 12. 08:35
Feljegyeztem. Hasonlókat szoktam csinálni. Mindent bele saláta: abba még kukorica, kevés főtt, aprószemű kagylótészta is megy. De az alma+uborka csodát tesz:)
136. klarika5 (válaszként erre: 131. - 12d083b51b)
2016. júl. 12. 08:32
Csak tanácsolom, hogy elég fél liter vízhez egy csomag zselatinpor. Nem tudom, de nekem kocsonyás lett.Ha nincs erőleveskocka, lehet delikáttal is ízesíteni. Majd írd meg, hogy sikerült:)!
135. 328e1b30ab (válaszként erre: 134. - 12d083b51b)
2016. júl. 12. 08:17

A gazpacho nyers, nem főtt.


Örökké sem kell azt enni, viszont kíméletesebb, mint a majonézzel leöntött főtt tojás, pláne 37 fokban. Persze, kinek mit bír a gyomra.

134. 12d083b51b (válaszként erre: 133. - 328e1b30ab)
2016. júl. 12. 08:13

Szeretem a paradicsomot, de leginkább csak nyersen, ahogyan a tőről leszedjük.

Az is igaz, hogy nem mindenkinek a gyomra bírja, hogy örökké paradicsomot egyen, a paradicsomnak is van egy kis gyomorsav-termelő hatása, túlzásba esni ezzel sem szabad, ugyanúgy mint bármi mással sem.

De köszi a beírásod, így legalább most utána néztem a google-ban, miről is beszélsz.

Mindig van a hűtőmben nyers paradicsom, karikára szelve, hideg vacsorához imádom.

133. 328e1b30ab (válaszként erre: 129. - Klarika5)
2016. júl. 12. 07:50
Nem tudom eleget ajánlani kánikulára: gazpacho! Még főzni sem kell, csupa íz, élet, egészség.
2016. júl. 12. 06:44

Esetleg akit érdekel, leírom a tartáros hideg vegyes salátámat:

- 2 db. alma nyersen kockára vágva

- 4 db. főtt tojás kockára vágva

- 3-4 db. ecetes uborka szeletelve, vagy kb. 8-10 cm kígyó uborka kockára


Ezeket összerakni, tartárral leöntve, minimum 3-4 órát érjen össze a hűtőben.

Ezzel a mennyiséggel az 1 literes jénaim lesz tele, tökéletes nasi, de akár főételnek is jó.

2016. júl. 12. 06:40

Klarika köszönöm!

Éppen ma akartam egy ilyen vegyes zöldséglevest = mindent bele amit a nyuszi megeszik. Karfiol, kel.káp, répa-gyökér. Van itthon egy doboz borsó, és a tegnap összedobott tartáros vegyes hideg-salátából maradt egy kis ecetes uborkám. Van tojásom is, és 2 csomag zselatinom.


Ez így pont jó. Összefőzöm a levesnek való zöldségeket, és abból szedek ki és főtt tojással, borsóval, uborkával, zselatinnal délutánra már készen is lesz a nasi!

Nagyon köszönöm még egyszer! Legyen szép napod.:)

130. klarika5 (válaszként erre: 128. - Klarika5)
2016. júl. 11. 18:20
Ja, és a recept nem írta, ki is felejtettem, de legközelebb csinos kis ecetesuborka karikákat teszek bele. Nagyon igényli a kis savanykás ízt, ha boltban veszem, abban mindig volt:)
2016. júl. 11. 18:16
Ja, friss zöldséggel lenne az igazi így nyáridőben, és akkor azt teszel bele, amit akarsz. Ebben csak sárgarépa és borsó/rengeteg/volt. Én brokkolit, karfiolt raktam volna bele. Lusta vagyok, beszerzek egy csomó fagyasztott cuccot pl a Family Frost-tól, s nem kell pepecselni a tisztítással.De nyáron luxus.
128. klarika5 (válaszként erre: 111. - 12d083b51b)
2016. júl. 11. 18:12
Egyszer csináltam még, most megtaláltam a receptjeim között. Megfőztem egy zacsi kb 25 deka vegyeszöldséget - de nem tettem mindet a salátába. Egy maréknyi konzervgombát felapróztam,három sonkaszeletet is kis kockákra vágtam. Két tojást főztem - de végül egyet is elégnek ítéltem, felkarikáztam.Egy fél liter vízben egy erőleves kockát felfőztem. Lehűtöttem. Akkor egy zacskó háztartási zselatinport elkevertem benne. 10 teáskanállal ajánlotta a recept, de egy zacsiban nincs ennyi, viszont nem volt itthon több. Felforrósítottam, de nem szabad forralni, mert elveszíti a zselésítő hatását. Egy jénaiban elrendeztem a zugehört, csak ott bénáztam el, hogy a tojáskarikákat a tál aljára kellett volna, hogy amikor kiborítod, akkor a tetejére kerüljön. Hát, tanultam belőle. Mikor ráöntöttem, akkor folyt, én is azt hittem, nem lesz gusztusom a kanalazáshoz. De kb fél óra hűtés után már rezgett. Nekem ízlett, a férjem szerint semmi különleges és sósabb is lehetett volna. Nekem sok volt benne a borsó, így az arányon változtatni fogok, meg pulykacomb darabkákkal fogom dúsítani. Már délelőtt elfogyott:)
127. klarika5 (válaszként erre: 118. - 328e1b30ab)
2016. júl. 11. 17:58
MÁR nincs, egy hasnyálmirigy gyulladás után kiszedték, de az érzékenység megmaradt. Kordában lehetne tartani, de a rossz szokástól nehezen tudok elszakadni: sokfélét a gyomornak, aztán éjszaka nem tud velük mit kezdeni.
126. 328e1b30ab (válaszként erre: 124. - Klingy 15)
2016. júl. 11. 16:52
Nem egyszerű folyamat, de hamarosan beleszoktok, meglátod! :)
125. 12d083b51b (válaszként erre: 122. - Arón1)
2016. júl. 11. 16:07

A Glükonont én sem tudtam megszokni, pedig kb. 30 évig az volt otthon, attól kezdve, hogy édesanyánk cukros lett Szerintem is borzalmas íze van, a Sacharint még csak elfogadtam, a reggeli kávémat azóta is pöttyintőssel iszom, (Süssina, vagy egyéb hasonlót, mikor mit kapok).


A Steviáról én is jókat hallottam. Igaz, hogy drágább, de aki csak kb. fél évente akar valami édes sütit, akármit is enni, mint én is, gondolom egy adag jó ideig kitart.

124. Klingy 15 (válaszként erre: 117. - 328e1b30ab)
2016. júl. 11. 15:38
Köszi,kaptam steviás befőző cukrot,és gyorsan el is készítettem az uborkát.Ez most ilyen próba-szerencse.Olvastam,hogy javasoltál különböző édesítőket használatra,csak most olyan hirtelen jött ez az egész változás,hogy még nem tudok mindent kipróbálni,majd szépen,fokozatosan.Egyébként még a családtagom is tartja magát az orvosa által javasolt steviához.Köszi a segítséget,folyamatosan tanuljuk az új dolgokat.
123. 328e1b30ab (válaszként erre: 122. - Arón1)
2016. júl. 11. 15:18
Hááát ... elhiszem, hogy te nem szereted. Én meg egyszerűen nem mondom meg senkinek, hogy mivel készült az adott étel. Még soha, senkinek nem tűnt fel, az elmúlt tizenvalahány év alatt.
122. Arón1 (válaszként erre: 120. - 328e1b30ab)
2016. júl. 11. 13:47
Aha, de borzaszto ize van
121. 328e1b30ab (válaszként erre: 95. - 12d083b51b)
2016. júl. 11. 09:53
Senki nem "ordított", kikérem magamnak.
120. 328e1b30ab (válaszként erre: 99. - Arón1)
2016. júl. 11. 09:52
De a Glükonon pl. harmadába kerü.
119. 328e1b30ab (válaszként erre: 105. - 12d083b51b)
2016. júl. 11. 09:51
A kenyérrel semmi baj, ha naponta maximum egy szeletet eszel belőle, és nem felfújt, fehér lisztes izé. Nem kel állandóan kenyeret enni ... Minek, ha van rendes étel is, miért kellene tömítőanyaggal jól lakni? :)
118. 328e1b30ab (válaszként erre: 106. - Klarika5)
2016. júl. 11. 09:50
Nincs neked epeköved?
117. 328e1b30ab (válaszként erre: 113. - Klingy 15)
2016. júl. 11. 09:49
Ha dunsztos vagy tartósítószeres, akkor csak nyugodtan. Én eddig Süssinával tettem le savanyúságot cukorbetegnek.
116. Klingy 15 (válaszként erre: 114. - 12d083b51b)
2016. júl. 11. 09:30
Köszi,ezt még nem néztem,de majd keresgélek, szétnézek az Updatek között is,csak igazából azért kérdeztem,mert szeretem azokat a recepteket,amit már többször próbált valaki,és leírja a tapasztalatait.
115. 12d083b51b (válaszként erre: 113. - Klingy 15)
2016. júl. 11. 07:47
Ja, bocsi! Helyhiány miatt nem szoktam elrakni semmi ilyesmit, ezért nem a konkrét választ írtam. :))
2016. júl. 11. 07:46
A "Nóri mindenmentes konyhája" oldalon nézted?
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook