Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

6421. Imisz (válaszként erre: 6417. - Boboke56)
2010. okt. 7. 15:15

Engem Pécsen műtöttek. Nekem is "csak" vérzészavaraim voltak meg 2 kicsi mióma 23mm és 30mm körüliek, a harmadik a méhszájon éppen születőben volt. Így fejezte ki magát a doki.

És igen előtte évente kaparás de csak 2x. Most szeptemberben lett volna a 3.-ik, amikoris észrevette ezt a születőben lévő miómát (aug.eleji hüvelyi UH-n még nem volt) így a kaparás elmaradt, helyette 2 nappal később a méheltávolítás.

Nem bánom, tudtam, hogy ez lesz a vége nem kerülhetem el. Így legalább nem volt ideje megnőni egyiknek sem. És nagyon remélem, hogy az évi 1x-i rákszűrésen kívül nem kell már nőgyógyásszal találkoznom:)Kicsit sok volt ez a 3 havi látogatás majdnem harmadik éve.

6420. boboke56 (válaszként erre: 6399. - Moncsina)
2010. okt. 7. 15:15

Kedves Moncsina!

Nagyon dicsérted az orvost aki Pesten műtött.

Ki ő és melyik kórházban voltál?

6419. boboke56 (válaszként erre: 6415. - Hédi67)
2010. okt. 7. 14:54

Kedves Hédi67!

Köszönöm a válaszod, lassanként kezdek megnyugodni.

6418. boboke56 (válaszként erre: 6416. - Imisz)
2010. okt. 7. 14:52
Téged hol műtöttek?
6417. boboke56 (válaszként erre: 6416. - Imisz)
2010. okt. 7. 14:50
A dokim a hasi műtétet javasolja.Nekem igazából "csak" vérzés zavaraim vannak.Évente van eü.kaparásom már 5.éve. Most azért döntöttünk a műtét mellet mert félő, hogy a következő szövettan esetleg nem lesz negatív. Édesanyám méhnyak rákban halt meg és én nem akarok kockáztatni. Tehát mondhatni ebben a pillanatban egészséges vagyok, de a végtelenségig nem lehet az eü.kaparásokat sem csinálni. Azt mondja a dokim, hogy az 5.-nél már indokolt a műtét.
6416. Imisz (válaszként erre: 6414. - Boboke56)
2010. okt. 7. 13:52

Én 2 dokit is megkérdeztem + van egy műtősnő barátnőm (nőgyógyászati műtősnő) és mindhárman azt mondták, hogy mindent látnak. Nem ugyanúgy mint hasi műtétnél, de mindent. Ezért is egyeztem bele a hüvelyibe. nem utolsó sorban pedig a fizikális gyógyulás sokkal gyorsabb, nincs vágás, varrat ami fájjon utána. Ezt csak azért írtam, hogy könnyebb legyen a döntés ami persze mindenképp rád marad és én tiszteletben is tartom. Meg persze vannak feltételei a hüvelyinek, pl. nem nagy mióma, megfelelően rugalmas hüvely és még nem tudom mi. Orvosod mit ajánl? Engem 1/2 2 körül toltak ki a műtőből és hajnali 4 körül már nem bírtam az ágyban lenni, muszáj volt felkelnem. Akkor zuhanyoztam. Nem volt túlságosan nehéz felkelni viszont nem gondoltam, hogy egy zuhanyzásban is el lehet fáradni:) Nővérkék nagyon készségesek voltak, ők vittek minden tisztálkodószereimet a zuhanyzóba. Nekem tényleg csak azt a pár lépést kellett megtenni.

műtét után -mikor már magamhoz is tértem- nem fájt annyira mint amire számítottam, igaz az infúzióba folyamatosan kaptam csillapítót. De tényleg óráról órára jobb, könnyebb.

Nem lesz gond, a hasi műtött szobatársam is csak akkor fogta a hasát mikor nevettünk:)

De kérdezz nyugodtan, mindenre válaszolunk.

6415. hédi67
2010. okt. 7. 12:06

Kedves boboke56

Nekem is hasi műtétem volt és második nap már zavartak zuhanyozni. Igaz kicsit lassan és a katéter és hüvelyi drén miatt körülményesebben, de ment egyedül, ahogy a wc-re járás is. Ha lassabban is és nehézkesebben is de el tudtam látni magamat, csak a hazamenetel utáni első napokban az ágyból felkelés ment rettenetes nehezen, mert sokkal alacsonyabb a saját ágyam, mint a kórházi. De amint kiszedték a varratokat, az is könnyebb lett.

Lányok milyen tapasztalatok van a hasizom gyakorlatokkal kapcsolatban? Most vagyok 8 hetes és finoman megpróbáltam, de ez még fáj. Pedig különben minden rendben lenne, kezdek ugyanolyan gyors lenni, mint régen.

6414. boboke56 (válaszként erre: 6413. - Marcsi316)
2010. okt. 7. 11:35

Szia!

Köszönöm a jó tanácsokat. Valóban megfordult a fejemben "buta" gondolat, de szerencsére nagyon hamar elmúlt. Igazából a műtét utáni napok izgatnak, mennyire fog fájni, mikor kell felkelni eltudom-e magamat látni, meg ilyesmi.

Úgy néz ki hasi műtétem lesz. A hüvelyen keresztül végzett műtéttel kapcsolatban pl olyan fentartásom van, hogy mindent jól lát-e az operáló orvos, nem vágná-e el a hugy vezetéket...

Szóval csupa ilyen "apróság" motoszkál bennem.

A műtéttől magától nem félek elaltatnak és kész...persze sarkítva.Jó ezeket a gondolatokat olyanokkal megosztani akik értik, mert szintén keresztül mentek ezen.

6413. Marcsi316
2010. okt. 7. 10:44

Szia!

2006-ban estem át a műtéten. Jó volt megszabadulni a katétertől. A műtét utáni hat hét nem volt valmi jó dolog, de én utána vissza is mentem dolgozni. Nem volt könnyű, de amíg dolgoztam nem arra gondoltam mi is történt velem. A hat hetet próbáld meg a pihenéssel tölteni. Attól, hogy ilyen műtéten esel át nem változik semmi. Biztos megfordul néhány "butus" gondolat benned. Én is így voltam vele. Ma már tudom, hogy butaság volt. Ugyanolyan értékű nő leszel mint előtte. Mindenképp szerezz be hasleszorítós alsóneműt. Kerüld a káposzta, borsó és társait. Keveset többször egyél. Amikor megoperálnak utána ha azt mondják felkelhetsz, tedd meg, nem lesz könnyű. De muszáj utána mozogni, a bélműködés miatt. Engem Bp-en operáltak. Ha szeretnél még kérdezni valamit szívesen válaszolok. Ne félj minden rendben lesz.

6412. boboke56 (válaszként erre: 6410. - Imisz)
2010. okt. 7. 10:07

Köszönöm, remélem van közöttünk valaki, akit Fehérváron műtöttek.

Minden segítség és tanács jól jön.

6411. Rezeda63 (válaszként erre: 6402. - 118e94af19)
2010. okt. 7. 10:01

Szia Katus!

Téged kiműtött Debrecenben? Engem is ott műtöttek, a Cifra doktor .

Üdv Rezeda

6410. Imisz
2010. okt. 7. 08:08

Szép napsütéses napot mindenkinek!

Ildikó, sajnos erről a találkáról lecsúsztál. Na majd legközelebb összehozzátok.

Neskee én csak a sajátomat tudom mondani, nekem csak katéter volt mert hüvelyi úton műtöttek. Ne félj tőle, azért a többségnek nem volt problémája vele. Amíg bent van nem fáj, a kiszedés nem kellemes de nem is fájdalmas. Épp kellemetlen egy kicsit.Műtét másnapján délelőtt vették ki.

Boboke, sajnos Székesfehérvárról nem tudok mit mondani.

Azért kérdezzetek nyugodtan, előbb utóbb jön valaki aki tud segíteni.

További szép napot: Szimi

6409. boboke56
2010. okt. 6. 23:02

Sziasztok!

Új vagyok közötettek. Novemberben lesz a műtétem.

"Mindent" kivesznek. Székesfehérváron műtenek.

Tud valaki valamit mondani a Hagymásy főorvosról?

6408. Neskee
2010. okt. 6. 21:46
én is a katétertől félek, pedig én hamar össze tudom szedni magam. Milyen csövek lesznek még behelyezve és meddig?
6407. Ildikó 67 (válaszként erre: 6392. - Marcsi 61)
2010. okt. 6. 19:05
Király!Szerda,19.03-kor olvastam ezt el.Nagyon ritkán jövök erre a fórumra.Tudod a barátoson eljutott volna hozzám ,így csak véletlen olvastam.Pedig de jó lett volna átmenni!:(:(:(
6406. a0aecda338 (válaszként erre: 6402. - 118e94af19)
2010. okt. 6. 16:42
Megnéztem az unokádat gyönyörű,igazi kis tündérnek látszik,nem csoda,hogy kihasználod az időt amikor Vele lehetsz.
6405. a0aecda338 (válaszként erre: 6404. - Imisz)
2010. okt. 6. 16:39

Nekem katéterrel nem volt semmi gubanc,viszont belázasodtam és 11 napot töltöttem bent.Akkor nagyon rosszul érintett a dolog,de utólag már látom,hogy jó helyen voltam.Ott véletlenül sem jutott az eszembe,hogy valamit dolgoznom kellene,kénytelen voltam pihenni.

Minden rosszban van valami jó!

Katus,azért csak óvatosan az egész napos jövés-menéssel.Vigyázz magadra,most még óvatosnak kell lenned.

6404. Imisz
2010. okt. 6. 16:14

Szia Katus!

Hát nem lehetett kellemes ez a katéteres dolog, de a lényeg, hogy rendbe jöttél. Nem lázasodtál be? Én attól paráztam, mert ha belázasodtam volna nem engednek haza. De szerencsére nem. A max 37,2 volt 1x.

Hát vigyázz magadra, nem kell még olyan sokat a kertben mászkálni. És vigyázz, meg ne fázz, az most nem jó a hólyagnak! Persze tudom, az unokának nem tud az ember nemet mondani, pedig most egy darabig muszáj. Pihenj sokat, nem baj ha a látogatókat ágyban fogadod, legalább látják, hogy nem kell sokáig maradni:)

2010. okt. 6. 16:04
Akatéterrel nekem is meggyűlt a bajom.Először nekem is kat.volt.Ki vették,nem ment,ujra be tették,azután kivették,sikerűlt a pisi.Délután már fetrengtem a fájdalomtól.A katétertől fertőzést kaptam.Tiszta vért pisiltem,pokoli hólyag fájdalommal járt.Antibiotikumot kaptam.De hogy katéterrel engedtek valakit haza,azért durva.Ezek a műtéti mellékhatások sokkal fájdalmasabbak,mint maga a seb.DE majd lassan gyogyulgatunk,és rendbe jön minden,bizakodunk.
2010. okt. 6. 15:45
Sziasztok!Köszönöm a jó kivánságokat.szeretnék pihenni,de ma is itt volt az unokám,most mentek el,bejártuk az egész kertet.Most már reggel óta fenn vagyok,de mostmár fáradtan.Elhűlve olvasom a műtéti tarifákat.Én Debrecenbe 20ezret adtam,de volt aki10ezret.De mindenki sajnálta még azt is.A nincsből az is sok.Miért kell előre megkérdezni?Majd adni utólag valamennyit.
2010. okt. 6. 13:00

Szia!Gyorsan túl leszel mindenen,de addig is gyere,és kérdezz,bármi eszedbe jut a műtéttel kapcsolatban,mindig lesz aki tud válaszolni.Ne zárj semmit magadba,jobb kibeszélni.

A várakozás nem könnyű,de hidd el utólag azt érzed,hogy milyen gyorsan eljött a nap.

Puszi:Timi

6400. Neskee
2010. okt. 6. 12:36
Üdvözlök mindenkit. Már egy pár hete olvasgatom a fórumot, nekem is meg van már az időpont október 26-án kell befeküdni hasi műtét, csecsemőfejnyi mióma. Javulást kívánom mindenkinek.
6399. Moncsina (válaszként erre: 6395. - 118e94af19)
2010. okt. 6. 08:03

Szia Katus!

Örülök, hogy vége. Pihenj sokat,olvass, tévézz, élvezd hogy nem kell csinálni semmit. Én olyan szép simára kivasalódtam, hogy irigykedett mindenki:)

Ha tudsz mesélj.

Puszi

6398. szofi99 (válaszként erre: 6395. - 118e94af19)
2010. okt. 6. 07:47

Szia !

Örülök hogy tulestél rajta, innentől már napról napra csak jobb lesz, majd meglátod :) Vigyázz magadra, és sok-sok pihenés :):) Puszi

6397. Imisz
2010. okt. 5. 21:15

Szia Katus!

Épp ma jutottál eszembe, vajon mi lehet veled? Örülök, hogy túlvagy a műtéten és ugy néz ki minden rendben. Ugye minden rendben? Most a pihenés a legfontosabb, lehetőleg semmit ne csinálj! Nagyon vigyázz magadra, kíméld magad. Ez a későbbiekben megtérül. Bár gondolom ugyis érzed. Remélem van segítséged a mindennapokban otthon.Most már napról napra csak jobb lesz.

Nagyon örülök, hogy újra itt vagy! Ha ugy érzed, írj majd.

szia: Szimi

2010. okt. 5. 20:22

Sziasztok,szia Zsuzsa!

Amíg teheted maradj otthon,bármennyire azt fogod érezni,hogy minden oké,a munka nagyon megterhelő lesz.Én 5 hetesen próbáltam meg dolgozni,nagyon nem ment.Azt hittem,haj,de kemény csaj vagyok,amikor már alig tudtam menni,minden lépésnél azt éreztem valami kiszakad Belőlem,hát megijedtem.Otthon feküdtem mint egy darab fa.Másnap is korábban haza kellett mennem,nem bírtam a kiképzést.Talán 8 hét után lettem teljes értékű,a munkában.

Adjál elég időt Magadnak,dolgozhatsz még eleget.

Puszi:Timi

2010. okt. 5. 19:43
Sziasztok kislányok!Ujra köztetek!Kész!Vége!Nagy megpróbáltatások után/emlékeztek?elhalasztották a műtétet/múlt hétfőn ujra elindultam,ott marasztaltak,kedden megműtöttek.Hosszanti hasi műtét volt.Tegnap,hétfőn jöttem haza.Nehezen indultam neki,irtam is,de mostmár örülök,hogy nemhátráltam meg.Az elmúlt hét a kinok kinjáról szólt,de mindig jobb lesz.Ma már hajfestés is volt,kikell nézni valahogy.Majd holnap elolvasom az irásokat,meg nézem ti hogyvagytok?Nehéz tovább itt ülnöm,puszi nektek.
6394. Imisz (válaszként erre: 6393. - Zsuzsanna1970)
2010. okt. 5. 12:32

Szia Zsuzsa!

Sajnos az idő nálunk is borongós, egy kicsit esett is.

Nekem még nem volt kontroll, pénteken voltam 4 hetes. Majd 6 hét után lesz, ahogy időt kapok a dokihoz. Melózni pedig csak novembertől megyek. Sajna munkanélküli vagyok, csak egy bútorboltba járok segíteni takarítani. Így ugye táppénzt sem kapok...de a főnököm nagyon rendes, meglátogatott, akkor beszéltük meg, hogy a 6 hétre ráhúzok még 2-őt biztos ami biztos alapon.

Ha úgy érzed folyik rólad a víz, inkább feküdj le. Én is csak apró dolgokat csináltam, de azt bírtam. Most már kiteregetek, a héten vasaltam is de a ruháskosarat még nem emelem fel. Na meg már főzök, stb. Fazékban vizet pl. vagy valakivel odarakatom vagy poharanként öntöm. Az emelés-tilalmat nagyon betartom, nem szeretném ha a szalagok amik most a hüvelyt tartják megnyúlnának.

A séta fontos de csak lassan emeld a mennyiséget. Én is a lakásban meg az udvaron kezdtem, aztán azt hittem megy ez nekem...2 hét után egy 800m-es utról örültem, hogy hazaértem. Azt hittem valamit beraktak és nem kivettek, úgy húzott. Most már megy ennél nagyobb távolság is de nem sietve.

Kérdezz csak nyugodtan, amire tudok válaszolok.

További szép napot és pihenj sokat!

Szimi

6393. zsuzsanna1970 (válaszként erre: 6389. - Imisz)
2010. okt. 5. 12:08

Gyönyörű szép napra virradtunk....! :) Csupa verőfényes napsütés! :))

Szeretnék sétálni egyet a kertben, de nem tehetem, hacsak nem ugrom bele egy hatalmas esőköpenybe, meg gumicsízmába.Jobb híján bent teszek-veszek, apró-cseprő dolgokat végzek el, de még így is néha folyik rólam a víz.Érdekes az emberi szervezet..... Kissé belepiszkálnak, és máris magad mögött hagyod a teherbírásod legjavát... :)))

Neked mikor volt az első kontrollvizsgálatod a műtét után?

Jaaaa, és mennyi idő után mehetsz vissza dolgozni?

Bocs, hogy mindig eszembe jut valami,de lépéselőnyben vagy, így mindent sokkal jobban tudsz! :))

6392. marcsi 61
2010. okt. 5. 10:01

Ildi hát Te is a gép előtt vagy??? de jó. ha lenne kedved akkor szerda déluátn átt ugorhatnál hozzám??? 3 ra jön a körmös csaj és utánna jót tudnánk dumcsizni de ha van kedved jöhetnél Te is 3ran és meg ismerhetnéd a körmös barátnömet is. nagyon ari Ő is.

pusz

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook