Megúszhatom a pótvizsgát? (beszélgetés)
Tényszerűen alatta van az összes átlag alatti érték.
Az átlag érték a normál besorolás.
Ilyen alapon ALATTa van az összes problémás érték. Közel alattinak és problémásnak titulálni egy 90es iQs embert azért túlzás.
69-től lefelé kezdődik a gond.
Ennyi voltam offtopic.
ehhh...
"Ami alatt már ugye közel"
85 felett normális... de naaaaagyon szerény képesség.
határeset (régen: retardált): 70-84 IQ
enyhén értelmi fogyatékos: 50-69 IQ
középsúlyosan értelmi fogyatékos: 35-49 IQ
súlyosan értelmi fogyatékos: 20-34 IQ
legsúlyosabb értelmi fogyatékos: 19 IQ, illetve az alatt.
Az átlagérték a 100. ez egyáltalán nem kiemelkedőteljesítmény, lévén az emberek nagyjából 70%-a 85 és 115 közt teljesít. Ez a normális sáv.
Nagyjából 85 alatt és 115 felett az emberek ugyanolyan %-a áll.
Magyarul 100-as intelligenciahányadossal könnyen levonható a következtetés, hogy 115 felett nevezhető okosnak az ember, 85 alatt pedig butának.
Következtetésképpen az emberek 15%-a nem okos.
IQ övezetek:
Értelmi fogyatékosság Súlyos: 0-25 idióta
Középsúlyos 26-50 imbecil
Enyhe 51-69 debil
Igen alacsony 70-79
Alacsony 80-89
Átlag 90-109
Átlag feletti 110-120
Magas 121-130
Igen magas 131-140
Extrém magas 141-
/Bevezetés a pszichológiába-jegyzet/
"95-ös intelligenciahányados egy kis elszántsággal és szorgalommal. Ami alatt már ugye közel a fogyatékos besorolás."
Tévedés. A 95-ös IQ nem fogyatékos szint.
Akkor a kedvedért: "Úgyhogy, aki manapság nem tud bármiből is legalább középszinten leérettségizni, az ássa el magát, és menjen el kukásnak. :)"
Ez azt jelenti,hogy aki nem tud leérettségizni,az ássa el magát.
Persze,hogy gimiben és szakközépben kell /lehet érettségizni és akkor meg is van a megfejtés.Aki nem oda jár,az nem fog érettségizni.Magyarul nem akar/nem tud,ezért nem lesz neki legalább középszintű érettségije és ennyi.Magyarul mindenki le van szólva,akinek nincs.
De úgyis kiforgatjátok a szavaimat.
Sziasztok!
Nem az én stílusom leállni vitázni.
Hát engem,akkor megismétlem,nem érdekel az alapműveltség.Tök mindegy,mi tartozik bele.
Én nem az alapján ítélem meg az embert,hogy tud e olvasni vagy sem.Ismerek olyat,aki nem tud.De soha nem vágtam hozzá,hogy ez alapműveltség,mert amúgy meg egy nagyon jó ember,aki közel áll hozzám.Nem hiszem,hogy kevesebbet ér nálam,mert nem végezte el az iskolát.Nem attól ember valaki,mert okos vagy sem.
Ugyanúgy tartom a véleményemet,hogy az érettségi nem minden.Ha valaki nem érettségizik,attól nem kevesebb a szememben.Akkor sem,ha nekikezd,de rájön,hogy nem megy és otthagyja a gimit.
Mert szerintem hatalmas hülyeség,hogy semmi elvárás nincs.Azért attól függetlenül,hogy nekem meg sem kottyant az érettségi,nem azt jelenti,hogy mindenkit lenézek,mert ma már ez alap.Amúgy akkor több millió ember hülye Magyarországon,mert nagyon soknak nem vagy csak éppen sikerül.Meg akkor a ti szemetekben az összes szakmunkás idézlek :"fogyatékos besorolás"?
Lehet tökre elbeszélünk egymás mellett,de a lényeg nekem az,hogy szerintetek hülye,akinek nincs érettségije én meg nem ezt gondolom.
Főnix egy szót nem írt arról,hogy gimnázium és szakközép.Ő azt írta,hogy aki nem tud a mai világban leérettségizni,az ássa el magát.
Nekem meg van az alapműveltségem,a másé meg tényleg nem érdekel,hogy nincs meg.És azért alakult ki ez a fogalom,mert egyesek elvárják,hogy ennek is meg kell lennie.
...ehhh, erről a mondatról külön akartam írni, de már nem teszem meg. :)
Azt hiszem én durvábban fogalmaztam volna :)
Azt azért én is durvának tartom, hogy ma érettségire készülő fiatalok nem tudnak folyamatosan olvasni (az én időmbe felső tagozatba nem engedték általános iskolában aki nem tudott olvasni) a szövegértésük a nullával egyenlő, olyan követelményeknek és ismereti szintnek nem tudnak megfelelni, amit anno általános iskolában vártak el.
Bizony én is azt mondom, aki a jelen követelményszint mellett nem tud leérettségizni, az ne is akarjon, mert sem mentalitásában, (buta lehet valaki, de hogy nem is küzd ellene az a legalja a dolgoknak) sem szellemi nívójában nem alkalmas arra, hogy az érettségi adta lehetőségeket megkapja.
Te szeretnél olyan alkalmazottat, aki papíron érettségivel rendelkezik, de olvasni, az olvasottakat értelmezni nem tudja, esetleg majd nem tud két háromjegyű számot fejben összeadni, vagy megjegyezni egy öt szavas mondatot három napig?
Akinek nincs képessége illetve belső ösztönzése arra, hogy egy ilyen silány színvonalú elvárásnak megfeleljen, mint a mostani érettségi szint, az ne akarjon tényleg érettségizni, az menjen olyan helyre dolgozni, éljen meg abból, amihez nem kell ez a minimális képesség/képzettség.
Menjen kukásnak, menjen segédmunkásnak, betanított munkásnak, cipőbolti árufeltöltőnek.
Tudom annak is nehéz bekerülni, mert diplomás emberek is jelentkeznek ilyen munkára. Ezért kell tanulni, hogy versenyben legyen.
Én is szívesebben alkalmaznék udvari segédmunkásnak diplomást, mint 8 általánost végzettet, mert ha összetalálkozik valakivel az udvaron legalább köszönni tudjon és értse meg, ha kérdeznek tőle valamit.
Ez, a mostani elvárás az érettségivel nagyjából arra jó, hogy látsszon belőle, hogy a minimális intelligenciával rendelkezik az illető, nem arra, hogy minőséget mutasson.
Nagyjából az a helyzet, hogy a mostani szinthez elegendő a 95-ös intelligenciahányados egy kis elszántsággal és szorgalommal. Ami alatt már ugye közel a fogyatékos besorolás.
".Az meg nem érdekel,hogy alapműveltség is kell."
Te meg ezzel mutatkoztál be gyönyörűen. Én értem, és osztom amit Főnix írt. Nem kell mindenkinek érettségi, de akkor ne koptassa a padot az ember olyan iskolában, ahol a záróvizsga az érettségi. Ha meg szakközépbe ment vagy gimnáziumba, akkor fogja fel, hogy ott az érettségi cél, és igen, ássa el magát, ha nem bírja ilyen gyarta követelmény mellett teljesíteni.
"aki manapság nem tud bármiből is legalább középszinten leérettségizni, az ássa el magát"
Most bemutatkoztál nagyon.Hogy lehet ilyet írni?Mondom eléggé felháborodva ezt úgy,hogy nekem is van érettségim és nem kettes egyik sem.
Biztos te is tanultál,én is és nagyon jó tanuló voltam,nem okozott gondot az érettségi.Ennek ellenére nem nézem le azt,akinek nincs.Tök mindegy,hogy miért nincs (azért mert nem megy neki a tanulás,vagy nem akar érettségizni),akkor sem ítélem el.Attól,hogy nem tudja a sok hülyeséget,amire soha nem is lesz szüksége,még nem kell elásnia a magát.Tök feleslegesnek tartottam a gimiben az anyag 90%-át,ugyanis soha semmire nem kell használnom.Az meg nem érdekel,hogy alapműveltség is kell.
Amióta világ a világ, mindig azt mondják a már nem tinik, hogy....- Úristen, ezek a mai fiatalok!!!!-
....aztán a rakoncátlan tini párév múlva, lecsendesedve tolja a gyermekét, dolgozik és ellátja mind azt a feladatot, amit annak idején a szülei tettek. Valószínű, amikor majd az ő gyereke lesz tini, benne is megfordul az "Úristen, ezek a mai fiatalok" szöveg. Ez így volt, van és lesz szerintem, amíg világ a világ.
Szia!
Azt tanácsolom Neked, hogy keress rá a neten az online matematikára. Ott addig kutass, amíg a mostani tudásodnak megfelelőt nem találsz. Vannak nagyon jópofa nagyon érthető, szájbarágós feladatok is.
A matek tudáshoz nagyon jó tanár is kell, aki eltudja magyarázni, ezt saját bőrömön megtapasztaltam.
Én azt tenném a helyedben, hogy odamennék a tanárhoz és véleményt kérnék tőle, hogy tudom gyenge vagyok nagyon, de a kedves tanárnő,tanár úr mit tudna javasolni, mert most döbbentem rá ez így mennyire nem jó nekem bla-bla-bla. Persze ehhez tényleg nem ártana, ha így éreznél.
Itt egy kincs előtted, ha esetleg nem is jut egy jó tanárra a nethez, ingyen fordulhatsz bármilyen tantárgyból. Nagy-nagy akarattal egy év alatt is csodákra lehetsz képes. Hajrá!!!!!! Húzz bele, ne másokért, magadért.Magadnak bizonyítsd be, hogy erős ember vagy, mert bizony ehhez kell erő, hogy leülj, tanulj és ne kifogásokat keress! Remélem elgondolkodsz rajta amit írtam. Sok sikert (önmagad felfedezéséhez is) !!!
Egyébként nincs is ezzel baj, hogy az ember életében egyszer-kétszer számára egy kissé "alantasabb" munkát végez. Sokakból hiányzik az alázat az élet iránt, nem becsülik mások munkáját, túl nagy arccal csapnak bele az életbe.
Én azt sem engedném, hogy valaki az iskolapadból kiesve egyből vezetői állást kapjon. Kijáratnám mindenkivel a szamárlétrát, akár úgy is, hogy 1-1 havonta léphet feljebb a legalsóbb szintekről. Jót tesz az ember jellemének egy kis fejlődés.