Megtartani vagy nem megtartani (beszélgetés)
Akkor mázlitok, mázlijuk van\volt.
Ezek szerint körzete válogatja...
Nekünk simán kiírta, csak az enyém utálta, így abbahagytuk.
A volt szomszéd csaj 3 éves korukig íratta fel, ki is írta neki.
Sajnos csak egy éves korig irják fel receptre a tápikat. ☹
Nálunk kellett volna, szopi kizárt volt ☹
Egy örökbaba anyukája
Én simán megcsináltam pár adagnyi tápszert előre, és melegítettük.
A hajnali első etetést általában vállalta a férjem, hogy aludhassak, és nyugodtabb voltam, hogy csak melegítenie kellett. Soha nem volt ebből probléma.
Nekem korába ám volt. Tényleg. Amúgy 36 hétre született gyereket már nem mondanak korababának.
Egyén, amennyit kíván. Az enyém szinte sosem evett annyit, amennyit a védőnő mondott. Én nem mertem éltenni hűtóbe, inkább kiöntöttem, jobb a biztonság alapon.
Amúgy ha kora tápszert kap, az lehet a túlzott éhség oka, az másképp bomlik. Ahogy eléri a normál súlyt és születési időt, érdemes lehet váltani újszülött tápszerrel, vagyis nekünk bejött a váltás. De gyerekek sem egyformák.
Ne viccelj már, korababa és nem automata.
5 ml épp egy kiskanálnyi talán. Nem mennyiség.
Lakasd jó bátran azzal a tápszerrel! (Mással még tényleg ne.)
Ne öntsd ki. Öntsd a következő adaghoz.
Addig a hűtőben gyönyörűen eláll.E Elég 1-2.-szer gyártani napjában.
A gyerekorvos nem számol utána, inkább örül, ha több fogy. Azért az látszik, hogy nem a szomszéd macskája kapja, hanem a babátok.
A gyerekorvos 3 éves korig ír ki tápszert receptre, ami így olcsóbb, mintha simán vennéd valamelyik hiperben. De neki még úgyis HA kell, mert kicsi még.
30 ml vízhez kell 1 kanál tápszer. 90-hez 3 kanál. Ha meghagy 10 ml-t mondjuk, mert csak 80-at eszik egy alkalommal, akkor gyakorlatilag etetésenként 1/3-ad kanalat spórolsz. Kb. 20 Ft. Ezért szerintem ne hallgasd, hogy sír.
Drága, de így sosem tudod meg, hogy mikor enne többet. Nem egyformán jelentkezik az étvágy, ill.az éhség.
A neki megfelelő mennyiség után jobban és többet is alszik. Bizonyos határokon belül ő döntse el, hogy jóllakott, ne ti. :)
Szépen fejlődik. :)
elhiszem hogy sajnálod kiönteni,de az jobb ha éhes?
inkább vesszen kárba 10ml,mint éhes legyen,és azért sirjon,
hidd el ők nagyon okosak,
alig mertem 75 re felvinni..
a kórházban szinte három naponta emelték..50ml volt akkor az adagja 3 óránként..de itthon van ugye szept 18. óta, és azóta fokozatosan emeltünk..pont hogy nem akarom túlterhelni..
Rockcica babája korababa volt, a 36, héten.
Idézem:
"2018.08.31.-én,14:12 perckor 1870 grammal 45 centivel a progicsászár helyett sürgősségivel megszületett a Töpörtyű kisfiam..."
Jobb arra törekedni, hogy maradjon egy pici az üvegben, minthogy levegőt nyeljen a végén.
Az étvágyuk sem egyforma. Egyszer kevesebbet, másszor többet szopiznak. Kiegyenlítődik, de a napi mennyiség fontos.
Régen rugalmasabbak voltunk. Amikor elernyedt a kezecskéje, jóllakott. :) Az anyatején még az időre sem kellett annyira figyelni, mert lebomlott az egyik étkezéstől a másikig. A tápszer nem olyan könnyen emésztődik, jobb kivárni a három órát és nem ráenni.
Szerintem biztosan tudod, de én úgy olvastam, hogy a napi adag általában testsúly kg-onként 150 gr, amit be kell szorozni az étkezések számával.
Pl.5x150=750/7=107 gr/adag hét étkezés esetében. 8 étkezésre osztva 94 gr/adag.
(Ha rosszul írtam volna, javítsatok ki.)
Nekem Petikém született 2,40dk 2,10dk volt mikor hazavittük,
6 hónapos korára utolérte a rendes súllyal születetteket,
Hú de sokat dolgoztam érte.
Most néztem meg, nekem a legkisebb kb. 2,5 hónaposan 5470 g volt, de ő 39. hétre született, és 3200 g-mal.
Pont addig tudtam csak szoptatni, de 1 hetes korától ki kellett egészítenem tápszerrel.
Attól is függ, hányszor eszik egy nap, mennyi az anyatej mellette.
hát ez az,inkább maradjon mint éhes maradjon,
én keveslem a 75-öt,
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megtartani egy férjet, ha tudod hogy van valakije?
- Te megtartanád a magzatot?
- Újévi fogadalom! Lefogyni s megtartani!
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Zsarolással megtartani valakit?
- Aura látást hogy lehet megtartani, illetve erősiteni?