Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Megszégyenített gyerekek és szülők. Mi a véleményetek? fórum

Megszégyenített gyerekek és szülők. Mi a véleményetek? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
71. nefis (válaszként erre: 70. - Bettibaba)
2006. szept. 29. 12:54

Egy olyan ember, akihez nem lehet bizalommal fordulni, az hiába ismeri a mondást, egyszerűen képtelen ahhoz tartani magát!

Ezt a történetet is azért írtam le, hogy az emberi kegyetlenség határtalan...nemcsak az oviban, vagy az általános iskolában próbálják meg (sokszor sajnos eredményesen) megalázni a gyerekeket a pedagógusok, hanem középfokú és felsőfokú (!) oktatási intézménykben is!

Ráadásul nem ritkán, hanem egyre sűrűbben!

Ha egy középiskolás vagy mégidősebb gyereknek megpróbál fellépni egy ilyen atrocitás ellen, akkor még nagyobbat kap vissza a gyermek. Elhúzzák a vizsgáin, sőt, ha megpróbál átmenni másik egyetemre/főiskolára, akkor egy-egy szép faxot vagy e-mailt küldenek róla a kilátásba helyezett oktatási intézmény tanulmányi osztályára...

Gusztustalan mennyi eszközt kapnak az aljaskodáshoz egyes emberek, akik azt hiszik Ők az atyaúristen, és mindenki más hülye!

Elnézést, de ez most kijött!

70. Bettibaba (válaszként erre: 69. - Nefis)
2006. szept. 29. 12:47
Hihetetlen...De azt a mondást sem ismeri,hogy:Ha nem tudsz segíteni,legalább ne árts! ????
69. nefis (válaszként erre: 68. - Bettibaba)
2006. szept. 29. 12:44
Főleg, hogy teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy mi a problémám, mert Ő volt az ifjúsági tanácsadó...azaz elvileg Ő tudott volna segíteni!
68. Bettibaba (válaszként erre: 66. - Nefis)
2006. szept. 29. 12:43

Pedagógus vs pedofil.

Tiszta horror,mit meg nem engednek maguknak.

67. Bettibaba (válaszként erre: 64. - Eee466847e)
2006. szept. 29. 12:41
Nincs mit megköszönnöd,így éteren keresztül nagyon megkedveltelek,és azért írtam le Neked a verset,mert tudtam,hogy nálad biztos pozitív fogadtatásra talál.
66. nefis
2006. szept. 29. 11:57

Ez az eset velem esett meg...

Volt gimiben egy történelem tanárunk még harmadikos korunkban (minden évben új töri és kémia tanárunk volt...). Alapvetően akkor annyira készen voltam lelkileg, idegileg, hogy minden kajálás arra ment el a szervezetemben, hogy legalább ne fogyjak el teljesen....emellett én alapvetően rendelkezem egy olyan génmódosulással, ami miatt keservesen tudok hízni... Többet eszek mint a párom (jelenleg 95 kg, és fizikai munkát is végez...).

lényeg, hogy akkor voltam vagy 40-42 kg.

Kedves tanárnéni beszólt a töri doga kellős közepén nekem, hogy: <b>"Te anorexiás! Ne puskázz!"</b>

Mindezt azért, mert kerestem egy zsebkendőt, mert ki akartam fújni az orrom!

Jelenleg is ott tanít a "hölgy"!!!

65. nefis (válaszként erre: 61. - Eee466847e)
2006. szept. 29. 11:52
húhh, ezt tényleg dúrva!
64. eee466847e (válaszként erre: 62. - Bettibaba)
2006. szept. 29. 11:49
OK! Várom és minden köszi!!!!
63. Icus (válaszként erre: 61. - Eee466847e)
2006. szept. 29. 11:46
Döbbenet!
62. Bettibaba (válaszként erre: 61. - Eee466847e)
2006. szept. 29. 11:32
Na,erre nem is találok szavakat...Majd ha megérik bennem,leírom.
61. eee466847e (válaszként erre: 58. - Fcf0c655e6)
2006. szept. 29. 11:30

Ennél volt egy durvább is, de nem akartam senkit ilyen történetekkel untatni. Mivel látom, hogy reagáltatok rá, hát ezt is leírom. Ez az eset a nagyobbik fiammal történt, komolyabb ügy lett belőle, pedig már 31-32 évvel ezelőtt történt. Balázs nem szerette és nem is bírta a kis gyomra a paradicsomos ételeket. Erről természetesen szóltunk mindenkinek az oviban.Ennek ellenére egy óvónő egyszerűen belenyomta a kis arcát a paradicsomlevesbe és üvöltötte a többi kicsi és a dadus előtt, hogy "Megeszed, mert különben nem kapsz tortát!"

A kisfiam megette, de nem a torta miatt, éjjel kihányta és elmesélte sírva a történteket. Olyan ügy lett belőle, akkor még a Tanács Oktatási osztályán tárgyalták, hogy az óvónőt egy hónap múlva elhelyezték onnan, de a kisfiam hónapokig lelkibeteg volt az eset miatt.

60. Icus
2006. szept. 28. 19:06

Hát, lányok íszonyatos amilyen történeteket írtok, velem hálisten nem történt még semmi ilyen.

De, ilyen neves história a mi ovodai csoportunkban is, történ, igaz az anyuka rá egy évre mesélte el amikor már iskolába jártak a gyerekeink. Ott is bíróságon volt már évek óta az űgy. Senki sem tudta a csoportban, hogy aki a kisfiúért jár az nem a vérszerinti apuka,

És a ballagási meghívóra ez a kedves "óvónéni" nem s szülő által kért vezeték nevet írta, hanem az akkor még hivatalosat.

Úgyhogy ők nem is voltak hajlandók felvenni a meghívókat, amin ez a drága óvónéni teljesen megsértődött. De nem eléggé, mert sajnos még mindig "óvódapedagógusként" dolgozik

59. gyöngyi (válaszként erre: 58. - Fcf0c655e6)
2006. szept. 28. 18:31
Szerencsére az ilyenek előbb-utóbb kikopnak. vagy megszűnik "alóluk a munkahelyük. Ha ilyenek a beosztottak a vezető sem lehet különb. egy idő után nem lesznek gyerekek. a mai világban már oda viszed a csemetédet, ahová akarod! Sok-sok iskola is azért szünt, szűnik meg, mert nincs gyerek, akit tanítsanak, a szülők a hallott és a személyes tapasztalatok alapján nem viszik oda a gyerekeiket. Megint jön a "nálunk bezzzeg.."duma, de az mi iskolánkban 26-28-as osztálylétszámok vannak. (Pedig nincs sok emeletes ház a környéken, ahol több gyerek lenne, idejönnek még vidékről is.)
58. fcf0c655e6 (válaszként erre: 49. - Eee466847e)
2006. szept. 28. 16:17

Hogy lehet valaki ennyire korlatolt????

Szegyen!

Ahogy elnezem, ez az ovono is elmehetne utcasepronek...

Jol tetted, hogy elvitted a kisfiad onnan, remek lepes volt!

B.K.

57. Bettibaba (válaszként erre: 56. - Eee466847e)
2006. szept. 28. 14:20
Dehogy tűntek el!Ebben a munkanélküli világban?Hova gondolsz!!!Most is sok embernek barna a nyelve,és a kéz-kezet mos is működik.
56. eee466847e (válaszként erre: 55. - Bettibaba)
2006. szept. 28. 14:13
A mai világban??!! Úgy hallottam, hogy már nem a kommunizmusban élünk. A csókosok már eltüntek! Bocsi, vicc volt!
55. Bettibaba (válaszként erre: 54. - Eee466847e)
2006. szept. 28. 11:37

Rengeteg szülői panasz van rá,de ismered a mondást:Aki Isten barátja,könnyen üdvözül.

Remek a hátszele.

54. eee466847e (válaszként erre: 53. - Bettibaba)
2006. szept. 28. 11:35
Ez a Maja banya mit keres még ott?
53. Bettibaba (válaszként erre: 52. - Eee466847e)
2006. szept. 28. 10:57
Nem tudom.De sokukra a kutyámat se bíznám rá...Egyszer meg elfelejtett szólni Szonja,hogy elfogyott a fogkréme az oviban,pedig a boltban is együtt voltunk.Vacsorára valót vettünk,meg a disznóölés reggelére vettem egy 2 literes bort,forraltbornak.(Meg ha nem annak vettem volna is...)Másnap a gyerek sírva jött haza,mert a Maja néni azt kérdezte tőle,hogy mi van,anyádnak borra van pénze,fogkrémre nincs?Mögöttünk állt a pénztárnál.Másnap reggel tőlem volt hangos az ovi,mondtam én ott mindent,csak jót nem.
52. eee466847e (válaszként erre: 51. - Bettibaba)
2006. szept. 28. 10:50
Jól tetted!!!! Szomorú, de hol van az ilyenekből a hivatástudat, a szeretet a tolerancia, megértés és még sorolhatnám. Milyen tesztek alapján mondják ki rájuk, hogy alkalmasak kis emberek nevelésére?
2006. szept. 28. 10:15

Óvodai történetből nálunk sincs hiány.

Mivel beleestünk a 180 napos határidőbe a kislányom születését illetően,az exférjem vezetéknevét kapta.Gulácsiként anyakönyvezték.De mi a mostani férjemmel úgy tanítottuk meg a nevét,hogy ő Mátyás Szonja Liliána,lévén a bíróságon már bennt voltak a papírok,és csak az ítéletre vártunk a nevét illetően.Szóltam is mindkét óvónőnek és a dadusnak is ez ügyben.Az egyik óvónő és a dadus vette az adást,a Maja néni nem.És amikor a kisbogár kikérte magának,hogy ő nem Gulácsi,hanem Mátyás,az óvónő válasza az volt:Te majd akkor leszel itt Mátyás,ha anyád hoz róla papírt!

Vittem neki,nem köszönte meg...

50. Bettibaba (válaszként erre: 49. - Eee466847e)
2006. szept. 28. 09:52
Az ilyenek miatt született meg a "pedagógus vs.pedofil" vicc!
2006. szept. 28. 09:51

A megszégyenítés más módja: Péter fiam ovis korában (még kis iskolásként is)nagyon gátlásos, lámpalázas, befeléforduló gyerek volt. Közös ünneplések előtt belázasodott, nem aludt, még, ha csak két szót kellett szólnia, vagy közösen énekeltek. Kértem az óvónőket, hogy nyilvánosan ne szerepeltessék, mert a kisfiúnak ez nem jó.

Következő ünnepségen kipenderült az óvónő középre és közölte a szülőkkel, vendégekkel, hogy P.Péter anyukája kérésére nem vesz részt a közös műsorban.

Két hét múlva kisfiam már másik oviban NEM szerepelt.

48. fcf0c655e6 (válaszként erre: 46. - Bettibaba)
2006. szept. 26. 19:34

koszonom.:)))

B.K.

47. petrikek (válaszként erre: 31. - Gyöngyi)
2006. szept. 26. 14:59

Nem biztos, hogy itt arra való apellálásról van szó, hogy úgyis kap enni a gyerek. Szerintem arról sem, hogy nem fontos, hogy a gyerek egyen. Nekünk szerencsére (még) jut ennivalóra, de én (egyszerűen, mert ilyen ember vagyok), szinte rendszeresen elfelejtem befizetni az ebédet a gyereknek, úgyanúgy, ahogy a telefonszámlát stb.(Még jó, hogy a boltból nem engednek ki fizetés nélkül). Tudom, hogy ez kellemetlen is lehet, de én egy ilyen feledékeny vagy akármilyen ember vagyok. Tudjátok az a típus, aki elfelejt hagymát venni a pörihez. Papírgyűjtésnél egy héttel előre kirakom az újságot, előző este pedig (ha nem felejtem el, de többnyire a gyerek szól) az ajtó elé rakom.

De az listaírást én is felháborítónak tartom, gondolom össze kellene fogni a szülőknek és felkeresni azt a makulátlan igazgatónőt, aki még soha sehol nem felejtett el semmit, vagy nem tartozott senkinek.

Bár azzal a gyerekkel is elbeszélgetnék, aki a "mi van nincs pénze anyádnak" dumát nyomja.

46. Bettibaba (válaszként erre: 45. - Fcf0c655e6)
2006. szept. 26. 12:20
Teljesen egyetértek veled,Baby Kitty.
45. fcf0c655e6 (válaszként erre: 25. - Bettibaba)
2006. szept. 21. 21:13

Velemenyem szerint, egy gyereket megszegyeniteni igen csunya dolog, csunyabb, mint egy felnottet. (az sem szep!) Egy gyerek egesz elete soran viselni fogja a kovetkezmenyeket,(tapasztalatbol beszelek), mig egy felnott; tobb ertelme leven, kepes ra, hogy elobb-utobb feldolgozza magaban, esetleg a megszegyenites pillanataban vissza is "vagjon".

Erre egy gyerek nem kepes, mivel az ertelmi kepessege meg nem eleg fejlett. Csak szegyenli magat, ami szornyu erzes egy gyerek szamara.

Ez a sztori inkabb az erzelmeiben sertette meg a gyereket, mint az ertelmeben, mivel ok meg nincsenek egeszen tisztaban a gyermek szemelyiseg-jogaival.

De, rovidre fogva, akarki tette ezt a gyerekkel, minden lelkiismeretfurdalas nelkul le tudnam vagni a ket kezet.Es akarki tette is, hogyan dolgozhat iskolaban, gyerekek kozott, ha nem ert a gyerekek nyelven? Mert nyilvan nem ert, ha kepes volt kitenni azt a papirt! Jobb volna, ha elmenne utcasepronek, ott nem kell senkit megerteni, es az intelligencia-hanyadosa ahhoz a munkahoz eleg is volna.

Koszonom, hogy meghallgattatok!

Kivanok szep napot, BK.

2006. szept. 20. 22:31
7 eves voltam, amikor apukam ujranosult. Attol fogva minden ejjel bepisiltem, volt, hogy tobbszor is. A neveloanyam reggel kitette az utcai keritesre a lepedomet, hogy hadd lassa mindenki, milyen rossz gyerek vagyok. Nem tudom leirni azt, hogy mit ereztem akkor, gyermekfejjel, de, ha barmelyik szomszed jott at egy kis "pletykara", azonnal lerohantam a pincebe, ott ultem a sotetben,sirtam, es borzasztoan szegyelltem magam, hogy olyan rossz gyerek vagyok...((((((((
43. Kovács (válaszként erre: 1. - Bettibaba)
2006. szept. 19. 22:02
Ha az aki kitette ezt a listát szintén rákerúlne egy hasonlóra, akkor elgondolkodna rajta, hogy mit tett másokkal. Na és mit akart ezzel elérni? Nem elég gond ,hogy nincs pénzúk, akkor még meg is kell ôket szégyeníteni?
2006. szept. 19. 18:17
Úgy gondolom,hogy amiről az előzőekben olvastam,teljes mértékben igaz.Sok jószívű konyhavezető segít az éppen éhes gyerekeken,de sok olyan eset van, ahol a szülők nem a valós anyagi helyzetük szerint várják el az ingyenes étkeztetést!Magam is találkoztam már fehér hollóval,olya szülővel, aki visszautasította a "járandóságát".Őszinte tisztelettel vettem tudomásul,hogy mégiscsak vannak még ilyen emberek.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook