Megharapta a kutya a gazdáját. Mit tegyek? (beszélgetés)
hmmm, ettől féltem , hogy ezt fogod tanácsolni. Sajnos azt kell hogy mondjam, szinte teljesen ki van zárva, hogy idegrendszerével lenne a gond. Mivel gyakran járok a mamához, pontosan tudom,hogy nem bánik vele jól. Nemrég szültett a kisfiam, és még annyit sem tudok hozzá járni mint eddig. Titkon tudom, hogy az lenne a megoldás, hogy el kell onnan vinni, ha tehetném elhoznám, de panelba nem hiszem hogy meglenne, főleg, hogy családi házhoz szokott. Azt hogy konkrétan bántalmazta-e azt nem tudom, de szerintem igen :( Egyszóval nem egyszerű az eset, mert mindig szerencsétlen állat a hibás, ami pl. kifejezetten zavar, sokszor lehülyézi, és tudom, hogy a kutya ezt érzi. Szóval majd a szívem szakad meg , de nem tudom mit csináljak.
Amikor kutyasuliba jártunk, akkor sem nekem kellett volna mennem - tudom - de nálam a tanultakat tökéletesen alkalmazza.
szia!
szerintem egy jó kutyaiskolába ha beadjátok pár nap bentlakásra a kutyust,megfogják tudni mondani nektek,hogy a kutya eredendően egresszív(pl idegrendszeri probléma)vagy valami külső hatás kell neki ahhoz,hogy ilyet tegyen mint a nagyiddal is.
Talán azt kéne megpróbálnod kifigyelni,hogy milyen a mamád viszonya a kutyával,de anélkül,hogy szolnál a nagyidnak,hogy szeretnéd ezt megnézni,mert akkor tudat alatt is másképp fog viselkedni a kutyával.
Nem feltételezek rosszat a nagyidról,tehát nem gondolom,hogy mondjuk valaha is megütötte a kutyát,bár mondtad,nem egy állatbarát tipus.De mivel a kutyának a gazdát kell a vezérnek,a őnöknek tekinteni,és mélységes bizalmat és tiszteletet is csak így tud táplálni a gazdi iránt,így ha mondjuk a nagyid tart a kutyától,azt a megérezheti a kutya akár a mamád hangjából is!Illetve az is lehet,hogy mivel nem nagy állatbarát,ezért mondjuk durvábban közeledik a kutyához,hirtelen mozdulatokkal köti meg,teszi rá a próázt,vagy egyszerűen közelít felé,és az a kutya aki nem kap elég szeretet,az ilyen mozdulatokra ösztönszerűen hevesebben reagál...
Tehát én azt tanácsolom,hogy előbb viddel szakemberhez,akik ha azt mondják,hogy ez nem idegrendszeri vagy egyéb veleszületett/hozott probléma,hanem a környezete hozta ki belőle,akkor el kell hozni nagyidtól,kivéve,ha a mamád megtud kicsit változni a kutyával szemben,bár ilyen idős korban ez már nem elvárható,meg szerintem nem is nagyon lehetséges...A kutyának sem jó,ha csak házörző ezsközként van kezelve,meg a nagyidnak sem jó,ha mégjobban kialakul benne egyfajta ellenszenv a kutyákkal konkrétan ezzel a pulival szemben.Biztos bután hangzik,de hidd el,nagyon érzékeny állatok a kutyák,megéreznek rengeteg mindent egy emberrel kapcsolatban...
További ajánlott fórumok:
- A kutya megharapta a gyereket, a gazdi meg agyonverte a kutyát....
- Megbolondult a kutyánk? Mit tegyek?
- Kutyások, szerintetek hogy történhet az, hogy a saját gazdáját megtámadja a kutya?
- Kutya gazdik, hogy döntsek, mit tegyek? Beteg a kutyám. :(
- A 9 éves kislányomat kicsit megharapta anyuék kutyája, kell neki tetanusz vagy még van a szervezetében védőanyag a kisgyerekkori oltásokból?
- Milyen tanácsokkal látnád el egy amerikai stafforrdsire kutya gazdáját?