Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások, szerintetek hogy történhet az, hogy a saját gazdáját megtámadja a kutya? fórum

Kutyások, szerintetek hogy történhet az, hogy a saját gazdáját megtámadja a kutya? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2012. febr. 25. 11:22
A kutyában tudatosítani kell , hogy a gazdi a falkavezér . Én nem vagyok híve annak , hogy ezt fizikális bántalmazás terén érjük el . Van erre nagyon sok jó módszer amivel a kutyában tudatosítani tudjuk ki az aki irányít . Az első ilyen lépés amikor haza viszünk egy kutyát az legyen kölyök vagy felnőtt soha nem öt engedem be először a kertbe vagy adott esetbe a lakásba . Mi előtt kinyitnám az ajtót leültettem és én megyek be először soha nem a kutya és amikor szólok neki akkor lépheti át a küszöböt . Amikor haza érkezem soha nem a kutyát üdvözlöm először hanem a családtagokat és miután levettem a kabátomat , akkor oda hívom magamhoz és megsimogatom . Ha valakit esetleg bővebben érdekelnek ezek a módszerek akkor folytatom . Sajnos azt tapasztalom, hogy mikor már a gazdik hozzám fordulnak addigra már annyira elharapózódik a helyzet ! Pedig olyan egyszerű módszerek vannak és ez mind megelőzhető lenne !
2009. febr. 6. 14:31

"a tetves "Gyurcsány" nem támogatja a srácot"


Ehhez már ész is kell!

104. s.Laca
2008. máj. 20. 20:04
"jajj most vettem észre kisfiam hoxájában vagyok ááá... cicaanya ott vannak képek kutyáimról! az az enyém :DD"
103. s.Laca
2008. máj. 20. 20:03

és nagyon hiányoznak sajnos mind sorba mentek el, dobim (pajzsmirigy és vérrákos volt 6 éves volt)

mamikutya 3éve itthon elalud örökre 15 éves volt ,lánya 2éve szélütést kapott és daganat volt a gyomrában ő Kittyikénk 14éves volt, és tavaj rottikám 9éves volt,ő van itthon,ő levittük elhamvasztatuk és haza hozztuk!neki agyszövet daganata volt és ugy tudtuk meg hogy egy biztonsági őr aki kiengedte a kutyáját és sacc.: 800m-re hagyta hogy koboroljon holott tudta támad mindenkire, sajnos össze találkozott a kutyámmal!

és kicsit ráfogott a fejére ,valami dog és labrador keverék lehetett a kutya, na mind1 2percig vérzett az orra és elállt!

1óra mulva trüszentett és minden véreslett rohantunk a dokihozz és elállitották neki, de a saját dokinhozz elmentünk és hát beindult a sejtképzödés mint kiderült 1harapás ás ezt tette a másik kutya!:(((( 2évig tünet mentes volt,és hirtelen beállt a meleg ,nem használt semmi neki :( havonta 100eft költöttem rá,de nem is adzta fel sosem!! de meg kellet hozznom a döntést már mikor 1hét alatt duplájára nőtt a daganat,megbevizesedet! aki volt a tv-ben az kisállat hamvasztos srác hozzá mentünkle!

azt a kegyeletet amit adot azt a megnyugvást azt ,ááá... oda adta a gyertyát amit égetett a kutyámért ő külön gyujtott nem dobta beéle bele helyezték és ott maradhatunk!

senki nem tudja és nem érti meg és hozzá teszem a tetves "Gyurcsány" nem támogatja a srácot ,undorió!!!!!!!

remélem sikerül a többi kegyetlen hamvasztóst legyőznie és utjukba állni!

mert azok nem emberek !!!!!


többi három anyukám tesója kertében van.


nekem nem lesz több kutyám azt amin végig mentünk küzdöttünk a pénz sosem számitott! nem birnám ki már családom sem!

102. s.Laca
2008. máj. 20. 19:40

génektől függ, de attól még kutya mert megmorog oda kap, meg kell szidni, elküldeni magunktól stb...

rottweilerem volt és hát engem ugy döntöt birtokol, de ez 3óránál tovább nem tartottneki mert párom csak pofont adott neki! és rájött nem birtokolhat semit és senkit ,inenstől világ legggg édesebb maflább kutyája let (nyugodjék békében )


de amugy a dobim is birtokolni akkart ,ő azt csinálta hogy befeküdt valakivel szemben ,vagy az illető őlébe (kikönyörögte!) és ha fel akkart álln iaz illető bele vicsorgott a képébe,és csak én tudtam bárki öléböl elhozzni :DDDDDDD

vicces de,ahogy az illető meg gondolta magát ,letette a fejét :D

érdekes mert sem a rottival sem a dobimmal nem tudtam feljönni egy liftbe egy férfiva lsem!!!!!

:DDDDDDD (ő is nyugodjék békébe)

101. Healp
2008. máj. 10. 22:08

Csak úgy magától nem támad egy kutya!!

És ha egy ártatlan sétáló emberre kutya támaad az azért van mert az előző gazda aki,valószínűleg rosszul bánt vele az tette ilyenné a kutyát!Elég összezavarodott,félős kutyának elég ha egy ember valamilyen szögben megemeli a kezét,az már már eszébe jutathat egy rossz emléket a kutyának,pl megijesztették annó vagy megütötték és ezért támad.Szóval mindig az ember hibás egy kutyaharapásért.Aki mást próbál bízonyítani az egyetlen állatot se ismer és nem gondolkodik logikusan...

100. bede4c43e8 (válaszként erre: 94. - Tímea08)
2008. máj. 9. 15:05

Lehet én vagyok értetlen, de pl. az első cikkben hol van az leírva, hogy szánt szándékkal, direkt támad a kutya csak úgy magától? (a második link nem működik.


A kutyatámadások 95-98%-ában az ember a hibás, rossz nevelés, elhanyagolás, kutyával való nem foglalkozás, stb. Ebbe a körbe tartozik az is, hogyha idegileg sérült a kutya, akkor elgondolkozik-e azon, hogy vállalja a kockázatot, hogy esetleg megvadul az eb, avagy elaltatattja.

A fennmaradó százalékban a kutya beteg, de ez nem azt jelenti, hogy ezért ő a hibás, simán visszavezethető pl. arra, hogy fiatal szülőktől született, vagy beltenyészet. Ergo ezért sem az állat a felelős! Természetesen más oka is lehet, öregkori elhülyülés (nem tudom szebben fogalmazni). De a fiatalkori agresszivitás általában nevelésbeli probléma, ha mégsem, akkor a fent említett rossz gének.


Azért kíváncsi vagyok, hogy melyik részét tartod a működő linkből annak, amikor a kutya hibás!

Annyit még érdemes tudni, hogy vadálatból lett szelidítve, konkrétan a farkasok az ősei, tehát az ösztöneit nem fogja levetni, területvédés, anyai ösztön és ezért támadás. De ha megnézed mindkét esetben nem ő megy oda hozzád, hogy pl. ez az én terültem, hanem Te mész be az ő területére. Tehát ki a hibás? az állat? akinek vannak ösztönei, avagy a gondolkodó ember?

99. Tímea08 (válaszként erre: 96. - Kardos szilvi)
2008. máj. 6. 18:48
Húú! Te az orvosira jársz hogy így vágod a dolgot?:D Nagyon durva, köszke
98. Ági28 (válaszként erre: 97. - Godgoda)
2008. máj. 6. 12:07
22? elájulok! 3 kutyám van.
97. godgoda (válaszként erre: 95. - Tímea08)
2008. máj. 6. 11:02
Pesten drága az állatorvos még oltás szinten is. Diósdon tudok egy dokit aki nagyon jó árakon dolgozik. Pesten 2 kutyát 22ezerért oltattunk tavaly, idén Diósdon a kettő 13 ezer. AZ ivartalanítás függ a kutya súlyától minél nagyobb több altató kell így változik az ár fölfelé.
96. Kardos szilvi (válaszként erre: 95. - Tímea08)
2008. máj. 5. 19:18

Egy kan kutyus ivartalanítási műtétjének ára nagyban függ attól, hogy mekkora a kutya (más mennyiésű altató kell) és a településtől, meg magától az orvostól. Így lehet, hogy egyik helyen megműttetheted akár ugyanazt a kistremetű kant mondjuk 7-ezerért, míg a másikon mondjuk 25-ért. Ha nagytestű, akkor a felső határ még magasabb... Nyugodtan hívj fel dokikat és kérdezd meg az árat teljesen nyíltan. Budapesten drágább, nagyvárosban szintén, de vidéki orvosok néha egészen olcsóak. Viszont egyre figyelj oda: ahogy az olcsó orvos nem biztos, hogy kevesebbet tud vagy kisebb a rutinja, úgy nem biztos, hogy a drágább jobb is. Egy apró trükk: kérdezz rá arra is, hogy fiatal szukád is van, mikor műtesd meg. Ha azt mondja, előtte szüljön egyszer vagy legalább tüzeljen, akkor keress gyorsan másikat, mert ezt csak a kevésbé gyakorlott orvos mondja. Egy jó orvosnak nem jelent gondot a fiatal kutya műtétje sem, ugyanis szülés után nagyobbak a belső szervek, amiket ki kell vennie, így könnyebb műteni. Aki elég tapasztalt és ügyes orvos, annak nem gond a nem szült kutya sem. Ráadásul az előbbi javaslat álatvédelmi szempontból valóságos istencsapása. Szóval, én nem bíznám a kutyám életét egy tapasztalatlan és állatvédelmi szempontból erősen kifogásolható állatorvosra.

Sok sikert és jó egészséget a kutyusodnak!

2008. ápr. 24. 17:15
Ha valaki tudja, hogy mennyibe kerül körülbelül egy kan kutya ivartalanítása, az kérem írjon!!!
2008. ápr. 24. 17:14

Azoknak akik mindig az embereket hibáztatják, ha megtámadja őket egy kutya(mert h biztos az ember volt a hibás...) azoknak itt egy 2db link, olvasgassátok csak el. NEM MINDEN ESETBE AZ EMBER A HIBÁS!!!

[link]

[link]

93. Healp
2008. ápr. 16. 15:54

Olyan nincs,hogy egy kuytus csak úgy megvadúl vagy "fura" lesz.

annak mindig van előjele és okai vannak,csak sajnos gyakran a gazdák nem veszik észre mit rontanak el,vagy egyszerűen a kiváltó ingert ami miatt olyan lesz a kutya amilyen.

92. alyce
2008. ápr. 9. 13:26

Csak csatlakozni tudok a többiek véleményéhez: a kutya mindig olyan lesz, amilyennek nevelik. Nekünk is volt egy kaukázusi medveölőnk. A tenyésztő, akitől vettük, olyanokat mondott, hogy etessük nyers csirkehússal, meg zárjuk el, amikor jön valaki idegen, hogy vad legyen. Ugyanis az ő kutyái olyanok voltak, hogy nem lehetett bemenni hozzá. Aztán igazából mi nem akartuk fenevaddá nevelni, ugyanis van kisgyerek is a családban, meg akkor még jómagam is gyerek voltam. A mi kutyánk olyan volt, mint a kezesbárány. Égadta világon nem bántott soha senkit, egyedül a részegekre volt nagyon mérges, no meg a postásra ( de melyik kutya nem?:)).

Ha meg esetleg a kutya mégiscsak megvadul egyik pillanatról a másikra, akkor az csakis valami betegség lehet, de olyankor sajnos nincs mit tenni, el kell altatni. Amikor a spiccemet el kellett altatni - ő is furi dolgokat művelt, az állatorvos szerint lehet hogy nekünk jött volna később - a doki csak annyit mondott: az ember és az emberi értékek fontosabbak, mint egy kutya. Én imádom a kutyákat, van egy kis keverék kuszim, tejben-vajban fürösztöm, de én is azt vallom, amit anno az állatorvos mondott. Ennyi.

91. Ági28 (válaszként erre: 86. - Starflo)
2008. ápr. 9. 11:15
Jó hogy vannak még ilyen emberek! Nekem is van egy fogadott kutyám, igaz ő még kicsi volt mikor szó szerint beköltözött az épülő házunkba. Ha kiöregszik én is menhelyről akarok új kutyát vagy utcáról. Persze nem akarok bemenni egy menhelyre sem, mert az összeset hazavinném! :-) Az állatok nem lrdemlik meg a köcsög bánásmódot! És a legtöbb állatkínzó egy szarfaszú kis köcsög, akik egymaguk lennének, még egy gyerektől sem tudnák megvédeni magukat! Én megölném az összes állatkínzót! Nem érdemlik meg az életet!
90. helenhadsell (válaszként erre: 86. - Starflo)
2008. ápr. 9. 11:08

100 % ban igazat adok neked. Ha szeretetet adunk egy kutyusnak, azt fogja sugarozni masok felé is. Rossz ember rossz kutyat nevel, jo ember pedig jot.

Ui: A rossz ember rossz kutyajat edig az ilyenek mint te, ujra jora tudjak tanitani. :-)

én is belenyulhatok a menhelyrol kihozott kutyam tanyérjaba, sot, a csontot is kiszedhetem a szajabol.

89. Healp
2008. ápr. 6. 17:56

Tudjátok 50% amit a kutya hoz magával és szintén 50% amit a gazda alakít rajta!

Tehát egy agresszív kutyát is átlehet alakítani nem ellenkező természetűvé,de meglehet értetni vele,hogy mi helyes és mi nem!ÉS ehhez nem kellenek agresszív kiképzési módok!Egyszerűen ösztönkezelés,ez a legújabb kiképzési módszer és egyben a legjobb is.Ennél a módszernél kénytelen megtanúlni minden gazdi,hogy mit miért csinál a kutyája,és egyes reakciói mit is jelentenek valójában!Ez a legésszerűbb technika és nem a "bottal" való nevelés,amit sajnos még manapság is rengeteg helyen lehet tapasztalni.

2008. ápr. 4. 22:32
Csak hogy egy kicsit színesítsem a témát: alapvetően én is a szeretetteljes nevelés erejében hiszek, de azért egy kiskutya nem "üres" személyiséggel születik, nem tudod bármilyenné nevelni (így van ez az emberekkel is). Nem csak a fajtafüggő eltérésekre gondolok, nekem például az előző kutyám (rest in peace) és a mostani is francia bulldog, ugyanolyan szeretettel, ugyanolyan körülmények között neveltük, és mégis két külön világ. Rousseau teljesen odáig volt az emberekért, Monyó meg elég hűvös az idegenekkel. Fontos a viselkedés szempontjából a hormonstátusz is: egészségügyi ivartalaníttatása óta Monyókám igencsak nehezen tolerálja más kutyák tolakodó közeledését, noha azelőtt ő volt a legrámenősebb kispajtás a téren. Olvastam, hogy az emberhez hasonló pszichiátriai betegségek előfordulnak kutyánál is, és például náluk nem biztos, hogy az ezzel járó magatartásproblémákon segít a nevelés. Úgyhogy én inkább úgy gondolom: nem tudunk még mindent a kutyákról, biztos, hogy ők többet tunak rólunk.
2008. ápr. 4. 19:01
Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!
2008. ápr. 4. 11:50

Nem nagyon olvastam végig, mert totál felidegesítettem volna magam! Szerencsére azért látom vannak emberek, és hála istennek nem is annyira kevesen, akik értenek a kutyákhoz!

Hogy mennyire nevelés kérdése a támadás, és a szelídség, azt a "saját bőrömön" tapasztaltam.

Örökbefogadtam egy menhelyről egy törpe schnauzer keverék kutyust. Szegényt előtte rententően bántották: kiverték 2 fogát, az egyik szemére vak, egy 1 m-es kötélen tartották...

Félt minden hangosabb zajtól, félt és nem bízott az emberekben, sőtt még a többi kutyában sem, és persze nagyon agresszív volt. Mégis elhoztam, mert tudtam ez nem ő, csak eddig még nem volt szocializálva. Egy hónap klikkeres kiképzés után (ő erre volt nagyon fogékony) nem akart nekimenni senkinek az utcán, nem ilyedt meg a zajoktól, belenyulhattam a táljába, egyszóval teljesen "átalakult". Mindezt 1 hónap után! Mára már gyerekekkel játszik, a parkban rohangál a többi kutyával, megtanult egy csomó dolgot, megtanult "kutya lenni". Csakis az emberi hozzáálláson múlik minden!

2008. ápr. 4. 07:32
Az csak nevelés kérdése!Ha egy kutya jó körülmények között él sok szeretet kap,akkor ilyen dolog nem fordulhat elő!
84. sztimpike (válaszként erre: 82. - Ea9bff1b44)
2008. ápr. 4. 00:28

ez igaz

és sok függ attól is hogy a gazda milyen kutyás tapasztalattal rendelkezik

mert első kutyának semmi képp nem ajánlható egy őrző-védő fajta mert nagyon könnyen elrontható

ez a véleményem

sok fajtával találkoztam már

és a 90% a képzéstől és a szocializációtól függ

de attól is hogy honnan vesz az ember kutyát

ha szaporítótól akinek csak a pénz lebeg a szeme előtt és sorra gyártja a rossz idegrendszerű kutyákat amiketa jóhiszemű ember megvesz és később kideük hogy több egészségügyi gond is előjön

úgy gondolom mielőtt bárki kutyát vesz vegye a fáradtságot és nézzen utána a fajtának több tenyésztőnél és kutya tartónál

83. Healp
2008. ápr. 2. 18:27

siti!

Teljesen igazad van!!

2008. ápr. 2. 14:11
Tíz éven át tartottam és tenyésztettem rottweilereket. Soha nem volt gondunk, pedíg neveltünk több kiskutyát, vezettünk le fialást, sőt, az egyik kannal együtt éltünk bérházi lakásban.Lehet, hogy most sokan elítélnek, de én vallom, hogy a kutya nem születik gyilkosnak vagy harci ebnek, olyanná válik, amilyenné neveljük mi, vagy a tartási körülményei.
2008. ápr. 2. 14:03
Hát ha a kutya láncon van mindent megtehet,vagy valami olyat csináltál ami felingerelte.Anyámat is már megharapta a saját kutyája.Engem a legjobb barátnőm kutyája harapott meg.
2008. ápr. 2. 13:41

A baj mindig a kutya fajta és a tenyésztő választással kezdődik, kezdő kutyás előbb tájékozódjon a fajtát illetően. Aztán keressen tenyésztőt vagy menhelyet ahol Neki való kutyát tudnak ajánlani.

Vannak persze olyan esetek amikor "lesz" valakinek egy kutyája (megörökli, megsajnál egy kobor ebet) és úgy kell össze csiszolódni, hogy nincs valakinek tapasztalata a kutyázás terén, de ilyenkor is a gazda felelőssége hogy megnevelje a kutyáját.

79. magashegyi.harcos (válaszként erre: 69. - Tímea08)
2008. ápr. 2. 12:47

Szia!


A kutya nem az arcodat ismeri fel, hanem a szagodat, meg a hangodat.

Ha nem tud hozzád szokni, akkor vagy kérj szakembertől segítséget, vagy inkább keress neki egy új gazdit, mert nem vagytok egymáshoz valók.


de elaltatni....nonszensz még a gondolat is

78. 0krisztin (válaszként erre: 64. - 53cc09e608)
2008. ápr. 2. 11:59

Erős parfüm :-), ne haragudj mosolyogtató....

Mit szólnak az én Versace parfümömhöz, ezekszerint jó az izlésük, mert imádnak puszikat adni:-D, nem befolyásolja a kutya harapást az, hogy milyen a parfümöd és mennyi. Kémiai szagra mennek ami a Te testszagod és a megemelkedett adrenalined félelem szagot áraszt így ezért támadnak meg. Ösztönösen hátrálsz megilyedsz, felkapod a kezed, vagy fejhangon beszélsz, Te leszel idegesítő. Ha nyugodt vagy és nyugodtan mész tovább vagy meg állsz és nem mozdúlsz 1kutya nem megy neked... nem kapkodni ez a lényeg.

77. magashegyi.harcos (válaszként erre: 53. - B11a46e73c)
2008. ápr. 2. 11:04

bocsáss meg de nagyon nagy butaságot írsz.

nekem dobermannjaim vannak, és mivel megfelelően vannak szocializálva soha senkit nem bántanának, mert hozzá vannak szokva az emberek közelségéhez.


Teljes mértékben minden a gazdán múlik!!!


a kutyatámadások három leggyakoribb oka:


1. félelem

2. dominancia

3. betegség


Még a harmadik is közvetve a gazda felelőssége - természetesen nem minden betegségtípus esetén- de az első kettő mindenképpen!


Ha egy ember megfelelően választ fajtát, eleget foglalkozik a kutyájával, figyel a jó szocializációra, a fajta sajátosságait figyelembe véve tartja, akkor a minimumra csökkentette az esélyét egy támadásnak.


A egfontosabb viszont amit igenis tudomásul kell venni: A KUTYA MINDEN TETTE IGENIS A GAZDA FELELŐSSÉGE!!!

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook