Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-Pudingos Szelet recept

Meggyes-Pudingos Szelet recept

Elkészítési idő 45 perc

A Meggyes-Pudingos Szelet hozzávalói:
30 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
11 dkg margarin
1 tojás
1 dkg szalakáli
1 dl tej

Krém
25 dkg cukor
40 dkg margarin
6 dl tej
2 csomag vaniliás pudingpor


A Meggyes-Pudingos Szelet elkészítési módja:
A szalakálit a tejben megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 3 lapot sütünk. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. 6 dl tejben felfõzünk 2 csomag vaniliás pudingport. (én a cukrot is inkább a pudingba fõzöm) Ha megfõtt, belekeverünk egy kis meggylét. Ha langyosra hûlt, belekeverünk egy fél liter meggyet. Ha kihûlt a margarinnal összedolgozzuk, és megtöltjük a lapokat. A felsõ lapot porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-pudingos szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook