Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudingos - gesztenyés szelet recept

Pudingos - gesztenyés szelet recept

A Pudingos - gesztenyés szelet hozzávalói:
60 dkg liszt,
20 dkg zsír vagy margarin,
15 dkg cukor,
1 cs. szalakáli,
1 dl tej,
2 tojás,
1 színes aroma ( vérnarancs vagy meggy )

A krémhez :
2 cs. vaníliás pudingpor,
7 dl tej,
cukor ízlés szerint,
15 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg porcukor,
25 dkg gesztenyemassza,

A tetejére :
30 dkg porcukor,
3 cl rum


A Pudingos - gesztenyés szelet elkészítési módja:
A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk ( csak a színe miatt ) Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk. A két lapot külön sütőlapon világosra sütjük. 150 fokon 8-10 perc alatt. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hülni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük és a kihült pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémet felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukromáz megkeményedik.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingos - gesztenyés szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook