Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes morzsasüti recept

Meggyes morzsasüti recept

A Meggyes morzsasüti hozzávalói:
30x40 cm-es tepsihez: 50 dkg magozott meggy
3 szem alma
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre lágy zabpehely
1 bögre kókuszreszelék
1 bögre nádcukor
15+5 dkg vajcsipet só
továbbá fahéj
és nádcukor


A Meggyes morzsasüti elkészítési módja:
Keverjük össze a száraz elemeket, majd morzsoljuk bele a vajat. Az a jó, ha morzsalékos tésztát kapunk. A meggyet magozzuk ki, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Ha ezzel megvagyunk csepegtessük le, és keverjük össze a hámozott, és kis darabokra vágott almával. Ízlés szerint fahéjjal, és további nádcukorral ízesíthető a gyümölcsös töltelék. De a cukor akár el is hagyható, akkor fanyarabb lesz az íze. Öntsük a gyümölcsöket a tepsi aljára. Morzsoljunk rá 5 dkg vajat. Erre szórjuk rá egyenletesen a morzsát. Fedjük le, és 180 fokon kb. 20 percig süssük. Majd papír nélkül további 5 percig, hogy a morzsa kicsit megpiruljon


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes morzsasüti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook