Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Megcsalva, elhagyva fórum

Megcsalva, elhagyva (beszélgetés)

❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
322. napraforgo8 (válaszként erre: 318. - Liliom10)
2021. jan. 21. 20:54
Nincs testvérem. Már csak egy keresztanyám van és két unokatestvérem. A keresztanyám szintén 70 feletti. Vele időnként beszélünk telefonon, ő is egyedül él. Most nem hív, mert nem akar zavarni, pedig pont most esne jól. Az unokatestvéreim nem tartják a kapcsolatot a családdal. Az unkanővérem néha felhívja anyut és én őt. Az unokaöcsém egyáltalán nem jelentkezik, róla a keresztanyámtól tudunk. Két keresztfiam van, az egyik az unokanővérem fia, aki szintén nem tart kapcsolatot, a másik annak a házaspárnak a fia, akiket mindig csak mi keresünk. Boldog gyerekkoromban 10-en éltünk egy lakásban. A nagyszülők, a három gyerekük a házastársaikkal és három gyerekkel. A nagyi tartotta össze a családot, de sajnos ő is elment. Azelőtt nagy kártyapartik voltak, ahova a nagyim testvére és férje, meg az unokatestvére is eljött. Sajnos ennyien maradtunk és nincs összetartás. valahogy meg kell szoknom az egyedüllétet és akkor biztos lesz kedvem egyedül csinálni valamit. Más az egyedüllét akkor, ha családdal van körülvéve az ember és jó kicsit egyedül lenni.
321. liliom10 (válaszként erre: 317. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:50

A barátnőddel és a kislányával nem tudtok kirándulni hármasban ? Vagy sétálni egyet a Margitszigeten ?

Ha szükséged van arra, hogy valamelyik ismerőssel beszélgess, ne azon szomorkodj, hogy miért nem ő hív, hanem telefonálj Te ! Kérdezd meg, mikor nem zavarod, és ha este 9-kor ér rá, akkor este beszéljetek. Akármikor nem érnek rá az emberek.

320. Amaunet (válaszként erre: 319. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:49

Megértem, hogy 1-2 héttel a szakítás után még nagyon mélyen vagy és csak azt látod, hogy egyedül maradtál. Hidd el, nem így van!

Rajtad múlik, hogy a barátaid keressenek, hogy a kapcsolatot fent tudjátok tartani.

Azt írod, hogy csak a saját problémáikat mondják és nem hallgatnak meg.

Tudd meghallgatni őket és egyelőre ne traktáld őket az önsajnálatoddal!

Később ők is meg fognak hallgatni.

319. napraforgo8 (válaszként erre: 316. - Amaunet)
2021. jan. 21. 20:43
Mióta elköltözött a párom, a barátnőmmel voltam kétszer sétálni. A megadott hétvégi időben, megfelelő távolságban sétáltunk, beszélgettünk, aztán mindenki ment a dolgára. Az anyukámmal szoktam még sétálni, beszélgetni. Nem vagyunk túl szószátyárak. Más nincs akivel mehetnék. A munkahelyemre most mindennap bejárok, pedig itthon is dolgozhatnék több napot. Van, hogy egyedül vagyok az irodában. Ilyenkor nyitva hagyom a bejárati ajtót, hogy legalább azt halljam, ha a folyosón jönnek mennek. Sosem éltem egyedül, ezért szinte fáj a magány. Amíg a párommal éltem, addig tudtam egyedül is tevékenykedni, de most nem megy. Már előre tartok a hétvégétől.
318. liliom10 (válaszként erre: 313. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:43

Hát, igen, ilyen az élet. A rokonok általában nem barátok, van akit azért szeretünk, de nem mindenkit ...annyira.

Testvéred van ?

Azért írtuk már, hogy találj olyan hobbit, ahol emberek közt vagy, hogy ne legyél magányos. Otthon a szokásos házimunkákon kívül én elkezdeném bedobozolni a párom cuccait, és apránként átnézném a fiókokat, szekrényeket, szelektálnék. Mire jön a tavasz, már nem a lakással foglalkoznék, hanem minél többet mennék a természetbe. És persze, amiket " Amaunet" is ír, otthon olyan időtöltésekre is gondolok.

317. napraforgo8 (válaszként erre: 305. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:35
Mert úgy érzem ilyen emberekkel találkozom. A kollégák közül néhány közelebb áll hozzám, de azért megvan a távolság köztünk. A maguk dolgával, családjával foglalkoznak. Ha megbeszélnénk egy találkozót a messenger csoportunkban, biztos, hogy nem jön össze, nem jó az időpont, vagy nem is válaszolnak. Aztán van olyan, akit csak az érdekel, amit ő mond. A barátnőm egyedül neveli a kislányát és ő nagyon jól elvan így. Találkozni alig találkozunk, levélben értekezünk időnként. Van olyan régi ismerős házaspár, akik roppant kedvesek és aranyosak, ha meglátogatjuk őket, alig lehet eljönni tőlük, de nem keresnek. Fel nem hívnának, ha hosszabb ideig nem keressük őket. Illetve most már csak én. Azt mondták csak, hogy el ne tűnjek. Úgy gondolom, ők is hívhatnának. Mindenki el van foglalva a családjával.
316. Amaunet (válaszként erre: 313. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:34

Sosem éreztem magányosnak magam.

Mi lenne, ha egy ismerősödtől megkérdeznéd mikor, hol tölti a szabadidejét pl. séta és meglátogatnád?

Találkoznátok személyesen és lejárnátok néhány kilométert, közben beszélgetnétek?

315. 8d00a82c06 (válaszként erre: 312. - Liliom10)
2021. jan. 21. 20:32
Én sem! Sőt!!
314. 8d00a82c06 (válaszként erre: 313. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:31

Igaz, hogy nekem itt a család, de sokat vagyok egyedül.

Olyankor legalább hallom a gondolataim. Kicsit tudok magammal foglalkozni, mert amint hazaérnek velük kell.

2021. jan. 21. 20:26

Úgy érzem magam, mintha légüres térben lennék. Napközben találkozom kollégákkal, de mindenki a maga dolgával van elfoglalva. Még azok is, akikkel néha összejártunk. Az anyukám a legjobb barátnőm. Ő is egyedül él és neki sincsenek barátai, de már 73 éves, nem lóghatok rajta . Neki mi voltunk a párommal.

Amíg a párommal együtt voltunk, már csak laza külső kapcsolataink voltak. Biztos velünk volt a baj, hogy túl sok elvárásunk volt. Pl. van keresztfiúnk, de a szülőkkel is akkor találkozunk, ha mi hívjuk őket, ők sosem jelentkeznek. Egy idő után megunja az ember. A másik alig várja, hogy befejezzem a mondatot, mert már mondja a saját mondandóját, oda sem figyel, mit mondok. A harmadik a kisgyerekét neveli és köszöni jól elvan.

Nincs olyan ember a közelemben, akire figyelhetek, akivel kölcsönösen meghallgatjuk egymást, odafigyelünk egymásra, akit érdekel is amit mondok, akinek van kedve elmenni valahova. Miért van ez ?

Aki egyedül van otthon, nem érzi magát magányosnak ?

312. liliom10 (válaszként erre: 305. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:25
Miért érzed azt, hogy önzőek az emberek ? Nem mindenki az ! Én sem ! :)
311. Amaunet (válaszként erre: 310. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:19
Dolgozom, tanulok, olvasok, filmet nézek, naponta egy órát sétálok, ellátom a háztartást, főzök, vásárolok, telefonálgatok a családdal, barátokkal. Ha itthon van a barátom (pasim, társam, párom), akkor vele töltöm a nap nagy részét. Néha bele sem fér minden teendőm egy napba.
310. napraforgo8 (válaszként erre: 307. - Amaunet)
2021. jan. 21. 20:14
Kedves Amaunet ! Mivel töltöd az idődet egyedül ?
309. libikóka (válaszként erre: 305. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:12
Nekem inkább jó ismerőseim vannak,és a családom,ez elég:)) A gondjaimat meg nem különösebbenm szoktam megosztani, fiatal korom óta magam rendezem maggamal a dolgaimat:))
308. liliom10 (válaszként erre: 305. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:06

Ilyen gyorsan ne várj változást ! Van pár barátnőm az egyetemi évekből, később lett pár a lakóhelyemen, munkahelyen, férjem két barátjának a felesége. Van olyan, akivel akár 1-2-X éve nem beszéltünk, aztán ha valami miatt sikerül, akkor alig tudjuk abbahagyni, ott folytatjuk, ahol régebben abbahagytuk.

Volt olyan időszak, mikor kutyát is tartottunk, befogadtunk. A kutyások könnyen szóba állnak egymással, abból is lehet ismeretség, barátság. Pláne, ha kutyaiskolába viszi valaki, ott aztán van társaság.

307. Amaunet (válaszként erre: 305. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:00

Egyedül élek, de nem magányosan. Még így, hogy nem találkozhatunk egymással, így sem vagyok magányos.

Létezik telefon, csoportos videóhívás.

Barátaim mindig is voltak. Akkor is, mikor az exemmel éltem és a jelenlegi kapcsolatom mellett is.

306. 8d00a82c06 (válaszként erre: 305. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 20:00

Kicsit antiszociális vagyok.

Nem szeretem az embereket.

Elég bonyolult az életem, és nem szeretnék vigyázzban állni, mert menjünk ide vagy oda vagy jön vagy menjek... Nem.

Gyermekkoromban sem volt barátnőm.

2021. jan. 21. 19:56
Továbbra is baromi magányos vagyok. Annyira önzőek az emberek. Kíváncsi voltam, hogy Nektek vannak-e barátaitok. Akinek nincs, miért nincs ? Nem vágyik rá ? Van aki egyedül él közületek ?
304. libikóka (válaszként erre: 300. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 19:44
Miért:))
303. liliom10 (válaszként erre: 300. - Napraforgo8)

Vannak barátnőim. :)

Miért kérdezed ? Hogy vagy ma ?

302. libikóka (válaszként erre: 300. - Napraforgo8)
Nincs
301. 8d00a82c06 (válaszként erre: 300. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 19:42
Nincsenek.
2021. jan. 21. 19:35
Vannak barátaitok ?
299. napraforgo8 (válaszként erre: 297. - Liliom10)
2021. jan. 21. 12:15
Köszönöm, megnézem
298. napraforgo8 (válaszként erre: 295. - Liliom10)
2021. jan. 21. 12:14
Az előző pszichiáterem sem beszélgetett, arra volt kíváncsi, hogyan érzem magam. A mostaninak elmondtam, hogy mi történt, hogyan érzem magam. Erre elmondta, hogy tudja mit érzek, mert őt 30 év után hagyta el a férje. A pszichológust a szorongás és a feszültség oldására ajánlotta, egyébként márciusban megyek vissza hozzá. Nem tudom, hogy általános-e, hogy a pszichiáterek inkább a gyógyszerezéssel foglalkoznak,a lelki rész pedig a pszichológusoké. Olvasok egy csomó cikket, de nehezen érek el változást a lelkemben általuk. Ez nehéz, átültetni a gyakorlatba.
297. liliom10 (válaszként erre: 296. - Liliom10)
2021. jan. 21. 11:13
296. liliom10 (válaszként erre: 291. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 11:11
Ajánlom Dr. Buda Lászlót, a könyveit is ! Én megvettem a " Mit üzen a tested ? " és a " Mit üzen a lelked ? ". c. könyveit.
295. liliom10 (válaszként erre: 291. - Napraforgo8)
2021. jan. 21. 11:08

Úgy tudom, a depresszióra való hajlamot az emberek több, mint egyharmada örökli.

A pszichiáter miért küldött pszichológushoz ? Ő nem orvos. Ha ilyen régen szedsz gyógyszert, lehet,hogy a pszichiáter a jobb megoldás. Azt tudjuk, hogy a gyógyszer önmagában nem segít, csak a pszichiáterrel való beszélgetésekkel együtt. Sajnos, sokan nem akarnak beszélgetni, egyszerűbb csak gyógyszert felírni.

Fejleszd az önbizalmadat, önbecsülésedet, akár vegyél pár jó könyvet a témával kapcsolatban !

Ha én hajlamos lennék depresszióra, szinte egész életemben szedhettem volna rá gyógyszert.

294. Scherlock (válaszként erre: 283. - 8d00a82c06)
2021. jan. 20. 21:57
Köszönöm! ♥
293. napraforgo8 (válaszként erre: 290. - Érdekes73)
2021. jan. 20. 21:30
Köszöönm, meg fogom nézni :)
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook