Még mindig utálom a macskákat. Lusta, kényes, kiszámíthatatl... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem értettelek félre .🤗
Pont ezért írtam ,hogy egy kutya nagggyon sok törődést,logisztikát igényel.
Sokan nem gondolnak bele mivel jár egy kutyus és engedik szélnek jobb esetben menhelyre adják.
Nálunk nem volt opcionális,hogy akarjuk e Prézlit.
Jött , beköltözött (mentett jószág 🥰),maradt.
imádom őket is,remélem nem voltam félreérthetö :)
de igen,ahogy írod, irtó nagy felelősség-mondjuk minden kisállat tartása az- plusz elég időt kell tölteni a kutyussal,tanitani,stb....én erre nem vagyok képes,tudom,hogy jelenleg nem lenne rá elég időm,arrol nem beszélve,elég kicsi lakásban élünk,csak kínoznám szegényt,pláne úgy,hogy sétáltatni se tudnam eleget.
Cicc nem gubózik be és nem lesz depis,ha kicsit többet van egyedül-persze igy is foglalkozunk vele eleget és szeretgetjük,de valóban könnyebb vele az élet,a kutyusnak ennyi nem elég.
szóval felelötlen lennék ,ha bevállalnám,mint ahogy sokan felelőtlenül be is vállaLják sajnos :(
"Én meg kutyát nem tartanék,..."
Mintha lenne egy hároméves gyereked ,aki nem nő fel.
Persze ,ha felelősséggel gondoskodsz róla.
Egy kutya havi költsége (nagyon alap)30 ezer forint ês ebben nincs oltás , vizsgálatok , kutya panzió stb.
Egy cicának is vannak költségei ,de egyszerübb az élet velük.
Nem cserélném le a kutyámat ☺️
én is panelban tartom,az égvilagon semmi gond nincs vele,a wc-jébe végzi a dolgát,nem piszkol,nem rombol.
A macskaszőr takarítást meg minden lakasban be kell vállalni./kb 10 perc naponta/
én sose néztem jó szemmel,ha valaki kint tartja a saját macskáját,ahol érheti bármi,baleset,mérgezés,kaphat mindenféle betegséget...kóbor macskák etetése más tészta.
Mindenkinek magánügye mit csinal,de nekem ez a véleményem.....arról nem beszélve,kutyát lehet bent tartani??? millióan teszik,holott sokkal "nagyobb meló" a benti kutya .Én meg kutyát nem tartanék,ettöl függetlenül nem utálom őket,sőt!!!
DEttó. 10 éve került hozzánk a Picike, nem akartam megtartani, mert volt már 2 öreg macskánk. A fiam könyörgött, hogy az ő macskája lesz, eteti, gondozza stb tartsuk meg, igy tkp elloptuk a macskát. Később jelentkezett az eredeti tjulaj, hozták a mac ska anyját is, de a P nem akart visszamenni.
A FIam 2015 óta egyetlen alkalommal adott neki aludt tejet, azt hiszem 2018-ban, a Picike attól is hAsmenést kapott.
Tehát minden nap én etetem, figyelemm, este becserkészem, sétáltatom , na jó, néha a fiam is.- mégis a fiamat szereti jobban, mo ndjuk ők kergetőznek, játszanak, ehhez nekem már munka után nincs türelmem.
lehet hogy férfiszolidaritás ?
az 1 éves kiscsaj viszont engem imád,ha meglát mindig meg akar csókolni.
Szíve joga bárkinek, hogy úgy érezzen más élőlények iránt, ahogy.
Olyan helyen nevelkedtem, ahol mindenféle háziállattal találkozhattam. Nem idegenek számomra és elfogadom, hogy ők nem az emberi életet élik. Ha a közelemben szeretnék tudni egy állatot, akkor elsősorban nekem kell alkalmazkodnom hozzá/hozzájuk. Nekem kell a megfelelő életkörülményeket biztosítanom számukra, ellátni őket.
Szóval... ha valaki nem tudja elfogadni az állatokat, nem tud velük együtt élni, az vozsgálja meg önmagát. Nem vagyunk egyedül.
A macska? Nagyon is tud kötődni. Az enyém ami a képeimnél szerepel kinti-benti cica volt. Mindig velem akart lenni bárhol voltam. De valamiért fiamhoz jobban ragaszkodott mint hozzám, pedig én etettem, én voltam vele sokkal többet. De ha fiam megjelent, azonnal csak ő kellett neki.
nagyon lehet szeretni a cicát. Mindnek nagyon más jellemvonásaik vannak, de mind nagyon szerethető. Még ha lepusztítják a lakást, akkor is!
Lakik egy 5-6 éves macska az utcám végénél. Mindig kint ül a tuják alatt, a tálja is kint van. Nem mert az udvarban lenni a kutya miatt. Ez a cica mindig kimegy az út szélére ha megy arra valaki, kéri a simogatást. Ha kapott, addig néz a simogató után amíg el nem tűnik a szeme elől. Nem csavarog, üldögél.
Tündéri nagy cic!
Már egyetérteni sem lehet? 🥹
Hogy nektek semmi se jó! 😂
Ha már “gyengeség”, akkor én úgy gondolom, hogy egy imádott, öntörvényű lény kiszolgálásához nincs szükség különösebb képességekre.
De például egy kutyát felnevelni, megtanítani neki mindent, ami szükséges, kontrollálni, felelősséget vállalni a tetteiért, az már többet igényel. “Erőt”, ha úgy tetszik. 😄
Már megint ez a felesleges, magaslatból ideszórt "igazatok van".
Minek?
Hol szólt ez arról ,hogy itt kinek van van "igaza".
Utálom, viszolygok, nem szeretem, nem viselném el magam körül, ellenszenves, nevezhetem bárhogy.
Egyébként érdekes, de ettől függetlenül rendszeresen szoktam gondozni egy beteg macskát, akit a macskarajongó gazdája tönkretett lelkileg és fizikailag is. 😟 El tudok vonatkoztatni attól, hogy egyáltalán nem szívelem őket.
Ezzel pont így vagyok én is.😊
Viszonozzák a "babusgatást" nagyon sok szeretetet tudnak nyújtani...♥️😻♥️😻♥️😻
Aki pedig nem bírja a kritikát, az ne indítson fórumot!
Ennyi...
Mi ezért járunk el otthonról külön,ha lehet
Ha csak én megyek ,nyivog.
Ha a férj akkor olyan cirkuszt csinál,hogy öröm nézni.
Mindent elolvastam és alkalmaztam erre a szeparációs szorongására ,halottnak a csók.