Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meddig áll el a házi készítésű tojáslikör? fórum

Meddig áll el a házi készítésű tojáslikör? (beszélgetős fórum)


1 2
2010. dec. 24. 16:42

Bakker...A mienk karácsony-másnapig sem húzza ki...

Na jó,hát ti is tudjátok,hogy milyen gyorsan párolog,na...(És hijjjába a zárt üveg!!!)

33. hemos
2010. dec. 24. 15:09
Én megcsináltam négyféle likőrt tegnap! volt, amibe már bele kóstoltam, de majd csak este lesz iszogatás, akkor kiderül, mi sikeredett!
2010. dec. 23. 12:19
Köszi!Már csak szilvesztere lesz az igazi mert apa ma délután veszi meg az itókát:)
31. 6b006fc769 (válaszként erre: 29. - D89d9f2f77)
2010. dec. 20. 18:18
simán mehet a közönséges:) Igazából vodkával is jó mindegyik, a lényeg, hogy ne legyen pálesz íze:)
30. hemos (válaszként erre: 29. - D89d9f2f77)
2010. dec. 20. 18:08
Mi a Lidli-ben vettünk és abból próbáltuk ki a csoki likört és tök jó volt!
29. d89d9f2f77 (válaszként erre: 19. - 6b006fc769)
2010. dec. 20. 17:49

Köszi a receptet!

Milyen rumot ajánlasz?Jó az olcsóbb is vagy minőségit?

28. c33bd8536b (válaszként erre: 26. - Hemos)
2010. dec. 20. 16:07

Nézd, mindegyik jobb, ha összeérik, de mint ahogy írtam, nálunk nem igazán megy az érlelés.:)


Kivétel ez a kétéves, amiről valahogy elfeledkeztünk. És komolyan nagyon finom lett.

27. hemos
2010. dec. 20. 12:37

Leírom a mi csokilikőr receptünket, mert azt kipróbáltuk és nagyon fincsi volt!

Hozzávalók:

o,5 liter tej,

5o deka cukor,

15 deka csokoládé,

2 kanál kakaó,

o,5 liter rum.


A tejet és a cukor felét felforraljuk. A maradék cukorba beletesszük az összetört csokit és kakaót. A forró tejből erre a krémre öntünk egy keveset. Összekeverjük, rázzuk, hogy az alapanyagok jól egybeolvadjanak. Majd ezt a krémet öntjük a többi tejre. Amikor kihűlt a folyadék, akkor keverjük bele e rumot.

26. hemos (válaszként erre: 23. - C33bd8536b)
2010. dec. 20. 12:20

Na ez az, amit írtam én is, hogy a barátnőmnek ez az érlelős receptje van!

Nem szeretem az ilyen macerás dolgokat! Én türelmetlen vagyok!

2010. dec. 20. 10:53

Á, nálunk bort is készítenek a férfiak. Rengeteget dolgoznak vele, és nagyon vidáman.:)


Ráadásul a pincét is rendben tartják a bor miatt.

24. 6b006fc769 (válaszként erre: 23. - C33bd8536b)
2010. dec. 20. 07:29
akkor az olyan lehetett, mint a borfejtés:) apukám MINDIG vidámabb volt a végén:D
23. c33bd8536b (válaszként erre: 22. - Hemos)
2010. dec. 20. 07:23

Az anyukám receptjében az áll, hogy három(!) hétig kell érlelni, közben naponta összerázni. És ő úgy is csinálta, évről-évre.


Nekünk nem igazán jött ez be, már csak azért sem, mert az összerázások után sűrűn kóstolgattuk, hogy, na, érik-e?:)))


Ebből az következett, hogy ünnep elött néhány nappal gyorsan-gyorsan kellett készíteni még egy adagot.:)

22. hemos
2010. dec. 19. 21:28
Na de lassan már mindegy is, hiszen már csak pár nap van karácsonyig! Mert eddig azon aggódtam, mikor kezdjem gyártani a karácsonyi italokat, nehogy megromoljanak kariig, de ezt a pár napot már tényleg kibírják! Aztán megiszunk mindent! :)
21. c33bd8536b (válaszként erre: 18. - Hemos)
2010. dec. 19. 19:46
Igen.
20. hemos (válaszként erre: 19. - 6b006fc769)
2010. dec. 19. 19:33
köszi a receptet! Gondolkodom, melyiket csináljam!
19. 6b006fc769 (válaszként erre: 15. - D89d9f2f77)
2010. dec. 19. 19:28

Pálinkából elég vad íze van! Én nem tenném:) Én most készülök tojáslikört készíteni az alábbiak szerint:

6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral és 6 csomag vaníliás cukorral kikeverem, ebbe beleteszek fél liter főzőtejszínt és fél liter rumot. bevált recept, még sosem romlott meg:) Nálunk pár hónap volt a leghosszabb idő, míg a hűtőben volt, egyáltalán nem romlott meg:)

Ugyan ezt meg lehet csinálni ha az ember hozzáad jófajta kakaóport (pár evőkanállal) még a tojás+cukor szakaszban, abból kiváló csokilikör lesz:)

18. hemos
2010. dec. 19. 19:21
Akkor elvileg a csokilikőr és az egyéb tejjel, tejszínnel készültek is elállnak az alkohol miatt?
2010. dec. 19. 16:40
Én fél évig is el szoktam tartani, nem szokott soha megromlani.
2010. dec. 19. 08:56

Amíg meg nem isszátok :D :D


Az alkohol tartósítja, így elég sokáig, de ha hűtőben tartod, semmi baja nem lesz ☺

15. d89d9f2f77 (válaszként erre: 6. - Hemos)
2010. dec. 19. 08:41

Köszi a receptet.

Ezt nem kell sokáig érlelni?

Pálinkából is meg lehet csinálni.Az az egy alkohol ami van itthon:)

14. c33bd8536b (válaszként erre: 8. - A14deb9047)
2010. dec. 19. 08:25

Én is így készítem, azzal a különbséggel, hogy soha nem forralom fel a tejet semmilyen likőrhöz.


Most tartós tejet használok ugyan hozzá, de régebben nem, és akkor sem főztem fel. Illetve, egyszer igen, de akkor kicsapódott, amikor hozzáadtam a szeszt.

13. c33bd8536b (válaszként erre: 1. - Hemos)
2010. dec. 19. 08:21
Nekem kétéves tojáslikőröm is van! És nem a hűtőben tartom. Igaz, én alkohollal készítem, és elég erősre.
2010. dec. 19. 08:00
Romlandó, igyátok meg gyorsan!!!
11. 75596a56f2 (válaszként erre: 8. - A14deb9047)
2010. dec. 19. 07:56

Sziasztok!


Ez a recept olyan elismerést váltott ki belőlem, hogy biztos, hogy szerepelni fog a karácsonyi listámon!!! :D

Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a finomságot!

2010. dec. 18. 21:09

Akárhogy is fogod csinálni, rossz nem lehet!!

Amikor először kínáltak meg vele, igen csak húztam a számat... Nagyon finom! Bevallom, én még az ujjam hegyével is kitörölném a kispoharat, olyan finom! (Természetesen társaságban nem teszem...) Természetesen a rum kissé más ízt fog neki adni, mint a tisztaszesz.

9. hemos (válaszként erre: 8. - A14deb9047)
2010. dec. 18. 19:59

Köszi a receptet!

Asszem ilyesmit csinált a barátnőm és csak azért nem kértem el tőle a receptet, mert úgy emlékszem, azt mondta, hogy sokáig kellett állni hagyni!

8. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Hemos)
2010. dec. 18. 19:54

Megromlani biztosan nem fog....


Megtaláltam Anyósom tojáslikőr receptjét is, amiről emlékszem, hogy a családban vitte a pálmát. Kicsit változtattam rajta: megbolondítottam egy kevés narancskivonattal és fele annyi cukorral készítettem, mint azt az eredeti recept írta. Meg is kaptam érte a családi elismerést: ezentúl Húsvétra készíthetem én a tojáslikőrt.


Éva Mami tojáslikőr receptje:

6 nagyon friss, tanyasi tojás sárgája

fél liter tej

1 vanília rúd

25 dkg cukor

3 dl 96 fokos tiszta szesz

kevés narancskivonat


A tejet felforralom a hosszában felhasított vanília rúddal. Közben a cukrot habosra keverem a tojások sárgájával, lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a forró tejet, a végén hozzákeverem a tiszta szeszt és pár csepp narancskivonatot.

Behűtve kínálom.


Megelőzendő a „honnan vegyek 3 dl tiszta szeszt, meg milyen drága az” kommenteket jelzem, hogy készíthető vodkával, vagy fehér rummal, de akkor célszerű kevesebb tejet használni (ha csak nem akarunk egy túlságosan könnyű, alacsony alkohol tartalmú itókát kapni), vagy cseréljük a fél liter tejet 2 dl tejszínre.

Fenti adagot nyugodtan lehet felezni, nálunk sosem készül kevesebb, mert nagy a vendégjárás és mindig elfogy (már el is fogyott, pedig hol van még a Húsvét hétfő...).

2010. dec. 18. 19:52
De ha valaki tud mást vagy jobbat, akkor szóljon! Én ezt találtam!
6. hemos (válaszként erre: 4. - D89d9f2f77)
2010. dec. 18. 19:51

A recept:

5 tojássárgája,

12-13 dkg porcukor

2oo g habtejszín

1 dl fehér rum

vanília aroma

Habverővel a tojássárgáját és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd 7 percig verjük. Beleöntjük a rumot meg az aromát, és további 3 percig keverjük robotgép habverőjének a legmagasabb fokozatán.

Az elkészítése kb. 25 percet vesz igénybe.

2010. dec. 18. 19:49
Én egy egyszerű receptet használok, mert egy barátnőm sima alkohollal készítette, de az enyémbe fehérrum kell. Mindjárt leírom a receptet!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook