Marlenka recept

Elkészítési idő 80 perc

Kalória 419 kcal

A Marlenka hozzávalói:
Tésztához:
6 tojás
24dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
12dkg margarin
1 csomag sütőpor
fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék
24dkg liszt

Krémhez:
2 tubus (34dkg)cukrozott sűrített tej
30dkg margarin
3-4 evőkanál porcukor vagy méz
1 kiskanál rum
6-8dkg sózatlan földimogyoró(ez el is maradhat)

Tetejére:
3-4dkg sózatlan földimogyoró
2 evőkanál méz


A Marlenka elkészítési módja:
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukrokkal jól összekeverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük a liszttel, az előzőekhez adjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. 2. A massza felét egy tepsiben elsimítjuk. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. 3. A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük, és közepes lángon, kevergetve kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha egy kicsit besűrűsödik, a benne lévő cukor pedig egy kicsit karamellizálódik, világosbarnára festve az egészet. Hűlni hagyjuk. 4. A puha margarint először magában keverjük habosra és közben hozzáadjuk az elkészített sűrített tejet is. A mézzel, a rummal, és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük. 5. A kisült lapokat félbevágjuk, majd a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Durvára vágott mogyoróval megszórjuk, vékonyan pedig mézet csurgatunk rá. Letakarva behűtjük pár órára, hogy az íze összeérjen.

Nehézségi fokozata közepes.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marlenka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook